начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Закъснява съд. решение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закъснява съд. решение

Мнениеот bulgarin » 25 Мар 2007, 09:42

Здравеите ,
повече от 6 месеца нямам решение от районен съд за родителски права, а адвоката ми казва да чакаме и да не притесняваме съдията.
Как да постъпя, вие на какво мнение сте?
Благодаря
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 25 Мар 2007, 10:12

Имате възможност да подадете жалба за бавност по реда на чл.217-А от ГПК.Но не съм сигурен дали крайният резултат ще е във Ваша полза.

А що се отнася до забавяне на решенията,това е характерно за повечето съдилища в страната.И аз съм чакал /за сега само до три месеца :lol: /,макар че законовият срок за постановяването на решението е 30 дни след последно с.з.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот potrebitel » 25 Мар 2007, 11:51

Здравейте!

Според мен имате два варианта:
1. да се вслушате в съвета на адвоката си и да чакате и
2. да не го правите.
Всичко зависи от това, дали сте уверени в правото си, ако сте ищец или имате колебания в своите доказателства.
Адвокатът Ви би следвало да Ви обясни какви са вижданията му в тази насока.

Успех и търпение още около 6 месеца в случай, че послушате адвоката си и продължите да сте в очакване.
potrebitel
Потребител

Мнениеот bulgarin » 25 Мар 2007, 17:07

Благодаря , ще изчакам за сега.
bulgarin
Младши потребител

Назад към Семейни казуси