Здравейте, моля ви за малко помощ!
Случаят е следният преди два месеца съпругът ми напусна жилището на баща ми. Заведе ме при адвокат и настоямаше да се разведем по взаимно съгласие със споразумение. Във въпросното споразумение всичко придобито по време на брака оставаше за него - 2 ниви от по няколко декара и неговата кола. Почти се бях съгласила в името на добрите отношения и желанието ми детето ми да не бъде лишено от баща. Уви, обаче за този период почти не дойде да види сина си, освен това, разбрах, че живее с друга жена от 6 месеца. В този случай имам ли правото и възможността да претендирам за всичко придобито по време на брака. Първото дело беше отложено, защото дотенецето ми се разболя.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ВНИМАНИЕТО
- Дата и час: 16 Дек 2024, 11:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Razvod - zaradi iznevqra - moite pravomo6tia
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Не изпускайте най-късно до първото заседание по делото да подадете насрещен иск - развод по изключителна вина на съпруга. Намерете си много добър адвокат по "Семейно право" и искайте поне половината от СИО. Вероятно съдът ще присъди родителските права на Вас. Не забравяйте, че като невиновна страна бихте могли да претендирате за издръжка не само за детето (една година назад със законната лихва) но и за Вас, ако сте в материално затруднение. Може да се окаже, че имате и по-голям принос в СИО и чрез домакинството. Има много тънкости, които са от значение за такова решение. Пък и от друга страна - ако детето остане при Вас, по-добре е разводът да бъде по вина на другия родител. Е, това е от психологическа гледна точка за детето, когато порасне. Не съм пристрастна, но в повечето случаи майките са потърпевши и всичките грижи остават за тях, така че заслужават само хубави неща - най-малко признателност от обществото, че са възпитали и отгледали децата си...
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
Не забравяйте, че като невиновна страна бихте могли да претендирате за издръжка не само за детето (една година назад със законната лихва) но и за Вас, ако сте в материално затруднение.
Не ли и ако е нетрудоспособна освен това, да му се не види? За два дена два пъти срещам такова мнение - че е достатъчно да е невиновна, за да има право на издръжка. А аз продължавам твърдо да съм на мнение, че задължително условие за правото на издръжка е да си нетрудоспособен и да не можеш да се издържаш от имещуството си. Единствените пълнолетни трудоспособни, на които се дължи издръжка по закон, са учащите деца според мен.
Пък и от друга страна - ако детето остане при Вас, по-добре е разводът да бъде по вина на другия родител. Е, това е от психологическа гледна точка за детето, когато порасне. Не съм пристрастна, но в повечето случаи майките са потърпевши и всичките грижи остават за тях, така че заслужават само хубави неща - най-малко признателност от обществото, че са възпитали и отгледали децата си...
По-добре било за детето да е по вина на другия, отколкото без вина?! Ама че извод - дай да се борим да докажем, че татко е лош, да не му е мъчно на детето... като порасне(?!), че са се развели с мама, или какво? Или - да види той, детето като порасне, ще знае, че той е бил виновен, нека му? Или разводът непременно по вина на другия допринася за признанието на обществото, че си си отгледала детето? Не схващам логиката.
-
portokal - Старши потребител
В крайна сметка съпругът ми е виновен, най-малкото за това, че ни заряза на връх Коледа, когато синът му имаше имен ден!
Освен това не е дал 1 лев от както се е изнесъл, а аз изплащам кредит от 180 лв. при заплата 400!!!!!
Дължи пари и на баща ми - 10 000 лв., но това трудно се доказва!
Освен това не е дал 1 лев от както се е изнесъл, а аз изплащам кредит от 180 лв. при заплата 400!!!!!
Дължи пари и на баща ми - 10 000 лв., но това трудно се доказва!
- ego
- Нов потребител
Към Портокал: Човек, който не си е изпатил, трудно може да разбере друг с подобен проблем!!!Представете си 10 човека седят на една маса и всички гледат една чаша за кафе, поставена на еднакво разстояние на всеки един от тях. Та...едни имат позиция, от която ясно се вижда, че чашата има дръжка. Други виждат чашата без дръжка. Трети допускат, че чашата може да има дръжка. Така е и в живота. Много хора не могат да притежават емпатия и да се поставят на място на друг, за да разберат проблемите му. Е, има и татковци, които са добри родители, но те са малко. Не е случайна поговорката, че "Дете без баща е половин сирак, а дете без майка е кръгъл сирак!". Да не изпада никой в такава ситуация.
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
Re: Razvod - zaradi iznevqra - moite pravomo6tia
zdr
ozada4i me tova 4e ste pridobili dve nivi i NEGOVATA KOLA, i da se abstahirame 4e sym myj /nali/
pyrvo si podgotvete dobre versiqta kolata pridobihte li q ili e negova, predi kolko vreme myja vi se iznese i kak "adjeba" sled tova razbrahte, 4e jivee ot 6est meseca s druga jena,
kak si obqsnqvate tova 4e 6te se razvedete i detenceto vi nqma da byde li6eno ot ba6ta,
posle ne bydete al4na kude ste 4uli nqkoi da polu4i vsi4ko nali e semeino pridobito po vreme na braka i s ob6ti sredstva i usiliq.
obyrnete se kym advokat i re6ete kakvo spored vas e nai dobre za vas i detenceto vi
ozada4i me tova 4e ste pridobili dve nivi i NEGOVATA KOLA, i da se abstahirame 4e sym myj /nali/
pyrvo si podgotvete dobre versiqta kolata pridobihte li q ili e negova, predi kolko vreme myja vi se iznese i kak "adjeba" sled tova razbrahte, 4e jivee ot 6est meseca s druga jena,
kak si obqsnqvate tova 4e 6te se razvedete i detenceto vi nqma da byde li6eno ot ba6ta,
posle ne bydete al4na kude ste 4uli nqkoi da polu4i vsi4ko nali e semeino pridobito po vreme na braka i s ob6ti sredstva i usiliq.
obyrnete se kym advokat i re6ete kakvo spored vas e nai dobre za vas i detenceto vi
- krasko666
- Младши потребител
krasko666,
Колата е на негово име, за това казах неговата кола, но е придобита по време на брака. Аз изтеглих кредит на мое име, за да я купим, но мисля, че това е трудно доказуемо. Освен това и двете ниви са купени с пари от баща ми... съгласи се, че това не е алчност. И настина мисля за детенцето си, в крайна сметка тези неща ще останат за него.
За любовницата, научих от приятели /негови/, знач, че това трудно минава в съда, но според мен е причина за насрещен иск за вина.
Е, виж това с адвоката - наистина ми е трудно да намеря някой добър тясно специализиран в тази сфера
Колата е на негово име, за това казах неговата кола, но е придобита по време на брака. Аз изтеглих кредит на мое име, за да я купим, но мисля, че това е трудно доказуемо. Освен това и двете ниви са купени с пари от баща ми... съгласи се, че това не е алчност. И настина мисля за детенцето си, в крайна сметка тези неща ще останат за него.
За любовницата, научих от приятели /негови/, знач, че това трудно минава в съда, но според мен е причина за насрещен иск за вина.
Е, виж това с адвоката - наистина ми е трудно да намеря някой добър тясно специализиран в тази сфера
- ego
- Нов потребител
Колата и нивите са съпружеска имуществена общност независимо от това на чие име са придобити. Можеш да искаш доказване на по- голям принос /допускат се всякакви доказателства /. Опитай се да преодолееш обидата и разсъждавай в интерес на детето. Няма никаква причина да приемаш развод със споразумение при което всичко придобито по време на брака да остава за него, по скоро настоявай за варианта тези неща да останат за теб и детето, а той като иска да си живее с любовницата. Такова споразумение може да подпишеш.
В съда можеш да докажеш всичко, което отговаря на истината, не се предавай преди да е почнала битката.
Изневярата не е абсолютна предпоставка за развод, но е причина за дълбоко и непоправимо разтройство на брака / и се доказва /.
В съда можеш да докажеш всичко, което отговаря на истината, не се предавай преди да е почнала битката.
