- Дата и час: 16 Дек 2024, 10:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шансове за попечителство от баща
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Шансове за попечителство от баща
Какви шансове има баща да получи попечителството над 8 годишната си дъщеря?
Майката - мед. сестра, работи на смени 12 часови (дневни - нощни, съботи и недели), няма роднини в града. В момента има връзка с доктор, който обаче е казал на всеослушание, че няма да гледа чужди деца (недоказуемо). Майката в момента е в семейното жилище, което не е собственост на двамата съпрузи.
Баща - престижно образование и професия, редовно работно време - 08-17ч. Добра заплата. Емоционално силно свързан с детето, както и то с него (свидетелски показания). През всичките тези години той се е грижил основно за детето, тъй като работното време на майката не е позволявало пълноценна грижа (нощи, съботи, недели). От няколко месеца е в друго жилище по настояване на собствениците на семейното, които са роднини на жената.
Майката подава молба за развод по чл.99 (3), но бащата не е съгласен с предложеното споразумение и иска попечителство над детето. Не зная какво основание за вина ще посочи тя по-нататък, тъй като бащата никога не е изневерявал, не е отсъствал от вкъщи по други причини освен служебни, не е алкохоли, няма и помен от домашно насиллие, хазард и наркотици. Винаги е обичла семейството си и жена си в частност..... А и на практика е готов да направи всичко за да си върне семейството.
Има ли хора тук с опит с подобни дела и какви са шансовете за бащата? Каква примерна тактика бихте препоръчали?
Бащата си има адвокати, но търси и странично мнение.
Благодаря.
Майката - мед. сестра, работи на смени 12 часови (дневни - нощни, съботи и недели), няма роднини в града. В момента има връзка с доктор, който обаче е казал на всеослушание, че няма да гледа чужди деца (недоказуемо). Майката в момента е в семейното жилище, което не е собственост на двамата съпрузи.
Баща - престижно образование и професия, редовно работно време - 08-17ч. Добра заплата. Емоционално силно свързан с детето, както и то с него (свидетелски показания). През всичките тези години той се е грижил основно за детето, тъй като работното време на майката не е позволявало пълноценна грижа (нощи, съботи, недели). От няколко месеца е в друго жилище по настояване на собствениците на семейното, които са роднини на жената.
Майката подава молба за развод по чл.99 (3), но бащата не е съгласен с предложеното споразумение и иска попечителство над детето. Не зная какво основание за вина ще посочи тя по-нататък, тъй като бащата никога не е изневерявал, не е отсъствал от вкъщи по други причини освен служебни, не е алкохоли, няма и помен от домашно насиллие, хазард и наркотици. Винаги е обичла семейството си и жена си в частност..... А и на практика е готов да направи всичко за да си върне семейството.
Има ли хора тук с опит с подобни дела и какви са шансовете за бащата? Каква примерна тактика бихте препоръчали?
Бащата си има адвокати, но търси и странично мнение.
Благодаря.
- new_k
- Нов потребител
Преди 1м.приключих такова дело.Взех и двете деца от майката! Едното беше на 7г.(с проблеми с крачето),а другото на 2.5г. Беше много трудно! Цяла година! Майката работеше по 12ч.в магазин като продавачка....но не е българка и е с неуреден статут на пребиваване в БГ. Живееше на квартира със сестра си и имаше и приятел. И пак беше мн.трудно. Но не е невъзможно. Поискайте заключение от комисията за защита правата на детето, да провери условията на живот и на двамата родители, тяхното заключение има голямо значение за съда! Това ни помогна най-много, защото те бяха категорични, че трябва бащата да ги гледа.
Това е. Не е невъзможно, но е трудно.
Успех!
Това е. Не е невъзможно, но е трудно.
Успех!
"Подсъзнанието може всичко"
- dil_d
- Младши потребител
Благодаря ви за отговорите. Знаем, че няма да е лесно. Само да кажа, че не съм бащата, но сме се събрали една доста голяма група хора, които ще направим всичко възможно да му помогнем
Нямате си и представа през какво мина той последните месеци. Дойде му като "гръм от ясно небе". Винаги е мислел само за семейството - жената, детето, къщата - само това му беше в главата. Търчеше като ненормален да вади пари и да гледа детето, докато тя дори и не си направи труда да се опита да си смени работата за да се грижи за детето и семейството. Той има още някакви надеждички, че нещо може да се оправи и да си запази семейството, което е наистина важно за него, но се подготвя и за бой поне за детето.
Тъпо е това положение и деление - майка - баща когато става въпрос за дете и неговото добро.
Убедени сме, че той ще се грижи по-добре от всяка гледна точка за дъщеря си, дано убедим и съдийката.
А да доказва, че съпругата му не се е грижела за детето въобще през изминалите 8 години е несериозно, защото не е и вярно. Но това, което сега виждаме е, че тя в момента пренебрегва детето си за сметка на "доктора"
Благодаря още веднъж на всички. Докато има надежда ще му помагаме да се бори!
Нямате си и представа през какво мина той последните месеци. Дойде му като "гръм от ясно небе". Винаги е мислел само за семейството - жената, детето, къщата - само това му беше в главата. Търчеше като ненормален да вади пари и да гледа детето, докато тя дори и не си направи труда да се опита да си смени работата за да се грижи за детето и семейството. Той има още някакви надеждички, че нещо може да се оправи и да си запази семейството, което е наистина важно за него, но се подготвя и за бой поне за детето.
Тъпо е това положение и деление - майка - баща когато става въпрос за дете и неговото добро.
Убедени сме, че той ще се грижи по-добре от всяка гледна точка за дъщеря си, дано убедим и съдийката.
А да доказва, че съпругата му не се е грижела за детето въобще през изминалите 8 години е несериозно, защото не е и вярно. Но това, което сега виждаме е, че тя в момента пренебрегва детето си за сметка на "доктора"
Благодаря още веднъж на всички. Докато има надежда ще му помагаме да се бори!
- new_k
- Нов потребител
Направо се чудя какво искаш да постигнеш? Очевидно се бориш,но за какво? За любовта на детето ти ? /според теб я имаш/; за любовта на жена ти? / по едни или други причини си я загубил,нямя я и сега какво? / Според мен: върви по своя път и бъди щастлив, дръж се достойно. Времето ще покаже дали си е струвало това, което правиш.Всъщност какво точно правиш-"Тя- майката" не е това, което смяташ за добро,но пък имаш "надеждичка" и се бориш да запазиш семейството. Е как да стане? От една страна искаш попечителство,а от друга си готов да продължиш да живееш с тази,която ТОЧНО сега не одобряваш.
Очевидно си объркан. Но мисли върху това: "Кое е причината и кое следствието". И бъди искрен пред себе си,защото преди другите да разберат, лъжещият знае истината.
Очевидно си объркан. Но мисли върху това: "Кое е причината и кое следствието". И бъди искрен пред себе си,защото преди другите да разберат, лъжещият знае истината.
- temenyji
- Нов потребител
Ще се опитам да коментирам
Благодаря ви за отговорите/до тук някой говори в единстевено число/. Знаем/сега са повече от един/, че няма да е лесно. Само да кажа/пак един/, че не съм бащата, но сме /кои/се събрали една доста голяма група хора, които ще направим всичко възможно да му помогнем /да направи какво?/
Нямате си и представа през какво мина той /кой говори?/последните месеци. Дойде му като "гръм от ясно небе". Винаги е мислел само за семейството - жената, детето, къщата - само това му беше в главата. Търчеше като ненормален да вади пари и да гледа детето/когато печели пари и търчи като......как гледа детето?/ докато тя дори и не си направи труда да се опита да си смени работата/каква да стане?ако се е учила за дадено нещо какво друго да работи.Интересно е когато той я избра за съпруга знаеше ли какво и как работи и постави ли условие за смяна на професията, за да се грижи за дете и семейство?/ Той има още някакви надеждички, че нещо може да се оправи и да си запази семейството,/семейство с кого?С тази ,която до сега не са се разбрали ;С тази ,която ТЯ иска да бъде;или с тази,която някой иска да моделира?/ което е наистина важно за него, но се подготвя и за бой /Защо ли не ми харесва думата "бой"/ поне за детето. /А на него какво ще се случи ако остане при майка си?навярно не етолкова лоша щом самите вие или ти я искате още и храните малка "надеждичка"
Тъпо е това положение и деление - майка - баща когато става въпрос за дете и неговото добро./Ако си толкова умен,както твърдиш-едва ли си подбрал съпруга,която да не отговаря на претенциите ти,тогава кое е доброто и лошото за детето?
