начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

аз се влюбих незнам какво да правя моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

До Ники и Ралица

Мнениеот minkogeorgiev » 12 Фев 2007, 11:52

Здравейте Ники и Ралица,

колегите преди мен бяха доста изчерпателни по отношение на правните последици, които могат да настъпят ако решите да се отделите преди навършването на пълнолетие на Ралица. Можете да се доверите на това, което пишат.

От написаното разбирам, че и двамата вече сте убедени в нуждата да изчакате още време за тази стъпка. Но ще си позволя да дам един съвет и на двама ви. Преди да се ожените поживейте поне година заедно, така ще се опознаете, ще имате общ бюджет, ще изпитате незгодите и сладостта на обвързването.
В трудните моменти на съвместното съжителство ще изградите вашата връзка, ще приемете или отхвърлите навиците на другия или ще решите, че не сте един за друг.

За Ники: Ники ти си по-зрял и трябва да поемеш риска от едно такова съжителство, защото възрастта на Ралица не и позволява да има твоя житейски мироглед. Това усещане за улегналости нуждата от семейство аз добре го разбирам у теб, но ще се съгласиш, че на 18 г. човек не е съвсем наясно какво иска от живота, затова бъди търпелив и подкрепяй усилията на жената, която обичаш.

За Ралица: Ралица - не бързай да обобщаваш за юристите от единичните личностови предрасъдаци и мнения на колегите. Проблем на всеки извоювал образованието си с много труд и лични лишения е високата самооценка, чувството за постигната цел ни прави арогантни, така е...за съжаление признавам, че този проблем съществува. Но това е форум и при това често се пише анонимно, а в условията на анонимност човек е склоннен да пише и върши неща, които не би извършила ако стои с името си.

Желая и на двама ви късмет!
minkogeorgiev
Младши потребител

Re: Дуплика на Niki:)

Мнениеот svetulka » 12 Фев 2007, 12:23

petq_dim написа:Виж какво драги,
прекалено си елементарен за да ти обръщам внимание и да се обиждам. Просто бях заета и нямах време да чета, а ми е много интересно ти на терасата, докато боядисваш ли четеш форумите. Освен това от километри си личи, че си учил, недоучил максимум да си стигнал до 3 клас в своето интелектуално развитие(това личи от българският език, който използваш в писанията си). Освен това не се опитвай да разсъждаваш, кой как пише, че си проличава неграмотността ти и ставаш за присмех на останалите от форума. Колкото до продадените жени, да има го това в България, но се продават жени от малцинствените групи. Това с продаването на жените го има, откакто свят светува. Като ти виждам грамотността, разбирам, 4е и девойката е грамотна колкото теб. Нито една нормална жена не би се занимавала с такъв "еродит", като теб. :) Желая ви успех! :)

Пише се ЕрУдит, ерудирана г-жо/г-жице. И мисля, че с този коментар заслужихте приза за най-елементарен посетител на този форум. :D
svetulka
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 12 Фев 2007, 13:06

Аз лично се извинявам на Ники, ако се е почувствал засегнат, не са били такива намеренията ми. Това, което писах, се отнасяше точно до въпроса му- какво би могъл да очаква, ако заживее на съпружески начала с непълнолетно лице, но навършило 16 годишна възраст и това, което соча е, че не е толкова опасно, ако може да се довери на приятелката си /съжалявам, но и това е практически възможно, пък и се случва- първо девойчето имало желание, а после, под въздействието на ближни и доброжелатели да го навият да обвини приятеля си, че е било насила/. Не казвам никъде, че това точно ще последва, но е възможност, поради което пиша предупрежедението си към Ники в първия си постинг. Посочването на възможността за встъпване в брак преди момичето да е навършило 18 години /т.е. пълнолетие/ го правя не с цел да го съветвам да сключи такъв, никъде не отправям такъв съвет, а с оглед да потвърдя още веднъж, че това не е чак толкова опасно.
Julyan
Потребител

Мнениеот oncho » 12 Фев 2007, 14:42

niki69 написа:Благодаря ви ! Все още има хора на този свят убедих се в това .Пожелавам ви и на вас успех в живота и в работата.Не само че не забелязват какво става а и тези които ме убидиха единия дори не се е научил да пише на български.Но аз нямам право да съдя хората така че с усмивка пеиемам всичко.Ще изчакам за 2 месеца няма да умрем .

Ники, преди да постваш коментари от рода единия дори не се е научил да пише на български е хубаво сам да се научиш на този език.
убидиха
саздава
продалжа
несам
сигорно
Балгария
убиждаш

Желая ти всичко добро, вярата /каквато и да е тя/ би тябвало да ни учи да обичаме, а не да ни разделя.
oncho
Младши потребител

Re: аз се влюбих незнам какво да правя моля за помощ

Мнениеот lidi07 » 12 Фев 2007, 15:38

niki69 написа:С нея мислим да заминем и да живеем далеч и да се радваме един на друг.Вапроса ми е следния господа,ако заминем без знанието на родителите какъв проблем може да се получи и дали имам право да живея с нея на тоз етап.Благодаря ви предварително.

