начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Прехвърляне на родителски права след навършени 16г на детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на родителски права след навършени 16г на детето

Мнениеот buchkova » 28 Яну 2007, 14:33

Имам син ми от предишен брак, сега на 17 години, когото отглеждаме със втория ми съпруг от 10 години. Поради възникнали проблеми, обмислям вариант той да отиде да живее при баща си. Възможно ли е да прехвърля родителските права на баща му и как може да се уреди от правна гледна точка? Трябва ли да има предварителното съгласие на бащата и сина?
buchkova
Нов потребител

Мнениеот ilen1971 » 28 Яну 2007, 19:27

Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.Разбира се, че трябва съгласието на бащата.Той трябва да подаде молбата и се взема бележка от училището в което учи синът Ви.Плаща се на адвокат и т.н.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 28 Яну 2007, 19:28

Ами въпросът може да се уреди посредством гр.дело по чл.77 от СК относно промяна в упражняване на родителските права при настъпило съществено изменение на обстоятелствата по чл.74-76 от СК.Производството е родово подсъдно на съответния районен съд.
Не посочвате точно какви проблеми и основания имате в предвид,но ми се струва за не съвсем целесъобразно да искате промяна в упражняването на родителските права /на груб език - изгонване на детето/,още повече че до навършването на пълнолетието остава една година.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 28 Яну 2007, 19:30

ilen1971 написа:Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.

Какво е правно лице ? :roll: :roll: :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот dil_d » 02 Фев 2007, 12:25

И аз не мога да разбера какво е правно лице :roll:
Обаче не мога да разбера като не си "правно лице" какво правиш във форума? Нали е само за юристи?! Че и съвети дава... :D
"Подсъзнанието може всичко"
dil_d
Младши потребител

Мнениеот liolio » 02 Фев 2007, 19:15

sarbijanac написа:
ilen1971 написа:Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.

каквото по израза на много хора сме ние адвокатите - юридическо лице! :P
liolio
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 02 Фев 2007, 20:03

sarbijanac написа:

каквото по израза на много хора сме ние адвокатите - юридическо лице! :P

E,аз съм мл.адвокат,но в никакъв случай не се смятам за юридическо лице ! :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси