Здравейте!
Прегледах задълбочено темата,защото намерих някои общи черти със ситуацията в която съм аз!И за да не отварям нова тема за същия въпрос,бих си позволил да използвам вече отворената такава!
Искам най-напред да изясня моето положение,в което съм и да Ви помоля
евентуално да ми дадете напътствия за мои стъпки,които да предприема в бъдеще!И така!
Баща съм на едно от най-слънчевите дечица на този свят-момченце на почти 6 годинки!От преблизително две години със съпругата ми живеем разделени.Тя се прибра в нейния роден дом,а аз с малкия останах да живея в моя.Преди една седмица съпругата ми ме уведоми че е подала молба за развод!Искам да кажа,че с нея,освен спор за правото за отглеждане на детето ни,други спорове нямаме!
Аз работя в системата на ж.п. транспорта-на 12-часови дневни и нощни смени,а съпругата ми е преподавател в средно училище!
Тя предлага да се разведем по взаймно съгласие,като тя вземе за отглеждане детето и аз евентуално да имам после правото да виждам детето 4 пъти в месеца!Не знам доколко всичко това има законна основа!Разбира се,този вариант за мен никак не е приемлив предвид това че през времето откакто сме разделени детето живее главно при мен(имам баща пенсионер,които се грижи за детето когато съм на работа).Не рядко оставям детето и при съпругата ми(въпреки неговото нежелание),защото до сега таях надежда че не всичко е изгубено,но уви....Искам да подчертая че детето е по-силно привързано към мен и категорично отказва да отиде да живее при майка си,което единствено ми дава куража да се застъпя пред съда за него!
Нека поясня,че съпругата ми е от смесен брак-иракско-български.Дали това ще ми бъде от полза,ако изтъкна в съда,че има опасност тя да отведе детенцето ми в чужбина?Аз съм и дал пълномощно да напуска страната,но тогава бяха други времена....
Та накратко,как преценявате шансовете ми пред съда по спора за детенцето ми?Ще помоля обаче ако някой ми отговори-да бъде по същество!Защото и без това съм накрая на силите си и не желая някой да избива комплексите си тук!Моля само за съвет и Ви благодаря предварително!
P.S. Искам да добавя също,че съпругата ми ме заплашва,че ако оспоря желанието й тя да вземе детето след развода,ще приложи изцяло реда за виждане на детето от мен и ще ме накара до давам половината си заплата за издръжка на малкия.Извинете за обърканите обяснения,които Ви давам но не съм на себе си.....Просто да не си женен мъж на този свят!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 10:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шансове за попечителство от баща
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Понеже никой от адвокатите тук не ти дава отговор, ще се опитам да те окуража аз.
Първо - за съжаление в тази възраст никой не пита децата. Има една възможност, но трябва наистина добри адвокати и много търпение. Можеш да използваш вратичката в закона за закрила на детето, както и да потърсиш помощ от комисията за защита на децата.
Второ - по никакъв повод не давай на майката да извади детето от страната, щото после въпреки всичко изписано тук ще ти е много трудно въобще да я откриеш, камо ли да върнеш детето тук
И трето - това с половината заплата за издръжка са пълни глупости. Никакви шансове няма за това (стига заплатата ти да не е 170 лв )
Съвет - добри адвокати, не пестиш пари и време и се молиш...И това всичко в името на детето, а не да отмъщаваш на майката...
Не си сам. Вече ставаме доста в тази борба и ако не в моето, твоето и на автора на темата дело, то в най-скоро бъдеще нещата ще се променят и закостенелите мозъци на "майки" (кавичките не са случайни) и съдии ще се пораздвижат! А и децата растат и в един момент сами ще изберат правилния за тях път. Иска се само търпение и много любов. Точно тази от която същите тези "майки" ги лишават.
Искрено ти пожелавам успех!
Първо - за съжаление в тази възраст никой не пита децата. Има една възможност, но трябва наистина добри адвокати и много търпение. Можеш да използваш вратичката в закона за закрила на детето, както и да потърсиш помощ от комисията за защита на децата.
Второ - по никакъв повод не давай на майката да извади детето от страната, щото после въпреки всичко изписано тук ще ти е много трудно въобще да я откриеш, камо ли да върнеш детето тук
И трето - това с половината заплата за издръжка са пълни глупости. Никакви шансове няма за това (стига заплатата ти да не е 170 лв )
Съвет - добри адвокати, не пестиш пари и време и се молиш...И това всичко в името на детето, а не да отмъщаваш на майката...
Не си сам. Вече ставаме доста в тази борба и ако не в моето, твоето и на автора на темата дело, то в най-скоро бъдеще нещата ще се променят и закостенелите мозъци на "майки" (кавичките не са случайни) и съдии ще се пораздвижат! А и децата растат и в един момент сами ще изберат правилния за тях път. Иска се само търпение и много любов. Точно тази от която същите тези "майки" ги лишават.
Искрено ти пожелавам успех!
- nikood
- Младши потребител
new_k,
в интерес на детето е родителите макар и разделени, да са в добри отношения, поне заради него, повярвай ми. Препоръчвам ти да приложат първо медиация (извънсъдебно решаване на спора). При всички положения една спогодба постигната доброволно между тях ще бъде по-добро от колкото съдебно решение- при него винаги има вина, а при медиацията вина не се търси, търси се общо решение.
в интерес на детето е родителите макар и разделени, да са в добри отношения, поне заради него, повярвай ми. Препоръчвам ти да приложат първо медиация (извънсъдебно решаване на спора). При всички положения една спогодба постигната доброволно между тях ще бъде по-добро от колкото съдебно решение- при него винаги има вина, а при медиацията вина не се търси, търси се общо решение.
- lea
- Младши потребител
"Нека поясня,че съпругата ми е от смесен брак-иракско-български.Дали това ще ми бъде от полза,ако изтъкна в съда,че има опасност тя да отведе детенцето ми в чужбина?Аз съм и дал пълномощно да напуска страната,но тогава бяха други времена.... "
Веднага анулирай пълномощното.
Веднага анулирай пълномощното.
- lea
- Младши потребител
Благодаря на всички,които ми отговориха!Явно е че положението ми никак не е леко...!Какво да Ви кажа...!?Трудно е!Ситуацията е много деликатна!Наистина,чуват се сигнали че нещата се променят...Не мразя майката на детето си,и никога не съм искал то да расте само с баща..Всяко дете има нужда от двама родители!Но при мен обстоятествата се стекоха така,че през последните почти две години отгледах сина си сам,без да съм искал каквато и да е издръжка от никого.
- a4444x
- Младши потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|