Здравейте!
Имам няколко въпроса и моля за мнение
1.Има ли пречка да прекратя осиновяването си?Осиновителят ми е починал преди 15години.Имат ли давностен срок ?За осиновяването си научих преди 5 години.Съставен ми е акт за осиновяване,но никъде не е разнесен .Водих дело за смяна на фамилното и бащиното си име-имената на биологичниятми баща/припознаването обаче не мога да докажа.Вече е влязло в сила.Ако водя дело за разсиновяване ще си запазя ли имената по влязлото преди това дело по чл.19 .Какво ще стане с бащиното и фамилното ми име? Дали ще ме запишат в ГРАО на имената на майка ми-роден съм като извънбрачно дете.
2. Водено е дело за разсиновяване към 75 год., но как мога да се снабдя с решението ? От Окр.съд ми отговориха,че делата не се пазели.Как да докажа,че такова дело за отмяна на осиновяването се е водило?Имам само страни по делото и толкова.По кой чл. да го заведа и какви доказателства да представя?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отмяна на осиновяване-починал осиновител ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Много Ви е объркана питанката. Изяснете следните въпроси: какво е съдържанието на акта Ви за раждане сега в момента? Кой е записан като Ваш баща там? Какво искате да промените от това съдържание? Какви са основанията Ви да искате промяна на имената си? Вашият баща е този, чието име пише в акта за раждане. Биологичният, за съжаление, е извън "програмата". Ако сте непълнолетен, той може да Ви осинови, но ако е починал преди 15 години, едва ли е така... Осиновяването и припознаването са много различни неща, макар да пораждат едно и също нещо: създават произход. Изяснете си питането, за да ВИ насочим от форума накъде да вървите. Ако тръгнете обаче сам с "дело по чл.19" изобщо нямам идея докъде ще стигнете...
- sunshine_75
- Потребител
отмяна осиновяване
Здравейте отново!
Наистина са ми объркани въпросите.Затова ще задавам по един и ще очаквам коментар. И така:
1.Водено е дело за разсиновяването ми през 70год.на миналия век.Но за жалост това решение не е отразено никъде в картона на осиновителя ми,нито пък в моя акт за раждане.Искам да докажа, че такова разсиновяване е имало.Какви доказателсва да представя на съда-имам само издадено от Окр.съд уверение за страните по това дело и нищо по-вече. Как да процедирам? По чл.436 ГПК ли да го заведа?
Наистина са ми объркани въпросите.Затова ще задавам по един и ще очаквам коментар. И така:
1.Водено е дело за разсиновяването ми през 70год.на миналия век.Но за жалост това решение не е отразено никъде в картона на осиновителя ми,нито пък в моя акт за раждане.Искам да докажа, че такова разсиновяване е имало.Какви доказателсва да представя на съда-имам само издадено от Окр.съд уверение за страните по това дело и нищо по-вече. Как да процедирам? По чл.436 ГПК ли да го заведа?
- zaek13
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|