начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот Maverick_bg » 24 Мар 2007, 18:54

Ситуациятя е следната.Със съпругата ми се разведохме.Даде се ход на дело за делба на автомобила ни.Отложихме го на 1 заседание,като решихме че ще се споразумеем.По телефона се чухме и се разбрахме за понеделник 26.03.2007г. аз да ида и да и дам парите на половина от стойноста,а тя ще ми даде КВИТАНЦИЯ. Аз на квитанции не вярвам.Та въпросите ми са следните:
1. Какво трябва да подпишем?
- Договор
- Споразумение
- или нещо друго.
2.Трябва ли да се явим пред нотариус?
3.Може ли Районният съдия да изповяда сделката?
Maverick_bg
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 24 Мар 2007, 20:04

В общи линии колегата е прав. Това, което бившата Ви съпруга е нарекла "квитанция" е най-вероятно разписка. Това са БИВШАТА СЕМЕЙНА СОБСТВЕНОСТ по мое мнение е излишно, обще повече, че такова понятие в правото няма. Касае се за СЪПРУЖЕСКА имуществена обност (СИО), която е била бездялова, но след развода Ви вече е обикновена съсобственост, т.е., и двамата притежавате по 1/2 ид.част от придобитите по време на брака вещи. Освен ако в съдебното решение не пише нещо различно. Достатъчно е да упоменете, че продавате своята 1/2 идеална част от л.автомобил марка..модел...ДР№. След като върви съдебен процес, надявам се, че поне единият от двама Ви е ангажирал колега - адвокат, които да Ви помогне. Иначе най-малкото е да отидете при нотариус...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Maverick_bg » 25 Мар 2007, 17:25

Благодаря Ви
Maverick_bg
Нов потребител

Назад към Семейни казуси