Изневярата не е абсолютна предпоставка за развод, но е причина за дълбоко и непоправимо разтройство на брака / и се доказва /.
- alissa
- Потребител
Колата и нивите са съпружеска имуществена общност независимо от това на чие име са придобити. Можеш да искаш доказване на по- голям принос /допускат се всякакви доказателства /. Опитай се да преодолееш обидата и разсъждавай в интерес на детето. Няма никаква причина да приемаш развод със споразумение при което всичко придобито по време на брака да остава за него, по скоро настоявай за варианта тези неща да останат за теб и детето, а той като иска да си живее с любовницата. Такова споразумение може да подпишеш.
От къде си, че ти е трудно да намериш адвокат?
От къде си, че ти е трудно да намериш адвокат?
- alissa
- Потребител
Ако сте започнали дело за развод по взаимно съгласие, а сега не сте съгласна с условията по него, единственя начин да спрете развитието на нещата в тази нежелана от Вас посока е да не потвърдите споразумението пред съда и да кажете че сте размислили като естествено заявите позициите си. Адвокат в този случай горещо Ви препоръчвам, за да оформи юридически исканията Ви и да се съобрази с всички процесуални изисквания. Успех!
- janetastoimenova
- Младши потребител
alissa написа:От къде си, че ти е трудно да намериш адвокат?
От София, но незнам към кого да се обърна
Не познавам никакви адвокати, които да се занимават с бракоразводни дела
Благодаря ви за вниманието
- ego
- Нов потребител
Браво! В София са кът адвокатите... Можеш да пишеш на madlenbg@yahoo.com, пък все ще те пратя при някой, но побързай да не мине и другото заседание. Успех!
- wit
- Младши потребител
ne sym imal vpredvid 4e ste al4na - trqbva6e da razbera ne6to pove4e za imu6testvoto, tova kakvo na koe ime e kupeno vyv va6iq slu4ai e bez zna4enie vajna e datata na pridobivane i datata na skliu4vane na braka, tova 4e ste teglila kredit pokazva 4e ste se grijila za semeistvoto no 6te vi atakuvat koi e izpla6tal kredita
dano ne6tata ostanat za detenceto vi no ostanah s vpe4atlenieto 4e to e malko i ima o6te mnogo voda da izte4e,
za liubovnicata si imate svideteli - priqtelkite vi
syglasen sym 4e mislite za deteto, no kolkoto i v dobri otno6eniq da ostanete s ba6tata vse pak deteto 6te se ot4ujdi ot nego ili ot vas ne podcenqvaite razvoda i kak horata se promenqt
N.B. I kogato pi6ete konkretno do nqkoga polzvaite li4ni syob6teniq. uspeh
dano ne6tata ostanat za detenceto vi no ostanah s vpe4atlenieto 4e to e malko i ima o6te mnogo voda da izte4e,
za liubovnicata si imate svideteli - priqtelkite vi
syglasen sym 4e mislite za deteto, no kolkoto i v dobri otno6eniq da ostanete s ba6tata vse pak deteto 6te se ot4ujdi ot nego ili ot vas ne podcenqvaite razvoda i kak horata se promenqt
N.B. I kogato pi6ete konkretno do nqkoga polzvaite li4ni syob6teniq. uspeh
- krasko666
- Младши потребител
alissa написа:Колата и нивите са съпружеска имуществена общност независимо от това на чие име са придобити. Можеш да искаш доказване на по- голям принос /допускат се всякакви доказателства /. Опитай се да преодолееш обидата и разсъждавай в интерес на детето. Няма никаква причина да приемаш развод със споразумение при което всичко придобито по време на брака да остава за него, по скоро настоявай за варианта тези неща да останат за теб и детето, а той като иска да си живее с любовницата. Такова споразумение може да подпишеш.
НАПЪЛНО СЕ ПРИДЪРЖАМ КЪМ МНЕНИЕТО НА КОЛЕЖКАТА
...
А КОЛКОТО ДО АДВОКАТИТЕ ТЕ НАПРАВО САМИ ЩЕ ВИ НАМЕРЯТ В СЛУЧАЯ
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|