- Дата и час: 16 Дек 2024, 09:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод-искам да ми разесните някои нещта
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Развод-искам да ми разесните някои нещта
Здравеите искам да ми обесните някои не6та-имам 2 деца мажа ми няколко пати ми казва 4в 6те подаде молба за развод итересува ме дали може да ми земе децата (те са на 3гд. и на 6гд.мом4ета)и какви права имам аз.Семеина сам от 10гд. май месец 6те станат десет пални гд.искам да знам семеиното жили6те в което живеем то е дерение от маика му и тои парадира с това 4е 6те ни изгони на улицата така ли е наистена това нямам никакви права?Но даже и да нямам никакви права върхо този апартамент това не ме претеснява толкова много наи ве4е искам някои да ми каже дали има някаква вероятност тои да ми земе децата ?? Благодаря ви предварително ,дано някои ми отговори
Последна промяна viki1978 на 20 Фев 2007, 22:32, променена общо 1 път
- viki1978
- Младши потребител
По принцип съда присъжда родителските права на майката. Трябва мъжа Ви да докаже, че неможете да се грижите за децата си, че застрашавате живота им, здравето им..., за да може съда да присъди родителските права на него. По принцип - жилището върви с децата. В случай, че съда на вас присъди родителските права и вие няма къде да живеете, жилището ще ви бъде присъдено докато децата ви навършват 18 години. Не казвате жилището да ли е дарено и на двама ви или само на съпруга ви.
Според мен е най-добре ако се е стигнало до развод, по-добре да бъде по взаимно съгласие
Според мен е най-добре ако се е стигнало до развод, по-добре да бъде по взаимно съгласие
- simba
- Младши потребител
Благодаря ви за отговора .А 6то се отнася до жили6тето то е дарено на сапруга ми преди брака но аз 4етах доста по тая тема и доколкото разбрах след 10гд. вапреки 4е е дарено аз имам право да живея с децата в него .
- viki1978
- Младши потребител
Без значение е колко време трае бракът във Вашия случай семейното жилище е и си остава собственост на съпруга Ви, след като му е дарено. Въпросът е да се преборите съдът да присъди родителските права върху децата на Вас и тогава до навършване на пълнолетието им ще имате правото да живеете и в семейното жилище след развода, но то, отново повтарям, не става Ваше. Това, което сте чели се отнася до наследяването /имам предвид брак над 10 години/ и то с определена категория лица и няма отношение към Вашия въпрос. Добре е ако имате постоянна работа, не сте се провинявали по отношение на децата и т.н. Пред наш съд трудно се доказва, че майката не е в състояние да се грижи и да отглежда децата, но имайте предвид, че това не е невъзможно.
- Julyan
- Потребител
А в тези случаи може ли мъжът да иска наем от жена си, след като жилището е изцяло негово? Разбра се от други теми, че може да иска наем за своята идеална част дори ако е само отчасти негово... А ако е изцяло...
- kalina694
- Нов потребител
Наистена ли в коя тема пи6е за наема може ли да ми дадете линк да про4ета тарсих го но неможах да намеря
- viki1978
- Младши потребител
Хипотетично, ако й бъдат присъдени родителските права и ползването на семейното жилище, съпругът-собственик има право да иска обезщеетние за ползата от която е лишен. Но може да я търси само от бившата съпруга, а не и от децата, на които е длъжен да осигури жилище. Тоест, тя ще заплаща наем само за 1/3 идеална част.
- Magnolia
- Потребител
Благодаря ВИ на си4ки които ми отговорихте много съм Ви задалжена това 4е сам пропуснала "МОЛЯ" не сам искала да засегна някои а и ВИЕ ако искате може да не ми отговаряте но нали секи може да си пита а които желае да му отговори но аз Ви благодаря за отоговор4етата и МОЛЯ не е било от неваспитание а поради невнимание но мисла 4е на всеки може да се прости след като се извени
- viki1978
- Младши потребител
imam vypros - nikyde ne sym sre6yal zadyljenie na ba6tata da osiguri jili6te na decata si - toi moje da pla6ta izdryjka i tq da otiva za naem na kvartira no zakona nikyde /pone spored men/ ne kazva 4e trqbva da osiguri jili6te , drug e vyprosa na morala - da se usiguri jili6te, obrazovanie i t.n. no tova ne ozna4ava 4e trqbva da im naeme i 4astni u4iteli po vsi4ki predmeti nali. osven tova veropqtnosta syda da pazdeli decata mejdu roditelite ne e mnogo malko zatova se obyrnete kym kolega i daje izprevarete go i vie bydete stranata koqto iska a ne koeto se za6titava
- krasko666
- Младши потребител
Краско, порови се в тълкувателните решения на ВС назад в годините. В едно от тях - още при действието на стария Закон за наемните отношения, но нищо ново по същество няма сега - се разглежда въпросът, когато децата живеят с майката в жилището на бащата (или обратно - с бащата в жилището на майката), те дължат ли му наем, или той има задължение извън издръжката да им осигури жилище. Приема се второто: че в издръжката не влиза и наемът на жилище и децата не му дължат нищо за частта от жилището, която заемат.
-
portokal - Старши потребител
Това за апартамента не ме интересува много има и квартири и други вазможности наи важното е дали след като нямам собствен апартамент може да ми земе ДЕЦАТА те са по важни за мен материалните не6та се добиват наново но децата и наи ве4е детската психика неможе да се варне след като им бъде отнето детството и спокоиствието .Благодаря Ви 4е земате отно6ение по темата
- viki1978
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|