Убедени сме/пак сте много/, че той ще се грижи по-добре от всяка гледна точка за дъщеря си/Каква гледна точка?: любов,пари,внимание,грижа и всичко останало, с което расте едно дете?/ дано убедим и съдийката.
А да доказва, че съпругата му не се е грижела за детето въобще през изминалите 8 години е несериозно, защото не е и вярно. Но това, което сега виждаме е, че тя в момента пренебрегва детето си /как?/ за сметка на "доктора" /Е няма лошо ако "докторът"е ощетен в полза на детето.Когато има нещо,което е за сметка на един,то е в полза на друг/
Благодаря/пак е единствено число/ още веднъж на всички. Докато има надежда ще му помагаме /сега сте много/да се бори! /ЗА КАКВО ?/
Върнете се в началото
Благодаря ви за отговорите/до тук някой говори в единстевено число/. Знаем/сега са повече от един/, че няма да е лесно. Само да кажа/пак един/, че не съм бащата, но сме /кои/се събрали една доста голяма група хора, които ще направим всичко възможно да му помогнем /да направи какво?/
Нямате си и представа през какво мина той /кой говори?/последните месеци. Дойде му като "гръм от ясно небе". Винаги е мислел само за семейството - жената, детето, къщата - само това му беше в главата. Търчеше като ненормален да вади пари и да гледа детето/когато печели пари и търчи като......как гледа детето?/ докато тя дори и не си направи труда да се опита да си смени работата/каква да стане?ако се е учила за дадено нещо какво друго да работи.Интересно е когато той я избра за съпруга знаеше ли какво и как работи и постави ли условие за смяна на професията, за да се грижи за дете и семейство?/ Той има още някакви надеждички, че нещо може да се оправи и да си запази семейството,/семейство с кого?С тази ,която до сега не са се разбрали ;С тази ,която ТЯ иска да бъде;или с тази,която някой иска да моделира?/ което е наистина важно за него, но се подготвя и за бой /Защо ли не ми харесва думата "бой"/ поне за детето. /А на него какво ще се случи ако остане при майка си?навярно не етолкова лоша щом самите вие или ти я искате още и храните малка "надеждичка"
Тъпо е това положение и деление - майка - баща когато става въпрос за дете и неговото добро./Ако си толкова умен,както твърдиш-едва ли си подбрал съпруга,която да не отговаря на претенциите ти,тогава кое е доброто и лошото за детето?
Убедени сме/пак сте много/, че той ще се грижи по-добре от всяка гледна точка за дъщеря си/Каква гледна точка?: любов,пари,внимание,грижа и всичко останало, с което расте едно дете?/ дано убедим и съдийката.
А да доказва, че съпругата му не се е грижела за детето въобще през изминалите 8 години е несериозно, защото не е и вярно. Но това, което сега виждаме е, че тя в момента пренебрегва детето си /как?/ за сметка на "доктора" /Е няма лошо ако "докторът"е ощетен в полза на детето.Когато има нещо,което е за сметка на един,то е в полза на друг/
Благодаря/пак е единствено число/ още веднъж на всички. Докато има надежда ще му помагаме /сега сте много/да се бори! /ЗА КАКВО ?/
Върнете се в началото
- temenyji
- Нов потребител
Последните два поста ми се струват малко не на място???!!!
