начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

За родителските права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За родителските права

Мнениеот simmona » 23 Мар 2007, 13:47

Здравейте, имам следните въпроси:

Нямам брак с мъжа, с който живея. Имаме дете на 6 месеца, което е припознато от бащата. Детето е родено в друг град. Наскоро взех решение да напусна мъжа си без да търся никакви права и отговорности от него към детето. Искам да знам по закон какви права има той? В скучай, че детето е още малко възможно ли е да ме задължат да му го давам за известен период, въпреки че нямам нищо против той да идва да го вижда. Имам желение да огранича свекървата ми да вижда детето. Възможно ли е това?

Благодаря предварително за отговорите.
simmona
Нов потребител

Мнениеот janetastoimenova » 23 Мар 2007, 14:10

Бащата при всички случаи ще има възможност и право да вижда детето си ест. ако не искате да ограничите правата му, основанията за което са определени от закона, но едва ли мислите за този вариант. От виждане със свекърва Ви също не бихте могли да го лишите, всяко дете има правото и тр. да има възможността да подържа контакти, не само с родителите си, но и със своите баба и дядо. Ако вече свекърва Ви му влияе зле или не се отнася добре с детето .... това е друг въпрос! За правата на мъжа ви голямо значение има по какви причини сте го напуснали и дали сте го уведомили, че ще вземете детето с Вас, както и това дали сте му позволявали да вижда детето си досега....... както и мн. други конкретни факти от живота Ви. Но за да не се разкривате напълно пред непознати най-добре се посъветвайте с адвокат, който ще запази в тайна споделеното и ще ви насочи към всички възможности.
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот simmona » 23 Мар 2007, 16:36

Благодаря за отговорите!

П.С Все пак няма ли значение мястото на раждане и вписване на детето при евентуално завеждане на дело?
simmona
Нов потребител

Назад към Семейни казуси