начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Даване на пари

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Даване на пари

Мнениеот metri » 09 Апр 2007, 15:38

Здравейте !Моля обяснете брат ми иска да му помогна с пари като се отказва от семейното наследство да търси дял .Как трябва да оформя документите за това че аз му давам тези пари .Родителите ни в момента живеят в единствения наследствен апартамент.Нямат нищо против това аз да му дам нужните му пари .Родителите ми до последно искат апартамента да си е на тяхно име.
metri
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 09 Апр 2007, 17:35

Здравейте,

Основен принцип в Българското гражданско право е, че отказ от права е незаконен. В тази връзка НЕ МОЖЕ да се уговори предварително, че брат Ви се отказва от това, което ще получи срещу дадените от вас пари.
Най-добре е да сключите договор за заем. Едва когато се открие наследството можете да сключите нов договор, с който той да ви продаде делът си от наследството или да се откаже от него срещу погасяване на задължението му по договора за заем към вас.
Във всеки случай, е необходимо да се консултирате с адвокат, за да бъдат интересите Ви максимално защитени.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот metri » 10 Апр 2007, 11:22

Много благодаря за изчерпателния отговор.
metri
Нов потребител

Назад към Семейни казуси