Здравейте, бих желала да попитам дали процедурата при строеж на сглобяема къща е същата като при монолитен строеж. Интересувам се също каква е точно процедурата - нямам собствен имот и досега никога не съм се занимавала с недвижимо имущество, но започвам процедурата в момента. Затова ми се иска да избера най-рационалното решение.
Поздрави.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Процедура при строеж на сглобяема къща
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
А там упомената ли е някаква разлика при процедурата за различните видове строежи (монолитен или сглобаем). В смисъл дали това, което пише там се отнасяло и за двата типа.
Благодаря много за съвета
Благодаря много за съвета
- anna_petrova
- Нов потребител
ЗУТ прави разлика между строеж и поставяемо съоръжение /чл.56/. Макар че е сглобяема вашата къща си е строеж.Необходими са ви проекти и разрешениеза строеж.Най-добре е да се обърнете към консултантска фирма.
- georgi07
- Потребител
...а разликата между "строеж" и временен сроеж/преместваем обект е, че за последните не се издават нотариални актове - виж §182 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗУТ.
мнение на архитект
- friend28
- Потребител
Благодаря за отговора. Обаче все пак си мисля - дали сглобяемата къща се води временен строеж, който е преместваем, защото фирмата изрично споменава, че сградата неможе да се премести след това, тъй като се разрушава структурата й. Тоест тази сграда ще бъде за постоянно живеене.
- anna_petrova
- Нов потребител
Re:
anna_petrova написа:Благодаря за отговора. Обаче все пак си мисля - дали сглобяемата къща се води временен строеж, който е преместваем, защото фирмата изрично споменава, че сградата неможе да се премести след това, тъй като се разрушава структурата й. Тоест тази сграда ще бъде за постоянно живеене.
По принцип ако се построи на скари и не е прекалено голяма може и да се направи така, че да се премества. Или да е на отделни модули. Дори както каза Айнщайн по-горе в щатите направо ти я носят готова сглобена цялата къща или на няколко части и просто ти я поставят върху основите.
- boricvetkov
- Нов потребител
Re: Процедура при строеж на сглобяема къща
За сглобяема къща са Ви необходими целият набор от проекти в системата на инвестиционното проектиране+ разрешение за строеж.Макар и с измененията на ЗУТ ((В сила от 26.11.2012г) физически преместваемите обекти доста да се доближават до строежите има две постановени ex lege съществени разлики
Първата е че съгласно §5 т.80 ДР на ЗУТ премествамият обект е с "увеселителна, търговска и друга обслужващаа дейност", а не жилище и;
Втората - че съгласно чл.56 (2) ЗУТ за преместваемите обекти се издава "разрешение за поставяне", което не е разрешение за строеж
Първата е че съгласно §5 т.80 ДР на ЗУТ премествамият обект е с "увеселителна, търговска и друга обслужващаа дейност", а не жилище и;
Втората - че съгласно чл.56 (2) ЗУТ за преместваемите обекти се издава "разрешение за поставяне", което не е разрешение за строеж
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|