начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Преди женитба?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преди женитба?

Мнениеот Niki22 » 17 Мар 2007, 22:30

Здравейте, скоро ми предстои сватба и моят баща ще даде една не малка (за нас естествено) сума пари , която ще използваме за вноска за закупуване на апартамент. Интересувам се, ако не дай Боже нещо не се разбираме и се разведем дали мога по някакъв начин да си защитя тези вложени пари ?

Благодаря на всики изказал мнение.
Niki22
Нов потребител

Мнениеот deennny » 17 Мар 2007, 23:07

сумите, получени в дарение не са част от съпружеската имуществена общност.
deennny
Нов потребител

Мнениеот klara76 » 18 Мар 2007, 08:44

Тази идея е интересна. Аз си мисля дали и договор за заем между бащата и синът не е вариант?
klara76
Младши потребител

Мнениеот klara76 » 18 Мар 2007, 13:02

Ценя ти мненията и ги чета защото са доста стойностни макар и хапливи често :wink: ..

Защо варианта с договора за заем е по скъп? Не съм юрист, просто питам от интерес

Приятна почивка ти пожелавам.. :)
klara76
Младши потребител

Мнениеот nqgol » 18 Мар 2007, 19:23

Договорът за заем е вариaнт,но кога ще бъде падежа?Кога предполагате.че ще се развеждате :) ....имайте предвид петгодишната давност.Достоверна дата може да се докаже и по-евтино - с нотариално заверен препис от от договора(3 лв.),а пък и договарящите се напишат името си(не само да драснат един подпис),достоверността на подписа също не е трудно да се докаже.
nqgol
Потребител

Назад към Семейни казуси