Неприятна тема, но се налага да я поставя ....
Моята сестра почина преди година и половина, за още по-голямо нещастие същото се случи преди седмица и със зет ми. Двете им деца (на 10 и на 14 години), моите племенници, останаха пълни сираци .... Последно децата живяха с баща си и неговите родители (другите баба и дядо).
Зет ми има брат когото потърсих на 2-ия ден след погребението за да обсъдим по-нататъшната съдба на децата - заяви ми че съм му причинявала психически тормоз и не се съобразявам с мъката му.
Отново предложих да разговаряме с чичото на децата и неговите родители на 5-ия ден - и отново ми отговориха, че няма за какво да се притеснявам.
Не съм заявявала никога желание за пряко попечителство и настойничество, а само за това да бъда включена поне в настойническият съвет.
Днес след като проверих в Общината се оказа, че на чичото и стринката вече е присъдено попечителство и настойничество .....
На поставеният от мен въпрос - какво следва, упълномощената служителка отговори че няма такъв прецедент и ще се консултира утре
===============================================
Моето желание е да бъда включена като съветник в настойничеството на двамата ми племенници, за да имам информация за деиствията на техните настойници (попечители) и да се иска и моето мнение при вземането на решения.
===============================================
Благодаря, предварително за съветите
- Дата и час: 16 Дек 2024, 10:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ за настойничество и попечителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Въпросът по настойничеството и попечителството е уреден в Глава Х на семейния кодекс.
От този линк можете да се запознаете с материята,от която се интересувате.
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594118657
От този линк можете да се запознаете с материята,от която се интересувате.
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594118657
- sarbijanac
- Активен потребител
Добър ден, аз съм настойник на дъщерята на моя брат. Горе долу бях във Вашето положение, бях назначен за настойник, но братът на снахата също искаше да участва в съвета на настойниците,след водене на дълги и безмислени дела от негова страна, аз си останах настойник, но детето го намрази и се учужди от него.
Защо искате да бъдете включени в този съвет, Вие знаете ли какъв ужас е за децата, дори на една екскурзия да утиват трябва Вашия подпис, мислите ли че на децата ще им е приятно да ги спирате по този начин,и замисляли ли сте се че може би ще се озлобят срещу Вас и ще Ви изолират.След като сте толкова загрижена за децата, аз мисля , че и без да сте включена в съвета ако имате желание и искате може да помагате,едва ли един лист хартия с Вашето име ще помогне на тези деца. Трябва да благодарите на тези хора,че са оправили документите без Вас, не са Ви занимавали с нищо, че са поели тежката задача с техни средства да отгледат две деца, да с техни средства защото всичко което им е оставено в наследство се запорира до навършване на тяхното пълнолетие. Много е лесно да искате да сте само в съвета на настойниците, защо не искате да ги отглеждате, а само да давате нареждания и да контролирате децата отстрани, а в болест и учение да се занимават настойниците, така ли???? Не мисля,че ще Ви хареса разкарването на децата по съдилища, педагогически стаи и множество разпити. Накрая ще спечелите тяхната омраза и неприязан.
От личен опит Ви казвам, че не това е начина да помогнете на тези деца, така само ще се отдръпнат от Вас, Вие ще сте човека пречинил им много мъка и ненужно лутане по съдилищата.
Защо искате да бъдете включени в този съвет, Вие знаете ли какъв ужас е за децата, дори на една екскурзия да утиват трябва Вашия подпис, мислите ли че на децата ще им е приятно да ги спирате по този начин,и замисляли ли сте се че може би ще се озлобят срещу Вас и ще Ви изолират.След като сте толкова загрижена за децата, аз мисля , че и без да сте включена в съвета ако имате желание и искате може да помагате,едва ли един лист хартия с Вашето име ще помогне на тези деца. Трябва да благодарите на тези хора,че са оправили документите без Вас, не са Ви занимавали с нищо, че са поели тежката задача с техни средства да отгледат две деца, да с техни средства защото всичко което им е оставено в наследство се запорира до навършване на тяхното пълнолетие. Много е лесно да искате да сте само в съвета на настойниците, защо не искате да ги отглеждате, а само да давате нареждания и да контролирате децата отстрани, а в болест и учение да се занимават настойниците, така ли???? Не мисля,че ще Ви хареса разкарването на децата по съдилища, педагогически стаи и множество разпити. Накрая ще спечелите тяхната омраза и неприязан.
От личен опит Ви казвам, че не това е начина да помогнете на тези деца, така само ще се отдръпнат от Вас, Вие ще сте човека пречинил им много мъка и ненужно лутане по съдилищата.
- taliban
- Нов потребител
valbg малко в страни от темата, но и аз искам да проверя моят племенник дали е поставен под запрещение, как става това в общината? Пуснах тема, но нямам никакъв отговор? В моя случай той е с признаци за заболяване, а единственият му родител пази всички действия по отношение на него в тайна. Предварително благодаря!
- siren
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|