Здравейте, за моя случай писах и питах и преди...но сега нещата са по-различни. И има нови въпроси. Моля да ми помогнете да се ориентирам правилно в правата си.
Мъжа ми си събра багажа и се изнесе от квартирата ни 12 дни преди да родя сина ни.
Купил си апартамент, по документи - на името на майка му.
Имал е друга връзка, имам свидетели. И сега има друга връзка...не го крие.
Колата я купихме заедно, но е на инвалид.
Дребните неща придобити по време на брака криво-ляво ги разделихме.
Не се интересува особенно от детето. Вече е на 5 м., виждал го е 3-4 пъти.
Праща ми по 100 лв. на месец.
Въпросите ми са:
Имам ли право на някакви имуществени претеции / май НЕ/.
При развода, по взаимно съгласие ли да действам или по вина?
Не ми се иска съда да му разрешава чести срещи с детето. Как да постигна това?
Ами ...за сега е това, ако при отговорите се сетя нещо, пак ще питам...
PS. Търся си адвокат, който да се заеме със случая. Моля пишете ми.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Взаимно съгласие...или НЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Взаимно съгласие...или НЕ
За развод по взаимно съгласие трябва да са изтекли три години от сключването на брака.
Ако няма 3 г. развода по исков ред , може да докажете вина , тогава съда ще ви присъди разноските.
За жилището купувач фигурира свекърва ви ........нищо не можете да направите ,симулация абсурд да докажете.
Автомобила ,ако е на инвалида пак нищо, съпруга ви го управлява с пълномощно .
Разбирам ,че детето е малко за режима на лични контакти ....за чести срещи ...... не знам какво разбирате под чести срещи пък и като чета не е мн. заинтересуван от такива.
Ако няма 3 г. развода по исков ред , може да докажете вина , тогава съда ще ви присъди разноските.
За жилището купувач фигурира свекърва ви ........нищо не можете да направите ,симулация абсурд да докажете.
Автомобила ,ако е на инвалида пак нищо, съпруга ви го управлява с пълномощно .
Разбирам ,че детето е малко за режима на лични контакти ....за чести срещи ...... не знам какво разбирате под чести срещи пък и като чета не е мн. заинтересуван от такива.
- donna
- Старши потребител
donna, благодаря за отговора.
По принцип все още нямаме навършени 3 год.от брака. Ако ще е по взаимно съгласие ще чакаме до м. юни, това го знам. Но ми казаха, че съда определя всяка събота и неделя и през лятото за едни месец детето да е при бащата. Аз това не го приемам. Сега той не се интересува, но го познавам...ще се обърнат нещата.
Може ли да поискам и да му присъдят срещи само в мое присъствие и то не по-често от веднъж месечно?
Това договаря ли се или съда си знае работата.
По вина...или по взаимно съгласие...или няма значение!!!??
По принцип все още нямаме навършени 3 год.от брака. Ако ще е по взаимно съгласие ще чакаме до м. юни, това го знам. Но ми казаха, че съда определя всяка събота и неделя и през лятото за едни месец детето да е при бащата. Аз това не го приемам. Сега той не се интересува, но го познавам...ще се обърнат нещата.
Може ли да поискам и да му присъдят срещи само в мое присъствие и то не по-често от веднъж месечно?
Това договаря ли се или съда си знае работата.
По вина...или по взаимно съгласие...или няма значение!!!??
- ivi_peneva
- Нов потребител
lyutiyat, благодаря за коментара. Знам, че сама няма да се справя, имам нужда от адвокат, но компетентен и с разбиране. Сега сме временно в Сливен, за да ми помагат родителите ми. Но по принцип живеем в София и ми се иска там да водим делата.
Имам ли шанс да издействам най- много веднъж месечно срещи с детето, с оглед на това че те не се познават изобщо и най-вече заради честите смени на партньорките от баща му.
Моля пишете ми на iv_pif@abv.bg
Имам ли шанс да издействам най- много веднъж месечно срещи с детето, с оглед на това че те не се познават изобщо и най-вече заради честите смени на партньорките от баща му.
Моля пишете ми на iv_pif@abv.bg
- ivi_peneva
- Нов потребител
trqbva da zavedete delo tam kydeto jiveete vyv va6iq slu4ai ne e nujno da e po mestojiveene na otvetnika /sypruga vi/, 6ans da se sre6ta nai mnogo vednyj mese4no imate no za opredelen period - i trqbva da dokajete za6to sre6tite 6te sa negativni za deteto, 4estite smeni da ne se okajat v edin moment nabedqvane a i tova 4e ne se poznava s ba6tata - 6te se vijdat pove4e 6te se opoznaqt kato cqlo se opitvam da vi kaja 4e moje da predizvikate efekta na bumeranga i o6te ne6to - ne zabravqite 4e i ba6tata moje da iska roditelskite prava - ograni4en rejim za vas pri kontaktite s deteto i drugi podobni.
- krasko666
- Младши потребител
Здравейте! Относно вашия въпрос ви съветвам да потърсите начин да говорите със съпруга си и да се разберете по конкретно за условията по споразумението, хубаво е да ви направлява адвокат, да ви даде правилните насоки и до ви оформи споразумението, което да отговаря изцяло на вашите интереси, както относно виждането на детето, така и за подходящата издръжка. Да не пропусна да ви кажа че съпругът ви не може да води дело за развод без ваше съгласие до навършване на 1 г. на детето ви. Успех!
http://www.lex.bg/members/janetastoimenova
http://www.lex.bg/members/janetastoimenova
- janetastoimenova
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|