начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Взаимно съгласие...или НЕ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Взаимно съгласие...или НЕ

Мнениеот ivi_peneva » 17 Мар 2007, 22:54

Здравейте, за моя случай писах и питах и преди...но сега нещата са по-различни. И има нови въпроси. Моля да ми помогнете да се ориентирам правилно в правата си.
Мъжа ми си събра багажа и се изнесе от квартирата ни 12 дни преди да родя сина ни.
Купил си апартамент, по документи - на името на майка му.
Имал е друга връзка, имам свидетели. И сега има друга връзка...не го крие.
Колата я купихме заедно, но е на инвалид.
Дребните неща придобити по време на брака криво-ляво ги разделихме.
Не се интересува особенно от детето. Вече е на 5 м., виждал го е 3-4 пъти.
Праща ми по 100 лв. на месец.
Въпросите ми са:
Имам ли право на някакви имуществени претеции / май НЕ/.
При развода, по взаимно съгласие ли да действам или по вина?
Не ми се иска съда да му разрешава чести срещи с детето. Как да постигна това?
Ами ...за сега е това, ако при отговорите се сетя нещо, пак ще питам...

PS. Търся си адвокат, който да се заеме със случая. Моля пишете ми.
ivi_peneva
Нов потребител

Re: Взаимно съгласие...или НЕ

Мнениеот donna » 17 Мар 2007, 23:14

За развод по взаимно съгласие трябва да са изтекли три години от сключването на брака.
Ако няма 3 г. развода по исков ред , може да докажете вина , тогава съда ще ви присъди разноските.

За жилището купувач фигурира свекърва ви ........нищо не можете да направите ,симулация абсурд да докажете.

Автомобила ,ако е на инвалида пак нищо, съпруга ви го управлява с пълномощно .
Разбирам ,че детето е малко за режима на лични контакти ....за чести срещи ...... не знам какво разбирате под чести срещи пък и като чета не е мн. заинтересуван от такива.
donna
Старши потребител

Мнениеот ivi_peneva » 17 Мар 2007, 23:41

donna, благодаря за отговора.
По принцип все още нямаме навършени 3 год.от брака. Ако ще е по взаимно съгласие ще чакаме до м. юни, това го знам. Но ми казаха, че съда определя всяка събота и неделя и през лятото за едни месец детето да е при бащата. Аз това не го приемам. Сега той не се интересува, но го познавам...ще се обърнат нещата.
Може ли да поискам и да му присъдят срещи само в мое присъствие и то не по-често от веднъж месечно?
Това договаря ли се или съда си знае работата.
По вина...или по взаимно съгласие...или няма значение!!!??
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот ivi_peneva » 18 Мар 2007, 18:15

lyutiyat, благодаря за коментара. Знам, че сама няма да се справя, имам нужда от адвокат, но компетентен и с разбиране. Сега сме временно в Сливен, за да ми помагат родителите ми. Но по принцип живеем в София и ми се иска там да водим делата.
Имам ли шанс да издействам най- много веднъж месечно срещи с детето, с оглед на това че те не се познават изобщо и най-вече заради честите смени на партньорките от баща му.
Моля пишете ми на iv_pif@abv.bg
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот krasko666 » 18 Мар 2007, 20:05

trqbva da zavedete delo tam kydeto jiveete vyv va6iq slu4ai ne e nujno da e po mestojiveene na otvetnika /sypruga vi/, 6ans da se sre6ta nai mnogo vednyj mese4no imate no za opredelen period - i trqbva da dokajete za6to sre6tite 6te sa negativni za deteto, 4estite smeni da ne se okajat v edin moment nabedqvane a i tova 4e ne se poznava s ba6tata - 6te se vijdat pove4e 6te se opoznaqt kato cqlo se opitvam da vi kaja 4e moje da predizvikate efekta na bumeranga i o6te ne6to - ne zabravqite 4e i ba6tata moje da iska roditelskite prava - ograni4en rejim za vas pri kontaktite s deteto i drugi podobni.
krasko666
Младши потребител

Мнениеот janetastoimenova » 21 Мар 2007, 11:59

Здравейте! Относно вашия въпрос ви съветвам да потърсите начин да говорите със съпруга си и да се разберете по конкретно за условията по споразумението, хубаво е да ви направлява адвокат, да ви даде правилните насоки и до ви оформи споразумението, което да отговаря изцяло на вашите интереси, както относно виждането на детето, така и за подходящата издръжка. Да не пропусна да ви кажа че съпругът ви не може да води дело за развод без ваше съгласие до навършване на 1 г. на детето ви. Успех!

http://www.lex.bg/members/janetastoimenova
janetastoimenova
Младши потребител

Назад към Семейни казуси