ВИНАГИ КОГАТО ВАДИМ УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ имаме голям проблем с един чичо на майка ми , изселен още в 1927г. в Гърция .
ТОЙ СИГУРНО ОТДАВНА Е ПОЧИНАЛ , НО НЕ МОЖЕМ ДА УСТАНОВИМ ТОВА СЪС СМЪРТЕН АКТ и ни създава проблеми с един имот .
БАЩА МУ Е ПОЧИНАЛ в 1938г. МАЙКА МУ е починала в 1952г.ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ БЕШЕ ЖИВ до около 60-та година , но оттогава нямаме никаква вест от него.
А ИМА СЕСТРА бездетна починала в 1982г. на която незнаем наследник ли е или не. А ако тази сестра е била омъжена братята и сестрите наследяват ли заедно със съпруга ?
ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВПИСВАМЕ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА НА бащаму , майка му и двете му сестри ?
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА НИ ПОСЪВЕТВА КАК Е РЕДНО ДА ПОСТЪПИМ ? ?Без да нарушаваме закона . ЗАщото още от преди 10г. е тръгнала една грешка в удостоверенията ни и я влачим до сега.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
Последна промяна julia на 07 Дек 2006, 02:36, променена общо 1 път
- julia
- Потребител
Re: УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
julia написа:ВИНАГИ КОГАТО ВАДИМ УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ имаме голям проблем с един чичо на майка ми , изселен още в 1927г. в Гърция .
ТОЙ СИГУРНО ОТДАВНА Е ПОЧИНАЛ , НО НЕ МОЖЕМ ДА УСТАНОВИМ ТОВА СЪС СМЪРТЕН АКТ и ни създава проблеми с един имот .
БАЩА МУ Е ПОЧИНАЛ в 1938г. МАЙКА МУ е починала в 1952г.ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ БЕШЕ ЖИВ до около 60-та година , но оттогава нямаме никаква вест от него.
А ИМА СЕСТРА бездетна починала в 1982г. на която незнаем наследник ли е или не. А ако тази сестра е била омъжена братята и сестрите наследяват ли заедно със съпруга ?
БАЩАТА НА МАЙКА МИ /брат на бездетната и на изселника /е починал преди тази сестра .МАЙКА МИ И ВУЙЧО МИ наследяват ли заедно с децата на надживялите я братя и сестри
ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВПИСВАМЕ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА НА бащаму , майка му и двете му сестри ?
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА НИ ПОСЪВЕТВА КАК Е РЕДНО ДА ПОСТЪПИМ ? ?Без да нарушаваме закона . ЗАщото още от преди 10г. е тръгнала една грешка в удостоверенията ни и я влачим до сега.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
вписва се задължително и вие имате право на наследство наравно с неговите деца
- marieta80
- Младши потребител
Благодаря Мариета 80
Но ако той е починал преди сестра си , значи тя е негов наследник , а не той неин. Не знаем нищо за децата му.
- julia
- Потребител
Щом като не знаете нищо за чичо си от 10г , опитайте да обявите неговото отсъствие или смърт. След като той няма деца и живи роднини които да го наследят..... Процедурата е по ГПК , но ще Ви трябва адвокат.
УСПЕХ !
УСПЕХ !
- divain
- Потребител
Благодаря за отзивчивостта
Това е вероятно най правилното решение -обявяване на смърт . Ние не знаем 40 години нищо за него . Имаше две дъщери в Гърция . По едно време се чу , че едната била починала и нищо повече . А не е далече . Тук в Солун са живели . Той не е мой чичо , а на майка ми .
А тя и нейните братовчеди и братовчедки са вече над 80г. Няма кой да се занимава и да ходи да го издирва . Щом в 27г. се е изселил, сигурно вече не е жив , но не е сигурно дали няма наследници .
Не знам дали не може чрез гръцкото консулство да се изиска някакъв акт за смърт?
А тя и нейните братовчеди и братовчедки са вече над 80г. Няма кой да се занимава и да ходи да го издирва . Щом в 27г. се е изселил, сигурно вече не е жив , но не е сигурно дали няма наследници .
Не знам дали не може чрез гръцкото консулство да се изиска някакъв акт за смърт?
- julia
- Потребител
Re: УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
Кофти положение ,не зная за какво става дума ,ако е за наследство вижте как наследяват чуждите граждани ...за земите ясно тр. в 3г срок да се разпоредят . Но тоя човек изселил се 1927г би следвало вече да има др. гражданство , това отразено ли е в регистрите на ГРАОО.
Ако човека е запазил и наше грожданство трябваше бг консула да изпрати в БГ акта за смърт ,ако лицето е починало .
Ако човека е запазил и наше грожданство трябваше бг консула да изпрати в БГ акта за смърт ,ако лицето е починало .
- donna
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|