Въпросът, освен юридическа, има чисто човешка страна. Щом обичате момичето, дължите уважение на родителите й - те са хората, които са отгледали и възпитали любимата Ви. Един ден и Вие, живот и здраве, ще станете баща. Помислете как ще се почувствате, ако един ден детето ви изчезне и не знаете живо ли е, къде е, с кого е, какво преживява. :idea: Приятелката Ви сигурно също обича родителите си, независимо от тяхното отношение към връзката Ви. Не причинявайте на друг човек нещо, което не желаете на Вас самия да се случи.
Малко патетично стана :oops: , но изглеждате интелигентен човек, затова си позволих да ви обърна внимание на това. Съветът ми е родителите да имат връзка с дъщеря си и да знаят винаги къде е, независимо от отношението им към конкретната връзка. така ще си спестите и юридически неприятности.
Законът защитава зрящите, а не спящите.
lidi07
Младши потребител

Мнениеот reveta » 16 Фев 2007, 13:50

За любовта няма граници. Нито аз, нито някой от пишещите тук има право да ви съди или да ви казва как да живеете живота си! Щом чувствата между вас са чисти и истински, просто им се отдайте и се радвайте на всеки миг заедно. Но никога не пренебрегвайте разума за сметка на любовта. Момичето, което обичате е само на 17, а на 17 години никой не е достатъчно наясно със себе си, макар да не го осъзнава, особено когато става дума за чувства. Ако някога поиска да се раздели с вас (което в никакъв случай не ви пожелавам) тя ще оцени вашата любов и подкрепа в трудни моменти и винаги ще има един верен приятел във ваше лице.
reveta
Младши потребител

Re: Дуплика на Niki:)

Мнениеот krem_karamel » 16 Фев 2007, 16:49

petq_dim написа:Виж какво драги,
прекалено си елементарен за да ти обръщам внимание и да се обиждам. Просто бях заета и нямах време да чета, а ми е много интересно ти на терасата, докато боядисваш ли четеш форумите. Освен това от километри си личи, че си учил, недоучил максимум да си стигнал до 3 клас в своето интелектуално развитие(това личи от българският език, който използваш в писанията си). Освен това не се опитвай да разсъждаваш, кой как пише, че си проличава неграмотността ти и ставаш за присмех на останалите от форума. Колкото до продадените жени, да има го това в България, но се продават жени от малцинствените групи. Това с продаването на жените го има, откакто свят светува. Като ти виждам грамотността, разбирам, 4е и девойката е грамотна колкото теб. Нито една нормална жена не би се занимавала с такъв "еродит", като теб. :) Желая ви успех! :)

Нямам време да чета всичко и моля за извинение, ако повтарям някого, но:

1) Явно човекът никак не е тъп след като съзнава, че може да има проблем и се нуждае от професионален съвет;

2) Не е тъп след като го търси на подходящото място;

3)Не е тъп след като го търси в подходящото време - преди, а не след като избяга с момичето...;

4) Грижовен е към момичето, не се интересува само от собствената си сигурност. Това се чувства от стила и характера му и само пълен егоист не би го доловил от думите му.

5)Дано момичето да не е заблудено и да иска само да се махне от къщи, а поне малко да е грамотно и осъзнато и да са щастливи заедно.

Два месеца бързо минават - да не забрави Никито да се обади как са се развили нещата :D
krem_karamel
Потребител

Само допълвам

Мнениеот krem_karamel » 16 Фев 2007, 17:12

lidi07 написа:
niki69 написа:С нея мислим да заминем и да живеем далеч и да се радваме един на друг.Вапроса ми е следния господа,ако заминем без знанието на родителите какъв проблем може да се получи и дали имам право да живея с нея на тоз етап.Благодаря ви предварително.

Въпросът, освен юридическа, има чисто човешка страна. Щом обичате момичето, дължите уважение на родителите й - те са хората, които са отгледали и възпитали любимата Ви. Един ден и Вие, живот и здраве, ще станете баща. Помислете как ще се почувствате, ако един ден детето ви изчезне и не знаете живо ли е, къде е, с кого е, какво преживява. :idea: Приятелката Ви сигурно също обича родителите си, независимо от тяхното отношение към връзката Ви. Не причинявайте на друг човек нещо, което не желаете на Вас самия да се случи.
Малко патетично стана :oops: , но изглеждате интелигентен човек, затова си позволих да ви обърна внимание на това. Съветът ми е родителите да имат връзка с дъщеря си и да знаят винаги къде е, независимо от отношението им към конкретната връзка. така ще си спестите и юридически неприятности.

Ники да има предвид и следното :

1) Риск съществува (потенциален) утре момичето под влиянието на роднини и след афект от скарване с него , "да забрави", че никой с нищо не я е насилил и да дава други показания....

2)Родителите си струва да бъдат уважени с цвете, торта, покана или поне молба за запознанство с тях с цел да покаже сериозните си намерения ако не за брак сега, то поне за отговорна подкрепа.

3) Поради наивност, да не сме станали съветници на поредния, който иска да изкарва девойки за "бизнес", бе колеги ???

4) Ники, контрацепцията е задължителна, поне докато не решите и двамата какво искате... :cry:
никога такова захвърлено дете няма да стене пълноценно и ще си плаща за вашата "романтика"...

Спотед статистиката бг-турчета са огромен процент по домовете (не сте първата пламнала любов българка-турчин). Дано нещата с вас се развият много по-добре от казаното от мен.
krem_karamel
Потребител

Re: Здравей, Ники

Мнениеот reveta » 16 Фев 2007, 18:21

sevgin написа:Здравей, Ники. Моят съвет към теб ще бъде да изчакаш момичето да навърши поне 18. Но все пак добре обмислете за заминаване извън страната.

Че как така да заминат извън страната? С бягство проблеми не се решават, точно обратното. За съжаление, трудностите тепърва им предстоят и те трябва да се борят с тях ТУК, а не като бягат далеч от страната и близките си.
reveta
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси