начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Искам да изведа детето зад граница!Моля за помощ!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да изведа детето зад граница!Моля за помощ!

Мнениеот peretasi » 22 Дек 2006, 16:12

Здравейте,
аз съм майка на 5г.момиченце.
през 2003 водих дело за отнемане на родителски права на дъщеря ми. В решението от съда пише 4е му се отнемат родитеслките права и има право да вижда детето по два пъти в седмицата по 2 ч. само в мое присъствие.

Март месец искам да замина в италия при майка ми.

Ще пусна на детето задграничен паспорт, ще нося документа за отнемането на правата (ако трябва ще е преведен на италянски или английски) ... и ???

Съм ужасно притеснена , дали ще трябва декларация от бащата за излизането. При положение, 4е не съм го виждала от 3 години и дори не знамкъде е!

Моля за съвет!

Предварително благодаря
peretasi
Нов потребител

edno douto4nenie

Мнениеот peretasi » 22 Дек 2006, 16:58

Bih iskala da vmakna samo, 4e az sam niamala brak s tozi 4ovek!
Shte 4akam saveti i otgovori.
peretasi
Нов потребител

Мнениеот malanoche » 22 Дек 2006, 19:14

Трябва да зеведете съдебно дело с правно основание чл.72 от СК.В момента водя едно такова дело,което ще е прецедент за нашия съд-Благоевград...........
malanoche
Потребител

Мнениеот malanoche » 22 Дек 2006, 19:16

Потърсете ме на malanoche@lex.bg ............за повече информация
malanoche
Потребител

Мнениеот malanoche » 22 Дек 2006, 19:22

Един въпрос само-отнети или ограничени са родителските права на бащата.
malanoche
Потребител

Мнениеот peretasi » 23 Дек 2006, 12:42

v reshenieto pishe "otnemat se roditelskite prava na liceto..."...nikade ne se spomenava ograni4eni ...
peretasi
Нов потребител

Мнениеот peretasi » 23 Дек 2006, 12:49

Dano da ne se nalaga takova delo zashtoto realno tova shet otneme mnogo vreme...a az ne moga da vodia tova delo godina za da izliaza .... zashtoto mart mesec mi se nalaga da sam v Italia...
peretasi
Нов потребител

Мнениеот malanoche » 23 Дек 2006, 14:00

проверете си пощата.............. :!:
malanoche
Потребител

ne e tolkova lesno kolkoto si mislite

Мнениеот mariya_y » 26 Дек 2006, 11:03

Zdraveite! Reshih da vi posha zashtoto az sam v podobna situatziq.
S bashtata na deteto mi sme razdeleni sled razvod no minalata godina kogato otidoh da vadq pasport na deteto se iziskvashe saglasie na bashtata za izdavaneto na takav.Sled tova otidohme pri notarius bashta mu da deklarira che e saglasen deteto da napusne stranata za edin mesetz. Az dopusnah edna sashtestvena podrobnost ot datata na razvoda ne mi e saplashtana izdrajka i predi da se sreshtnem i podpishe tazi deklaratzq az mu podpisah dokument za poluchena izdrajka do momenta-golqma greshka svetvam vi da ne podpisvate nishto ot tozi rod ili ako go previte podpishete v prasastvieto na drug chovek.Sega kogato izkam de izlezem za 10 dni i sinat mu go moli ne shte i da chue.
Kakto ti poshesh che detentze e na 5 god. za tova da go izvedesh za postoqnio trqbva da zavedesh delo koeto moqt advokat mi obqsni e na tri instanzii i otnema mnogo vreme kato ti trqbva da dokajesh che imash dobra rabota i vreme za deteto,uchilishte i vsichko ostanalo ....(mnenieto na deteto se vzima pod vnimanie sled 10 godishna vazrast)
!!!! IMAI V PREDVID CHE AKO TI NAPUSNESH STRANATA BEZ DETENTZE BASHTATA MOJE DA GO VZEME I DA TE OSADI OSHTE NA PARVA INSTANTZIQ.
Men me posavetvaha ili da se opidam da govora s bashtata i da podpishe deklaraziqta ili da zaveda delo no ne za postoqnosamo za ekskurziq kato nachalo i posle kogato sada zaeme mqstoto na bashtata pri tizi izlizaniq zad granitza sas vremeto shte dada razreshenie za postoqno.
zavisi ot otnosenieto vi s bashtata.ciao az sega....
AKO NQKOI E NAQSNO SLED VLIZANETO NI V EVROPEISKIQ SAUZ KAK STOQT NESHATA ZA EUROPA NEKA MI PISHE!!!! BLAGODARQ
mariya_y
Младши потребител

