начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот zauber » 05 Апр 2007, 11:05

Вече година и половина водя бракоразводно дело и слава богу приключи но не знам от тук на татък как да реша имуществения въпрос. изнесох се от семейното ни жилище със 4 год. си дъщеря и живеем на квартира беше ни позволено да си вземем само малко дрехи и нищо повече.Банковата ни сметка е на името на съпруга ми и само той разполага с общите средства ,цялото ни имущество е на негово име независимо че е придобито по време на брака.Вече в продължение на година и половина той разполага с имуществото и парите ни дори си позволи да продава нашите вещи включително и колата.Как да го спра и какъв адвокат трябжа да наема за да ми помогне да си реша имуществените въпроси. Моля дайте ми съвет.Благодаря предварително за което.
zauber
Нов потребител

Мнениеот rts » 05 Апр 2007, 15:36

Дайте e-mail.
rts
Активен потребител

Мнениеот zauber » 05 Апр 2007, 16:23

zauber
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 05 Апр 2007, 16:40

Наемете си свестен адвокат. Колата щом е съпружеска имущественна общност значи 1/2 от нея е ваша. Ако обаче сте упълномощили от свое име бившия си съпруг да я продаде то тогава няма как да имате претенции към новия собственик.Ако не сте давали такова пълномощно то 1/2 си остава ваша и просто си имате нов съсобственик на колата. Поискайте делба на лекия автомобил и нека Ви изплатят вашата половина от колата.
При положение че имате малолетно дете от брака си се учудвам как така бракоразводния съд не се е произнесъл по имущественните въпроси. И защо Вие с детето а не съпруга Ви е в семейното жилище. Изобщо така не може да Ви се отговори без да са съвсем ясни фактите -но наистина се обърнете към свестен адвокат.
neznaiko
Потребител

Мнениеот zauber » 05 Апр 2007, 19:11

В момента живея в София но съм си от Добрич.Там се и водеха делата ,но не смея да си наема адвокат от Добрич защото бившият ми сапруг има познати работещи в съда и мисля че повлияха на съдията.
zauber
Нов потребител

Мнениеот zauber » 05 Апр 2007, 19:27

Ще съм Ви много благодарна ако ме насочите към адвокат който може да ми помогне.Трябва ли да си извадя копия от нотариалните актове или съдът ще ги изиска от бившият ми съпруг?И как стои въпросът с влоговете в банка при положение че всичко е на негово име независимо че е придобито по време на брака?

Предварително ви благодаря за отделеното време
zauber
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 05 Апр 2007, 22:30

sarbijanac е от Нови Пазар/ Каолиново, питайте го дали е съгласен!
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Семейни казуси