По темата - аз съм в подобна ситуация и това, което знам е, че ще е много трудно с попечителството над децата, но не се предавайте - винаги има шанс, а и съдиите вече се съобразяват с бащите!
Успех!
По темата - аз съм в подобна ситуация и това, което знам е, че ще е много трудно с попечителството над децата, но не се предавайте - винаги има шанс, а и съдиите вече се съобразяват с бащите!
Успех!
- nikood
- Младши потребител
ОООООООО, това наранено его!!! Защото в крайна сметка около това се върти всичко, нали? Че щял да се грижи по - добре за детето от противополжния пол - как, ще и каже как да си слага тампон ли. А детето дали някога ще направи опит да сподели неща, които със сигурност би споделило с майка си. Да не говорим за скодоумието, че детето било емоционално по - силно обвързано с бащата, майката го ощетявала за сметка на доктора. Що за безумие - дори и да има връзка, това надали я прави по - малко добра майка. Ами с майка си не е ли обвързано?!? Защо ли това ми се струва като нелеп опит някой да го е грижа единствено и само за собствените си наранени чувства и за да си го "върне" на майката, ползва като оръжие детето. Поне да има смелостта да си го признае!
- bay4o
- Потребител
Шансовете на бащата са достатъчно големи, стига да може да докаже, че е родителят, който може да осигури необходимата среда за отглеждането на децата. Не едно дете сме спечелили за отглеждане от бащите, но не мога да си обясня защо в част от майките са деградирали мачинските инстинкти!?!?
- savetnik
- Нов потребител
bay4o, да не си изгубил такова дело напоследък (ако въобще си адвокат), та такава жлъч. Я остави хората да се борят, а съда да решава. А за това кой е по-добър родител или по-скоро при кой децата ще израстват по-пълноценно и в по-добра среда - отдавна вече не е дори спор...А "майки" всякакви.
Аз също се изненадах колко подобни дела се печелят от бащите напоследък!!!
Аз също се изненадах колко подобни дела се печелят от бащите напоследък!!!
- nikood
- Младши потребител
Не съм адвокат,но това не е пречка да размишлявям логично.
Нека дадем отговори на въпросите:
1. Какво повече иска бащата-попечителство над дъщеря си или да запази семейството си?
2. Кои качества на майката,според него,ще й попречат да отгледа детето добре, ако не са семейна двойка? Може би бащата си мисли,че
ще е коректив във възпитанието т.е. ще налага правила, а майката ще ги изпълнява,ако са заедно.
3. Кой пръв се решава на това,да отгледа дете сам и завежда дело?От хубавото кой бяга?
4. От разказа на бащата не става ясно той възпрепятстван ли е да общува с детето си? Какво е неговото отношение?
На всички тези въпроси, преди всичко, трябва да отговорят засегнатите страни,но и ние,които по една или друга причина,се запознахме с този проблем не бива да бъдем крайни и едностранчиви.
Нека дадем отговори на въпросите:
1. Какво повече иска бащата-попечителство над дъщеря си или да запази семейството си?
2. Кои качества на майката,според него,ще й попречат да отгледа детето добре, ако не са семейна двойка? Може би бащата си мисли,че
ще е коректив във възпитанието т.е. ще налага правила, а майката ще ги изпълнява,ако са заедно.
3. Кой пръв се решава на това,да отгледа дете сам и завежда дело?От хубавото кой бяга?
4. От разказа на бащата не става ясно той възпрепятстван ли е да общува с детето си? Какво е неговото отношение?
На всички тези въпроси, преди всичко, трябва да отговорят засегнатите страни,но и ние,които по една или друга причина,се запознахме с този проблем не бива да бъдем крайни и едностранчиви.