Мнениеот peretasi » 27 Дек 2006, 15:34

zdravei,
vij pri men polojenieto e mnogo razli4no.
Parvo, az niamam brak s tozi 4ovek.
Vtoro, az sam go lishila ot roditelski prava. Imam ve4e reshenie ot sada ot 2004g. 4e mu otnemat pravata.

Dano da ne se iska podobno neshto.
Ciao
peretasi
Нов потребител

Мнениеот mariya_y » 29 Дек 2006, 22:13

Jelaq ti uspeh i dano bashtata na deteto ti e po razumen ot nashiq..
Shtastliva i uspeshna nova godina :lol:
mariya_y
Младши потребител

Мнениеот uvella » 01 Яну 2007, 13:28

Щом бащата е лишен от родителски права с влязло в сила съд.решение, при подаване на документите за паспорт на детето ще приложите заверен препис от същото това решение. Разрешение (нот.заверена декларация за информирано съгласие за издаване на задграничен паспорт и напускане пределите на РБ) от бащата не е необходима.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

:)

Мнениеот peretasi » 08 Яну 2007, 20:24

zdraveite,
uspiah da podam dokumentte za mejdunaroden passport na deteto bez problem za moe nai-goliamo shtastie.
Vapreki, 4e sega mi predstoi legalizacia i prevod na dokumentite (reshenieto na sada) se okazva 4e tova ne mi dava garanzia 4e shte me pusnat na letishteto. Viarno li e tova? Kak moje sled kato sada e reshil dadeno neshto, da mi napraviat vapros pri polojenie 4e niamat tova pravo?!?!?!?!?!?
peretasi
Нов потребител

Мнениеот marter » 06 Мар 2007, 11:21

ДЕКЛАРАЦИИ ЗА НАПУСКАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕЦА ДО 18 ГОДИНИ

Дете, пътуващо без придружител

Необходимо е при пътуването да притежава декларация подписана от двамата родители и заверена в консулска служба на Посолството, в която да се упоменава, че те дават своето съгласие детето да пътува без придружител.

Дете, придружавано от един родител

Единият родител, придружаващ детето,трябва да притежава пълномощно/декларация от другия родител, в което той да упоменава, че дава своето съгласие детето да пътува придружено от него.

Дете, придружавано от трето лице

Придружителят трябва да притежава пълномощно/декларация, подписано, от двамата родители, в което упоменават, че дават своето съгласие детето да пътува, придружавано от него. Когато посредством съдебно решение върху детето се упражняват родителски права само от единия от родителите, единствено от него се изисква пълномощно/декларация за съгласие за пътуване на детето без придружител или придружавано от другия родител или от друго лице. В този случай е необходимо да се представи копие на самото съдебно решение. Съдебното решение следва да е преведено
на български и заверено :wink: .

Пълномощното/декларацията за даване на съгласие за пътуване на детето се заверява в консулската служба. Подписът на пълномощното/ декларацията се поставя лично от упълномощителя/декларатора пред длъжностното лице в консулската служба.

Копие на пълномощното/ декларацията следва да остане в консулската служба.
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Назад към Семейни казуси