начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

какво още да направя

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какво още да направя

Мнениеот miglenafung » 15 Мар 2007, 12:49

омъжена съм за чужденец и имаме 2 деца.Проблемът ми е, че мъжът ми вече повече от 3 месеца е подал документи за виза "Д" в посолството за събиране на семейство и още не е получил такава, нито какъвто и да е отговор.Аз съм в българия с 2-те ни деца а той там и чака. Пуснах жалба в дирекция Миграция на МВР и редовно звъня на телефоните във Визов отдел в МВнР но досега никакъв резултат а и никой не дава информация. А кой ли го интересува въобще че 2 малки деца чакат тате да си дойде при тях.
miglenafung
Нов потребител

Мнениеот miglenafung » 16 Мар 2007, 15:45

ОХ!
Вече съм много объркана и отчаяна, звънях къде ли не но всеки си избърсва ръцете с някой друг с оправданието че не била негова работа. Мислите ли че трябва да наема адвокат,защото вече незнам аз как мога да въздействам на някого да си свърши работата.Но най-лошото че ни държат в напрежение като оставят случая без никакъв отговор.
miglenafung
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 16 Мар 2007, 18:45

1. Пишете, а не звънете по телефони, има разлика.
2. Не знам какъв е точно какъв е режимът на визите, но трябва да се види какъв е срокът за издаването им (сроковете са по принцип 14 дн.). Ако е изтекъл и няма отказ, би следвало да е налице т.нар. "мълчалив отказ", който може да се обжалва. Това, при условие, първо, че не е изключено от съдебен контрол и, второ, че не е изтекъл срокът за обжалване на мълчалив отказ (1 месец). Вторият проблем може да се преодолее с нова молба.
3. За институциите, пред които можете да се жалвате (освен МВнР и съда), по-скоро трябва да се посочи Омбудсмана, като за целта има и интернет формуляр на сайта му.
4. Прочетете по-специално чл. 51 и чл. 49 от НАРЕДБА за условията и реда за издаване на визи
kontrol
Активен потребител

Мнениеот miglenafung » 22 Мар 2007, 18:41

Благодаря ви за съветите ! Написах няколко жалби, в това число и до омбудсмана на България.първата ми жалба беше преди повече от месец, незнам каква е тая държава такава.А толкова закони са изписани, никой не ги спазва. Нарушава се правото на човек да живее със семейството си.
miglenafung
Нов потребител

Назад към Семейни казуси