- temenyji
- Нов потребител
явно всички приемаме, че говорим с бащата... ама с е изумих - Тя /майката/ не става, защото освен всичко друго не искала да си смени работата, за да бъде със семейството.. любопитно ми е каква алтернатива й е била предложена. Да работи като продавачка илил да се седи в къщи? Според мен тук се касае за наранено мъжко самочуствие - мъж, получаващ прилична заплата за чиновническа длъжност.., за който явно другите, дето работят като хамали, са друга по- нисша категория хора.Все ми се струва, че съпругът не е чиста вода ненапита.....
- zornunddorn
- Потребител
Хайде пак това наранено мъжко самочувствие! Моля ви, нека хора които не са родители да не взимат отношение. Защо си мислите, че един баща не обича децата си и не иска за тях най-доброто, а и нали той точно е този, който познава най-добре майката и знае ТЯ САМА до къде може и не може да се справи. Защо се шири мнението, че когато един баща иска да се грижи пълноценно за децата си, то той "искал" да отмъщава на майката???!!!
А по въпросът за мед. сестра от темата - я се огледайте колко много мед. сестри има наоколо, които не работят на смени - ДКЦ-та, зъболекари, частни клиники, домашните лекари и т.н. Не съм сигурен, но може би половината от хората упражняващи тази професия (те вече не са и само жени, доколкото зная) работят на редовно работно време. Е сега е момента да си зададем въпроса за едно семейство кое е по-важно - жената да работи нормална работа с нормално работно време и да има достатъчно сили и желание и време да отделя на семейството си и на детето си, или да си гледа кефа на нощни дежурства с дежурните лекари???!!! И в крайна сметка да си развали семейството. А когато сама ще гледа детето си???
Къде се загубиха хората започнали тази тема за да внесат малко яснота!
А по въпросът за мед. сестра от темата - я се огледайте колко много мед. сестри има наоколо, които не работят на смени - ДКЦ-та, зъболекари, частни клиники, домашните лекари и т.н. Не съм сигурен, но може би половината от хората упражняващи тази професия (те вече не са и само жени, доколкото зная) работят на редовно работно време. Е сега е момента да си зададем въпроса за едно семейство кое е по-важно - жената да работи нормална работа с нормално работно време и да има достатъчно сили и желание и време да отделя на семейството си и на детето си, или да си гледа кефа на нощни дежурства с дежурните лекари???!!! И в крайна сметка да си развали семейството. А когато сама ще гледа детето си???
Къде се загубиха хората започнали тази тема за да внесат малко яснота!
- nikood
- Младши потребител
Е сега е момента да си зададем въпроса за едно семейство кое е по-важно - жената да работи нормална работа с нормално работно време и да има достатъчно сили и желание и време да отделя на семейството си и на детето си, или да си гледа кефа на нощни дежурства с дежурните лекари???!!!
Ами не знам, аз лично не мисля, че жените трябва да си жертват работата (щом я харесват и желаят да я работят, разбира се) в името на семейството.
А и не съм давала нощни дежурства, така че не знам дали могат да се определят като кеф.
Изобщо не защитавам едната или другата страна, изказвам се само по повод цитираното.
-
portokal - Старши потребител
На вниманието на nikood.
Определено имам деца и ги обичам. Понеже май съм по въпросите питам:
1. Ако Вие nikood попаднете за няколко дена в болница и нощем имате нужда от манипулации,грижа и внимание и една мед.сестра е до Вас,ще се сетите ли,че в този момент тя не е до мъж,деца и семейство.
2. Работното време на мед.персонал от Бърза помощ,КАТ.пилоти и стюардеси,телефонисти,моряци и вс.останали,от които имаме нужда късно вечер имат НЕНОРМАЛНО раб.време и са загърбили семейството заради КЕФ.
1. Ако Вие nikood попаднете за няколко дена в болница и нощем имате нужда от манипулации,грижа и внимание и една мед.сестра е до Вас,ще се сетите ли,че в този момент тя не е до мъж,деца и семейство.
