начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

подялба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба

Мнениеот tinika » 17 Мар 2007, 01:09

Здравейте.Казвам се Димитър Гроздев,майка ни почина през 1995г.бащани отиде да живее в друг град през 1989г и след като почина майка ни със сестра ми разбрахме че през 1996г. се е оженил.Но сега на 7.03.2007г тои почина и сега незнаем дали жена му има дял от къщата която е правена през 1961г.по време на брака му с майка ми.
Моля Ви помогнете ми.

Багодаря Ви!
tinika
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 17 Мар 2007, 03:07

Построената от родителите Ви къща се явява Съпружеска имуществена общност,където майка Ви и баща Ви имат равни квоти.

През 1995 год.със смъртта на майка Ви квотите на преживелите наследници изглеждат така:

- баща - 4/6;
- дъщеря - 1/6;
- син - 1/6.

През 2007 год.със смъртта на баща Ви на разделение между преживелите го наследници подлежи и неговия дял 4/6.Наследници на баща Ви сте Вие с Вашата сестра и втората му съпруга.

Квотите са както следва:

дела от 4/6 разделен на 3 образува дял 2/9.

Вие и сестра Ви ще имате съответно за всеки по отделно наследствен дял с квота 1/6 + 2/9 = 7/18;

За втората съпруга на баща Ви наследствен дял с квота 4/18.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси