Здравейте.
Имам проблем с изчезнал роднина. Съсобственици сме на общ имот в центъра на Бургас, а аз искам да го дам да се застрои срещу обезщетение на фирма, като се запази разбира се частта на роднината ми. Проблемът е, че той е напуснал страната от 2002 г., на 47 години е, разведен, а жена му е рускиня и заедно със синът му са в Русия от около 8 години. Не се е обаждал от както е заминал на никой от роднините си. Заведох дело по чл.8 от ЗЛС, но съдът ме мотае вече 1 година. Първо отложи делото, защото не съм бил заинтересовано лице, после защото производството не било по чл.8 а по чл.9 и накрая защото имало слухове, че се знае къде е и не сме положили достатъчно усилия да си го открием сами. Възможно ли е слуховете да са доказателство? Как да се реши този проблем. Ако някои се е сблъсквал с подобен случаи моля да сподели. Няма проблем и за платена консултация. Вече трима адвокати се занимават с този случай.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 11:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Безследно изчезнал
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
1. Слуховете не могат да бъдат доказателство за каквото и да е.
2. Не мисля, че Вашият роднина отговаря на определението "изчезнал" по смисъла на чл. 8 ЗЛС. До колкото разбирам, той никога не е бил обявяван за безследно изчезнало лице и никога не е бил издирван. Известно е, че същият е заминал да живее на друго място извън страната.
Това, че лицето не проявява желание да се свърже Вас или други негови роднини е съвсем друг въпрос, който е и негово право на свободен, личен избор.
2. Не мисля, че Вашият роднина отговаря на определението "изчезнал" по смисъла на чл. 8 ЗЛС. До колкото разбирам, той никога не е бил обявяван за безследно изчезнало лице и никога не е бил издирван. Известно е, че същият е заминал да живее на друго място извън страната.
Това, че лицето не проявява желание да се свърже Вас или други негови роднини е съвсем друг въпрос, който е и негово право на свободен, личен избор.
- kursant_amvr
- Потребител
Всъщност слуховете първо са непотвърдени и после са от преди 3 години, а в този период тои не се е обаждал на никого следователно е безвестно изчезнал. Също така това ,че се отнася безотговорно към имотите си не означава , че тези имоти трябва да се смятат за загубени. А тои може и да не знае, което е най-вероятно. Но ние не можем да го чакаме до бекрай да се появи, затова искаме да му се назначи представител и да се започне строеж. Проблемът е , че съдът не смята този човек за изчезнал и така делото се протака много дълго време.
-
tino76 - Потребител
Не сме го обявявали за безвестно изчезнал тъй като този човек е на 47 години и не е извършил престъпление.
-
tino76 - Потребител
Последният изпълнителен директор на Плама-Росен Софрониев беше такъв по силата на едно пълномощно, заверено в София от нотариус, с което представителят на собствениците на акциите го упълномощаваше. Особеното беше, че упълномощителят- някакъв холандец, или белгиец или някакъв друг, май бил в Канада по това време, а не в София при нотариуса!!!~
- Ivailo5rov
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|