2. Работното време на мед.персонал от Бърза помощ,КАТ.пилоти и стюардеси,телефонисти,моряци и вс.останали,от които имаме нужда късно вечер имат НЕНОРМАЛНО раб.време и са загърбили семейството заради КЕФ.
- temenyji
- Нов потребител
temenyji написа:На вниманието на nikood.
И аз бих задала същите въпроси!
И защо когато става въпрос за жената се приема ,че тя загърбва семейството си и не се грижи за децата си,работейки на смени и т.н.А мъжете,които са на смени или постоянно в командировка?!Те какво?!За тях обаче се приема ,че те се трепят в името на семейството...
- ALEX33
- Младши потребител
М-да, горе хем се подчертава, че бащата не е отсъствал от къщи по други причини освен служебни, хем се сочи като недостатък това, че майката отсъства по служебни причини.
Разбира се, че не е задължително майката да е по-добрият родител в случая - аз като стара мома женомразка, както ме определи една мъдра участничка в този форум, не съм на мнение, че майката или е единственият подходящ за отглеждане на дете родител, или е пълен боклук.
Но освен грубото изявление на доктора аз друго в нейна вреда не виждам.
Детето при кого иска да живее? Това е едно от най-важните неща.
Пък най-сетне, нали не смятате, че нещата е задължително да стоят така: детето при единия и другият го вижда два пъти в месеца по график? Нищо не пречи по време на съботно-неделните или нощните смени на майката детето да спи у бащата. Примерно. Няма пречка и обратно.
Ама за тая работа не трябват хора, които гледат на въпроса като на бой и се борят за всичко или нищо.
Разбира се, че не е задължително майката да е по-добрият родител в случая - аз като стара мома женомразка, както ме определи една мъдра участничка в този форум, не съм на мнение, че майката или е единственият подходящ за отглеждане на дете родител, или е пълен боклук.
Но освен грубото изявление на доктора аз друго в нейна вреда не виждам.
Детето при кого иска да живее? Това е едно от най-важните неща.
Пък най-сетне, нали не смятате, че нещата е задължително да стоят така: детето при единия и другият го вижда два пъти в месеца по график? Нищо не пречи по време на съботно-неделните или нощните смени на майката детето да спи у бащата. Примерно. Няма пречка и обратно.
Ама за тая работа не трябват хора, които гледат на въпроса като на бой и се борят за всичко или нищо.
-
temenyji написа:На вниманието на nikood.
Доста се разводни темата, но ще отговоря, защото въпросът беше насочен директно към мен.
Не искам по никакъв начин да се умаловажава труда на една или друга професия. Това, което съм се убедил е че дори и ромите в отдел чистота заслужават признание за работата, която извършват, НО...
Всеки един от нас като възрастен човек трябва в даден момент ясно да си даде сметка за приоритетите в живота си. Да- мед. сестра е много важно, обществено полезно и заслужаващо уважение призвание (докторите, полицаите, пилотите и т.н. също), но до колко тази професия, във вида за който стана въпрос по-горе, е полезна и въобще съвместима със семейството и грижите за децата?! И как положението ще се промени за децата, когато единия родител вече няма да е в къщата?!
Опитвам се да разбера какво може да накара една жена да работи в тези смени - адренали, усещането че си полезен, че се грижиш за хората, признание --- но кой се грижи в това време за най-близките ти хора????
А дали не е и измамната свобода на нощните дежурства и доктори? А морала? Не искам да обиждам никой, но конкретно за мед. сестри е казано, че не е професия, а диагноза.
Така както е описан случая много прилича на този вариант.
И в същото време има работни места за това образование и квалификация, където могат да се изпитат същите тези неща без да има смени.
Моят случай е много по-различен - просто тя реши, че няма да работи и ще гледа децата (уж) но от един момент на татък взе да гледа чуждите мъже. Разбира се, че за такова положение са нужни двама души, но темата е по-скоро при кой децата ще имат по-добра среда и възможност за отглеждане и развитие.
