От тези Ваши постинги:
ЦИТИРАМ ГИ :
Тема: Осиновяване- наследство !
reveta
Отговори: 6
Видяна: 187
Форум: Семейни казуси Пуснато на: 23 Фев 2007 03:51 pm Заглавие: Осиновяване- наследство !
Такива като теб не заслужават да им се помага.
Тема: Осиновяване- наследство !
reveta
Отговори: 6
Видяна: 187
Форум: Семейни казуси Пуснато на: 23 Фев 2007 03:28 pm Заглавие: Осиновяване- наследство !
Да са живи и здрави и осиновителите ви, за да не ги наследявате скоро. Но ако решат да ви разсиновят, ще ги наследите друг път. И нищо чудно да го сторят, ако само разберат към какво най-много се стре ... "
Да попиташ не означава, че нищо друго не е важно за теб. А да се приписва на питащия, че не може да дочака да наследи и "се стреми"
.... би било смешно, ако не беше в такава тема.
По аксиома всички осиновители не са светци. Био-родителите не познавате в ни най-малка степен, но сте готови с оценката на мига и то 100 %.
Да поискаш дете от обществото върви с това да поемеш ангажимент и отговорност към детето. Затова и точно затова си получил правото да си с това дете и изпълняването на поетите задължения не те прави светец автоматично.
В преобладаващия процент случаи отговорите Ви са уместни и професионални, по мое скромно мнение и доколкото мога да преценя, но с това: "Такива като теб не заслужават да им се помага. " без да познавате човека , си е направо
Само моля за извинение, че мнението ми е изградено от постингоите ми от две отделни теми.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 11:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам нужда от помощ - за осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Уважаем Госпожо krem_kramel,
Защо сте толкова жлъчна? Действително Вие ме предизвикахте да прочета много внимателно дискутираната тема и анализирам активните участници в нея. Моля Ви, не се заяждайте така с останалите! Какъв е този тоталитарен стил? Щом някой не е съгласен с Вас, значи не е прав ли?
Нека да Ви припомня нещо от славните времена на Тато: "Всяка една линия, която не е успоредна на Партийната, е крива линия". Вашата арогантност плод на неосъществен оргазъм ли е или сте просто едно комунистическо изчадие израстнало в средата на правоимащите?
Любопитен съм да разбера на какво е плод високото Ви самочувствие.
Не ви подценявам. Спорейки с Катинчаров гледайте да не се самозабравите след като МекК.. е във вашата компания. Ами ако стане Твърд...? Така хубаво ще Ви издебне, че може и да Ви еб.е!
Стига сте пълнили главата на момчето. Свят се пали, баба си я реши....
Защо сте толкова жлъчна? Действително Вие ме предизвикахте да прочета много внимателно дискутираната тема и анализирам активните участници в нея. Моля Ви, не се заяждайте така с останалите! Какъв е този тоталитарен стил? Щом някой не е съгласен с Вас, значи не е прав ли?
Нека да Ви припомня нещо от славните времена на Тато: "Всяка една линия, която не е успоредна на Партийната, е крива линия". Вашата арогантност плод на неосъществен оргазъм ли е или сте просто едно комунистическо изчадие израстнало в средата на правоимащите?
Любопитен съм да разбера на какво е плод високото Ви самочувствие.
Не ви подценявам. Спорейки с Катинчаров гледайте да не се самозабравите след като МекК.. е във вашата компания. Ами ако стане Твърд...? Така хубаво ще Ви издебне, че може и да Ви еб.е!
Стига сте пълнили главата на момчето. Свят се пали, баба си я реши....
- Gacony
- Младши потребител
krem_karamel, преди да критикуваш мненията ми по другата тема (Осиновяване - наследство), първо обърни внимание на безочието на питащия - той не просто се интересува дали ще наследи осиновителите си, а се интересува дали ще ги наследи ИЗЦЯЛО. И пожелавайки на родителите си да са живи и здрави, интересно защо не пожела същото и на осиновителите си. Дано не е заради това, което си мисля.
- reveta
- Младши потребител
@"Кремче_карамелче"
защо сега с reveta се заяждаш
искаш огънят ли да подклаждаш
нямаш ли си гадже да те котка
та да станеш малко по-кротка?
защо сега с reveta се заяждаш
искаш огънят ли да подклаждаш
нямаш ли си гадже да те котка
та да станеш малко по-кротка?
- Katincharov
- Младши потребител
reveta написа:krem_karamel, преди да критикуваш мненията ми по другата тема (Осиновяване - наследство), първо обърни внимание на безочието на питащия - той не просто се интересува дали ще наследи осиновителите си, а се интересува дали ще ги наследи ИЗЦЯЛО. И пожелавайки на родителите си да са живи и здрави, интересно защо не пожела същото и на осиновителите си. Дано не е заради това, което си мисля.
Не съм останала с впечатлението, че не им желае доброто (на осиновителите). А останах с впечатлението, че лелята няма съпруг и е самам , а осиновяването е с цел някакво имотно преразпределение в един семеен кръг и затова лицето задава въпроси.
Както и останах с впечатлението, че лицето май не живее с лелята, а с био-родителите.
Ако трябва да сме педантично точни : повечето от осиновяванията в роднинска среда поне по времето на ЗСГ се използваха именно за да се уреди нещо имотно, а децата и осиновяването се ползваше за тези цели. Това по-младите колеги не са го виждали реално.
Като жена и майка не съм никак убедена, че възрастна леля е по-подходяща за родител от едни млади родители на адекватна за детето възраст. Ако семейния съвет е решил да използва детето за такъв пъзел (имотен), то жалко за детето, отнета му е част от детството и то немалка.
А това за "изцяло", което цитираш, според мен е породено от това, че именно за да се получи някакъв семеен ефект от преразпределение на имущества, е направено осиновяването, та затова човекът пита.
Един вид, дали с това, на което е подложен, е постигнат търсеният ефект.
В моята практика само един път СГС , прави му чест, реши, че не е в интерес на детето осиновяване от леля.
А такова дете има право да пита. Това, че пита, не го прави неморален.
А кой и колко е допринесъл за неговото развитие, за жалост, ние не можем да знаем.
А след като не знаем, май не следва да ръсим оценки.
Личността и идентичността на децата е много евтина стока за хората, решили, че са голееееми благородници като дават деца на бездетни братя и сестри, роднини и т.н. , но това е друга тема...
- krem_karamel
- Потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|