начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Осиновяване- наследство !

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осиновяване- наследство !

Мнениеот kombi » 23 Фев 2007, 16:08

Здравейте ! Имам един въпрос към Вас и ако ми отговорите ще Ви бъда много благодарен.Осиновен съм на 14 г. през 1983 г.Осиновителката ми няма собствени деца,няма и съпруг.Осиновен съм при мои живи родители /да са живи и здрави /- те са дали съгласие за това.Осиновителката е леля на баща ми.В решението на съда пише: Допуска осиновяване от осиновителката при условията на чл. 55 от Семейния кодекс /действащ през 1983/.
Това са фактите. Не мога да разбера и ако обичате да ми отговорите, при тези условия на чл.55 от тогавашния СК, имам ли право да наследя осиновителката изцяло, тъй като тя има жива сестра,т.е. баба ми ? Или и баба ми ще има някакъв дял ? И второ- какви ще бъдат наследствените ми отношения с истинските ми родители, тъй като имам и брат.Между другото,имената ми са същите и не са сменяни. Благодаря Ви !
kombi
Нов потребител

Мнениеот portokal » 23 Фев 2007, 16:22

Ще наследиш и осиновителката, и родителите си - не ми се търси какво пише в чл. 55, но щом имената ти са същите, значи вероятно осиновяването е непълно. Ако случайно е пълно, тогава наследяваш само осиновителя. При всички положения братята и сестрите на осиновителя не го наследяват.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот reveta » 23 Фев 2007, 16:28

Да са живи и здрави и осиновителите ви, за да не ги наследявате скоро. Но ако решат да ви разсиновят, ще ги наследите друг път. И нищо чудно да го сторят, ако само разберат към какво най-много се стремите. Че като ви чета, ми се струва, че единственото, което ви интересува е дали някога имуществото им ще премине към вас и май нямате капка признателност към тези хора, че са ви отгледали и са ви направили човек.
Последна промяна reveta на 23 Фев 2007, 16:43, променена общо 1 път
reveta
Младши потребител

Мнениеот kombi » 23 Фев 2007, 16:42

Благодаря на portokal ! A reveta - ти щом не можеш да помогнеш- не пиши глупости и не бъди толкова много загрижен за моето разосиновяване !
kombi
Нов потребител

Мнениеот reveta » 23 Фев 2007, 16:51

Такива като теб не заслужават да им се помага.
reveta
Младши потребител

Мнениеот kombi » 26 Фев 2007, 18:59

lyutiyat, благодаря за коментара по същество ! Искам само да припомня, че става въпрос за чл. 55 от СК, действащ през 1983 г. А що се отнася до това, дали нахалството ми няма граници- защо, та това е един мой проблем, на който търся компетентен отговор от Вас !
kombi
Нов потребител

Назад към Семейни казуси