В моя случай, а според мен и в посочения случай с мед. сестра (не е мъжка солидарност!!!) смятам, че съпругът би се справил по-добре.
А ако някой си мисли, че може да причини на 5-6-7-8 годишни деца травмата да ги постави да избират между двамата си родители, то този човек не е човек!!! А и по закон е невъзможно
- nikood
- Младши потребител
Според Закона за закрила на детето то може да бъде изслушано в съдебно производство, засягащо интересите му, и когато не е навършило 10 години, ако е уместно.
Да речем, че не е уместно. Но не е "невъзможно по закон".
Но и да не бъде изслушано, родителите все имат някаква представа дали то е казвало, че предпочита да бъде с единия.
Е ми не съм човек, хубаво. Но съм чувала (работата ми беше такава) деца ясно да казват с кой родител, или баба и дядо, искат да бъдат. При това - без някой да ги пита.
Да речем, че не е уместно. Но не е "невъзможно по закон".
Но и да не бъде изслушано, родителите все имат някаква представа дали то е казвало, че предпочита да бъде с единия.
Е ми не съм човек, хубаво. Но съм чувала (работата ми беше такава) деца ясно да казват с кой родител, или баба и дядо, искат да бъдат. При това - без някой да ги пита.
-
temenyji, прочетох по-внимателно първите ти постове в темата. Защо имам чувството, че ти си страна в този конкретен спор?!
Ако е така - не е тук мястото, където ще го решите. Направи си сметка сама за себе си, но обективно, до колкото това е възможно, кое НАИСТИНА ще е най-добре за детето ти. Ти най-добре си познаваш съпруга, по скоро БАЩАТА на детето ви, знаеш точно какъв баща е той (не съпруг!!!), каква му е работата, до колко той наистина е свързан с детето и дали ще се справи с подобна отговорност. А и кога ти самата би била по-полезна на детето си (а и на себе си и новия човек до теб). А и този новия - до колко е наистина до теб и е готов да се грижи за чуждо дете, което на всичкото отгоре няма начин да замени собствения си баща.
И извинявай ако съм те засегнал по някакъв начин с коментара за мед. сестри!
Нямам намерение да участвам в този спор. Той си е ваш!
Аз ще си решавам моя, но на всичките тези въпроси, които ти зададох, аз за себе си си иотговорих и за това взех това трудно решение - да се боря за попечителство върху децата ми
Е, ако греша и ти не си страна по спора...направи си изводите сама.
Ако е така - не е тук мястото, където ще го решите. Направи си сметка сама за себе си, но обективно, до колкото това е възможно, кое НАИСТИНА ще е най-добре за детето ти. Ти най-добре си познаваш съпруга, по скоро БАЩАТА на детето ви, знаеш точно какъв баща е той (не съпруг!!!), каква му е работата, до колко той наистина е свързан с детето и дали ще се справи с подобна отговорност. А и кога ти самата би била по-полезна на детето си (а и на себе си и новия човек до теб). А и този новия - до колко е наистина до теб и е готов да се грижи за чуждо дете, което на всичкото отгоре няма начин да замени собствения си баща.
И извинявай ако съм те засегнал по някакъв начин с коментара за мед. сестри!
Нямам намерение да участвам в този спор. Той си е ваш!
Аз ще си решавам моя, но на всичките тези въпроси, които ти зададох, аз за себе си си иотговорих и за това взех това трудно решение - да се боря за попечителство върху децата ми
Е, ако греша и ти не си страна по спора...направи си изводите сама.
Последна промяна nikood на 20 Май 2008, 12:02, променена общо 1 път
- nikood
- Младши потребител
Ако се мерне бащата или неговите познати, които започнаха тази тема, сигурно ще му е интересна тази статия
http://www.geocities.com/woalde/j21-1999.html#5
Извинявам се за офтопика.
Успех
http://www.geocities.com/woalde/j21-1999.html#5
Извинявам се за офтопика.
Успех
- nikood
- Младши потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|