начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

jalba do prokuror

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

jalba do prokuror

Мнениеот bulgarin » 29 Ное 2006, 19:58

zdraveite,smiatam da napisha jalba do prokuror za kleveta i lajesvidetelsto.kakvi stapki triabva da predpriema.mislia sam da reshavam vaprosa bez da naemam advokat.
blagodaria
bulgarin
Младши потребител

Ha-ha

Мнениеот military » 29 Ное 2006, 20:43

Bez advokat prosto ne stava moj 4ovek.Savet ot men naemi si nqkoi dobar advokat i togava pitai nego kakvi sa stapkite.
military
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 29 Ное 2006, 23:36

Клеветата като престъпление е визирана в чл.147 от НК.Следва да знаете,че същата се явява престъпление от частен характер и наказателна отговорност за същата се реализира единствено по тъжба на пострадалия в 6 месечен срок от извършване на деянието.В случая жалба до прокурор няма да Ви помогне,тъй като прокуратурата не се конституира като страна по НЧХ Дела.
Потърсете адвокатска помощ поне за изготвянето на жалбата до съответния районен съд.
Що се отнася до лъжествидетелстването-визирано като престъпление по чл.290 от НК същото се явява престъпление против правосъдието.Предполагам,че с това лъжесвидетелстване по някякъв начин сте били оклеветен в извършване на деяние или приписване на позорни обстоятелства,които на практика не са извършвани от Вас.Лъжесвидетелстването е престъпление от общ характер и се преследва съответно по общия ред с повдигането на обвинение от районна прокуратура.
Според мен в случая е уместно да се изчака приключването на НЧХ Дело за клевета,и ако подсъдимия бъде осъден за престъпление по чл.147 от НК ,тогава да се търси отговорност от същия за лъжесвидетелстване по чл.290 от НК.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот bulgarin » 30 Ное 2006, 10:22

zdravete,bih iskal da poiasnia che vodia delo ot chastno-praven harakter .otvetnata strana e vnesla jalba v policiata, koiato e palna s laji i v sashtoto vreme po vreme na procesa ima svidetel koito izobshto ne poznavam i toi men ,a iznasia lajlivi svedenia.
kakvi sa srokovete za povdigane na obvinenie i ot koga tekat,ot pisaneto na obiasnenieto v policiata ili ot iskanoto ot nas sadebno udostoverenie za slujebna belezka ot policiata za uznavaneto za tazi jalba.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот uvella » 30 Ное 2006, 11:17

6-месечният срок тече от момента, в който сте узнали, че срещу вас е подаден сигнал, съдържащ клеветнически/неверни твърдения. При клеветата е важно да се установи също(за да има реализиран състав), че тези твърдения са станали достояние на други лица, освен служебно задължените да реагират на сигнала срещу вас.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот stani76 » 30 Ное 2006, 11:29

Здравейте от казуса става ясно,че се касае за престъпление от общ характер-набедяване чл286НК.Моят съвет е да пододете жалба в полицията съотвветно оформена от адвокат.
stani76
Младши потребител

Мнениеот stani76 » 30 Ное 2006, 11:40

Искам да поясня,че чл.286 НК гласи:"Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление,като знае,че е невинен,или представи неистински доказателства срещу него,се наказва за набедяване с лишаване от свобода от 1-6г. и с обществено порицание."Във вашия случай този надлежен орган е полицията .
stani76
Младши потребител

Мнениеот uvella » 30 Ное 2006, 11:48

...която трябва да е установила, че твърдените в жалбата факти са неоснователни, не почиват на истината, респ. са с цел набедяване. Колега, наясно ли сте как се доказва наличие на реализиран състав на "набедяване"?
Последна промяна uvella на 11 Дек 2006, 17:24, променена общо 1 път
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот stani76 » 30 Ное 2006, 12:04

:oops: ПРАВА СТЕ
stani76
Младши потребител

Мнениеот uvella » 30 Ное 2006, 12:14

Споко! Един от най-трудно доказуемите състави е този на набедяването. "Набедителят" почти във всички случаи се измъква - ако случайно се установи наличие на обективните признаци на състава, то субективната страна липсва. Просто прокурорът ще откаже да го образува, или ще го прекрати, ако по някаква случайност се е заблудил първоначално, че ще успее да докаже наличие на реализиран състав.
Последна промяна uvella на 11 Дек 2006, 17:25, променена общо 1 път
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот bulgarin » 30 Ное 2006, 18:32

blagodaria za otgovorite,pregledah dokumentite i vidiah che sa minali 6 meseca ot zavejdane na jalbata i moite obiasnenia,no ot policeiskite udostoverenia vse oshte ne sa izminali 6 meseca.
kakvo triabva da napravia v sluchai imam samnenia v korektnosta na advokata mi.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Ное 2006, 20:43

