начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Шансове за попечителство от баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шансове за попечителство от баща

Мнениеот a4444x » 28 Фев 2007, 05:32

Здравейте!
Прегледах задълбочено темата,защото намерих някои общи черти със ситуацията в която съм аз!И за да не отварям нова тема за същия въпрос,бих си позволил да използвам вече отворената такава!
Искам най-напред да изясня моето положение,в което съм и да Ви помоля
евентуално да ми дадете напътствия за мои стъпки,които да предприема в бъдеще!И така!
Баща съм на едно от най-слънчевите дечица на този свят-момченце на почти 6 годинки!От преблизително две години със съпругата ми живеем разделени.Тя се прибра в нейния роден дом,а аз с малкия останах да живея в моя.Преди една седмица съпругата ми ме уведоми че е подала молба за развод!Искам да кажа,че с нея,освен спор за правото за отглеждане на детето ни,други спорове нямаме!
Аз работя в системата на ж.п. транспорта-на 12-часови дневни и нощни смени,а съпругата ми е преподавател в средно училище!
Тя предлага да се разведем по взаймно съгласие,като тя вземе за отглеждане детето и аз евентуално да имам после правото да виждам детето 4 пъти в месеца!Не знам доколко всичко това има законна основа!Разбира се,този вариант за мен никак не е приемлив предвид това че през времето откакто сме разделени детето живее главно при мен(имам баща пенсионер,които се грижи за детето когато съм на работа).Не рядко оставям детето и при съпругата ми(въпреки неговото нежелание),защото до сега таях надежда че не всичко е изгубено,но уви....Искам да подчертая че детето е по-силно привързано към мен и категорично отказва да отиде да живее при майка си,което единствено ми дава куража да се застъпя пред съда за него!
Нека поясня,че съпругата ми е от смесен брак-иракско-български.Дали това ще ми бъде от полза,ако изтъкна в съда,че има опасност тя да отведе детенцето ми в чужбина?Аз съм и дал пълномощно да напуска страната,но тогава бяха други времена....
Та накратко,как преценявате шансовете ми пред съда по спора за детенцето ми?Ще помоля обаче ако някой ми отговори-да бъде по същество!Защото и без това съм накрая на силите си и не желая някой да избива комплексите си тук!Моля само за съвет и Ви благодаря предварително!
P.S. Искам да добавя също,че съпругата ми ме заплашва,че ако оспоря желанието й тя да вземе детето след развода,ще приложи изцяло реда за виждане на детето от мен и ще ме накара до давам половината си заплата за издръжка на малкия.Извинете за обърканите обяснения,които Ви давам но не съм на себе си.....Просто да не си женен мъж на този свят!
a4444x
Младши потребител

Мнениеот nikood » 03 Мар 2007, 16:18

Понеже никой от адвокатите тук не ти дава отговор, ще се опитам да те окуража аз.
Първо - за съжаление в тази възраст никой не пита децата. Има една възможност, но трябва наистина добри адвокати и много търпение. Можеш да използваш вратичката в закона за закрила на детето, както и да потърсиш помощ от комисията за защита на децата.
Второ - по никакъв повод не давай на майката да извади детето от страната, щото после въпреки всичко изписано тук ще ти е много трудно въобще да я откриеш, камо ли да върнеш детето тук
И трето - това с половината заплата за издръжка са пълни глупости. Никакви шансове няма за това (стига заплатата ти да не е 170 лв :) )

Съвет - добри адвокати, не пестиш пари и време и се молиш...И това всичко в името на детето, а не да отмъщаваш на майката...

Не си сам. Вече ставаме доста в тази борба и ако не в моето, твоето и на автора на темата дело, то в най-скоро бъдеще нещата ще се променят и закостенелите мозъци на "майки" (кавичките не са случайни) и съдии ще се пораздвижат! А и децата растат и в един момент сами ще изберат правилния за тях път. Иска се само търпение и много любов. Точно тази от която същите тези "майки" ги лишават.

Искрено ти пожелавам успех!
nikood
Младши потребител

Мнениеот lea » 03 Мар 2007, 23:07

new_k,
в интерес на детето е родителите макар и разделени, да са в добри отношения, поне заради него, повярвай ми. Препоръчвам ти да приложат първо медиация (извънсъдебно решаване на спора). При всички положения една спогодба постигната доброволно между тях ще бъде по-добро от колкото съдебно решение- при него винаги има вина, а при медиацията вина не се търси, търси се общо решение.
lea
Младши потребител

Мнениеот lea » 03 Мар 2007, 23:11

"Нека поясня,че съпругата ми е от смесен брак-иракско-български.Дали това ще ми бъде от полза,ако изтъкна в съда,че има опасност тя да отведе детенцето ми в чужбина?Аз съм и дал пълномощно да напуска страната,но тогава бяха други времена.... "

Веднага анулирай пълномощното.
lea
Младши потребител

Мнениеот a4444x » 04 Мар 2007, 00:14

Благодаря на всички,които ми отговориха!Явно е че положението ми никак не е леко...!Какво да Ви кажа...!?Трудно е!Ситуацията е много деликатна!Наистина,чуват се сигнали че нещата се променят...Не мразя майката на детето си,и никога не съм искал то да расте само с баща..Всяко дете има нужда от двама родители!Но при мен обстоятествата се стекоха така,че през последните почти две години отгледах сина си сам,без да съм искал каквато и да е издръжка от никого.
a4444x
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси