начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Иск за намаляване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иск за намаляване на издръжка

Мнениеот bjbjbj » 16 Дек 2006, 08:20

През юни 2006г.осъдих бившия си съпруг да заплаща на синовете ми издръжка по 80лв. за всеки от тях.Тъй като получавахме издръжката с наложен запор върху заплатата му,след увеличението на издръжката,той доброволно напусна работата си/при условие че взимаше 600лв заплата/ В момента се прави на безработен,въпреки че аз знам къде работи.И е подал искова молба да бъде намалена присъдената издръжка.Интересува ме следното: Как мога още преди делото да се снабдя с официален документ,че той изобщо не е прекъсвал работа,а просто се е прехвърлил в друга фирма?Как да изискам този документ и да го представя в деня на делото. И още един въпрос:Значи той веднъж е осъждан за неплащане на 2 и повече издръжки. Сега отново не ми е плащал издръжка 3 месеца,мога ли да заведа наказателно дело,тъй като това е рецидив,той има една присъда за задължително заселване.И изобщо какви са шансовете ми да се преборя с този незнам как да го нарека но не човек?
bjbjbj
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 16 Дек 2006, 13:29

Относно завеждането на наказателното дело:

Неплащането на издръжка е криминализиран състав по чл.182 от НК и е престъпление от общ характер.За образуването му е необходимо да подадете жалба до районна прокуратура.Няма процесуални пречки в съдебното производство да се конституирате като частен обвинител.

Относно търсеното от Вас удостоверение:

Всички трудови договори следва да бъдат регистрирани в ТП на НАП /НОИ/.В съдебно заседание следва да направите искане пред съда да изиска удостоверение от ТП на НАП относно наличие на регистриран трудов договор и получавано възнаграждение.

Необходима Ви е адвокатска помощ относно завеждането на жалба до Районна прокуратура за престъплението по чл.182 от НК,както и за защитата Ви като ответница по заведения граждански иск от бившия Ви съпруг по намаляне на присъдената издръжка.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот bjbjbj » 16 Дек 2006, 15:07

Благодаря много.
bjbjbj
Младши потребител

Назад към Семейни казуси