Смени го
Gabi1
Потребител

Мнениеот pitasht » 04 Дек 2006, 15:19

Така е като българите все смятат, че могат сами да вършат всичко.
Защо му отговаряте-то човекът си е решил-да си ходи по мъките. да си поусне жалба до прокурора, докато му отговорят, пък може и срокът да му изтече и после ще иска адвокат да свърши невъзможното.
Успех!!!
После се лекувайте без доктор и си ремонтирайте колата сам, та може нещата ви да потръгнат някога! Аме не се сърдете на никого.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот bulgarin » 05 Дек 2006, 22:17

uvajaemi gospoda ,pitash i luitiat az imam dostatachno pari da plashtam visoki honorari na advokati, i go pravia. znaete li ,che sam sreshtal advokati koito v kantorata im ne mojesh da vzemesh dumata ot tiah,a v sad. zala sa po-niski ot trevata i bez kakvoto i da e prisastvie.
advokatskata profesia e kato vsiaka druga, i e savsem normalno chovek da znae za kakvo si dava parite i da sledi neshtata iz kaso. iavno tova na vas ne vi haresva i to e normalno vseki si ima stil na rabota.
az izpolzvam tozi sait zashtoto namiram tova koeto tarsia i blagodaria na vsichki.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 05 Дек 2006, 22:30

bulgarin написа:uvajaemi gospoda ,pitash i luitiat az imam dostatachno pari da plashtam visoki honorari na advokati, i go pravia. znaete li ,che sam sreshtal advokati koito v kantorata im ne mojesh da vzemesh dumata ot tiah,a v sad. zala sa po-niski ot trevata i bez kakvoto i da e prisastvie.
advokatskata profesia e kato vsiaka druga, i e savsem normalno chovek da znae za kakvo si dava parite i da sledi neshtata iz kaso. iavno tova na vas ne vi haresva i to e normalno vseki si ima stil na rabota.
az izpolzvam tozi sait zashtoto namiram tova koeto tarsia i blagodaria na vsichki.

Не мога да разбера като си българин защо не пишеш на български или не си се огледал във форума как си гово рят тук хората. Не са ограничени от възможностите на GSM-мите си . Пич,говори на български ! това са съседните буквички на латиницата
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот bulgarin » 05 Дек 2006, 22:40

eklekti4kata ???
tova na kakav ezik e ,i kakvo oznachava ???
nishto lichno.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот Karalymova » 06 Дек 2006, 13:01

Ако не Ви харесва как работи адвокатът, сменете го. Но според мен в случая така, както сте го описал, той просто проявява здрав разум! Защото, за да е налице лъжесвидетелство, първо трябва да докажете още в самото Ваше дело, че твърденията на свидетеля са неистински и в окончателния си акт съдът да ги отхвърли като такива. За клеветата колегите са ви писали достатъчно, при набеждаване в престъпление пък трябва да имате оправдателна присъда и чак след това можете да търсите отговорност от този, който Ви е набедил.
А що се отнася до колегите, за които твърдите, че не говорели в съдебната зала- не е важно колко много ще говориш, надълго и на широко, а какво ще кажеш. Че то всеки колега може да разтяга по два часа локуми, ама каква полза от това? Ами Вие, още като отидете при колега, така му кажете, че плащате за театър, не за работа по съществото на проблемите Ви. Още повече, че има жалба срещу Вас и без адвокат не виждам как ще се разминете :(
rara avis in terris
Karalymova
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 06 Дек 2006, 18:01

"Ако не Ви харесва как работи адвокатът, сменете го."
gospojo karalymova, tova e otgovorat. vsichko ostanalo e razvodniavane na temata.vie sama razbirate che tova e forum i chovek triabva da vnikva po-dalboko v teksta.
"znaete li ,che sam sreshtal advokati koito v kantorata im ne mojesh da vzemesh dumata ot tiah,a v sad. zala sa po-niski ot trevata i bez kakvoto i da e prisastvie. "
blagodaria na vsichki
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот Ledenata » 07 Дек 2006, 18:42

В крайна сметка и адвокатите трябва да спазват основния принцип на медицината "Primum non nocere!" (Първо не вреди). И аз имах една такава адвокатка (бивш прокурор), която си ми взе парите, но ми обясняваше колко голям интерес имам делото да излезнело от РС максимално объркано. :shock: :shock: :shock: С други думи й платих нищо да не прави. Е, мина се година от тогава, аз попрочетох доста - закони, съдебна практика, все чета нещата, написани тук, в този форум. И ми просветна, че адвокатът като цяло не носи отговорност за изхода от делото, но че трябва по най - добрия начин да отстои позицията на клиента си от правна гледна точка. И смених адвокатката си. С адвокат, който си оформи ясна позиция само с прочитането на исковата молба и решението. Точка. Сменете и вашия адвокат, ако не намирате общ език и се съмнявате, че не ви защитава, както трябва. Това е.
Последна промяна Ledenata на 07 Дек 2006, 20:31, променена общо 1 път
Ledenata
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 07 Дек 2006, 19:10

mnogo dobre kazano ledenata,az varvia po vashia pat.
i vse pak reshihte li si vaprosa sled tazi barkotia?
bulgarin
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси