начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Как да лишим детето си от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Clavdivs. » 26 Апр 2007, 15:30

мда и мое мнение липсва по друга тема.
Модератора естествено ще се позове на правилата и бла-бла...
не се е променил много форума в това отношение :D
преди години също "изчезваха" мнения.

Но така и трябва аааааа!

Какви са тия свободи констентуция-монстентуция!??
Clavdivs.
Потребител

за lyutiyat

Мнениеот koleen_stz » 27 Апр 2007, 12:42

Моля не слушайте съветите на посочения "Юрист" не знам дори как е станал такъв, нали се сещате в България всичко е възможно!!!
koleen_stz
Нов потребител

Мнениеот cleo » 29 Апр 2007, 12:09

Преди години бях стажант при много уважаван от мен човек.
Адвокат с десетилетна практика.
В кантората работихме тогава трима души.
Той идваше обикновено рано сутрин, взимаше папките с делата за деня и отиваше в съда, врщаше се след 5, дори след 6, често до късно вечер и се срещаше с клиентите си.

Винаги, когато ставаше въпрос за дела от маерията на семейното и наследственото право, независимо кой и какъв е клиента, дали баба ти Гинка или г-н Едикой си, винаги, адвокатът ги канеше в своя кабинет разговаряше с тях дълго и насаме, винаги насаме.

Възможно беше след седмица или месец да спомене някой казус, никога с имена, никога обсъждайки мотивите на клиентите му да поискат от него едно или друго разрешаване на тежкия за тях проблем.

Сигурно сега е по-различно, сигурно сега има много и най-различни адвокати, но г-жо Вие сте на 70 години, моето уважение към Вас, вероятно сте изстрадали много, но послушайте съвета ми обърнете се към адвокат, някого когото познавате и на когото имате доверие.
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот milenaaa » 02 Май 2007, 10:22

cleo
Благодаря!
milenaaa
Потребител

Мнениеот antoonio » 16 Май 2007, 13:04

Фиктивната продажба май ще се окаже най-доброто решение във вашия случай.
antoonio
Младши потребител

Мнениеот reveta » 16 Май 2007, 16:45

За да зададе една майка такъв въпрос, може наистина да има сериозна причина жената, и вместо да я укорявате всички, можехте кратко и ясно да й кажете, че нейният случай просто не попада в хипотезите на ЗН, уреждащи недостойнството за наследяване. Там недостоен да наследява е този, който е убил или се опитал да убие наследодателя; който го е набедил в престъпление, което не е извършил; който е въздействал на наследодателя да състави завещание с определено съдържание. Няма хипотеза, при която "наследодателят счита, че детето му е недостойно да го наследи".
Детето не може да търси никаква запазена част, ако приживе родителят се разпореди с имуществото си по възмеден начин. Така че, ако майката желае, има пълното право да прехвърли чрез продажба или по друг възмезден начин, всичко, което синът й може да наследи. Могат да бъдат оспорвани завещания само до размера на накърнената запазена част и то само, ако е накърнена чрез дарение(я) или завещателно(и) разпораждане(ия).
Имуществото си е само нейно и само тя може да решава какво да прави с него. Това е.
reveta
Младши потребител

Мнениеот milenaaa » 18 Май 2007, 17:25

reveta много ти благодаря имах нужда от нещо укорожаващо,от някой тук,който поне мъничко ме разбира.
БЛАГОДАРЯ
milenaaa
Потребител

Мнениеот milenaaa » 28 Май 2007, 15:25

Здравейте на всички участници във форума.Както виждам темата която съм пуснала е доста разглеждана,но за съжаление не чак толкова коментирана.Искам да апелирам към всички,които я разглеждат и могат да изкажат мнение да го направят.
Благодаря
milenaaa
Потребител

Мнениеот prnedev » 28 Май 2007, 17:02

Колежке,
много съм по-млад от вас, затова не ми се сърдете.
Кажи речи всичките варианти ви ги казаха.
Остана само един вариант, който се пропуска, но е много краен и да не кажа, че е прекалено по "американски" - продайте си имотите, направете си една хубава екскурзия по Европата, може и по-надалеч, а после в старческия дом.
Разбира се, това е много краен вариант, но пак е вариант.
Друго няма какво повече да ви се предложи. Дори и да отидете при адвокат, ще ви каже всичките приказки тук и предполагам ще спести моето предложение, защото е прекалено арогантно.

Лошото е, че за момента вие не сте решили какво да правите и търсите някакви варианти за вас, може би смелост до къде трябва да се стигне.
А за това решение не може да ви помогне адвокат, а по-скоро някой близък човек, с когото да си поприказвате. Дори и да е някоя бивша (или настояща) колежка...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот asdfghj » 28 Май 2007, 18:19

добре
моля отговорете и на моят въпрос
какъв е смисъла да лишите детето си от наследство??? :shock: :?
asdfghj
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси