начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Гарант при лизинг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Гарант при лизинг

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 14:29

здравейте,
моят случай е малко объркан и затова се обръщам към вас за съвет.
С приятелят ми заминахме на работа в чужбина. С парите, които спестявахме си закупихме недвижими имоти в БГ /апартамент и земеделска земя/ в съсобственост по 1/2 на двамата. Също така взехме автомобил на лизинг, но тъй като нямаме брак титуляр на договора за покупка на лизинг е приятелят ми, а аз съм упомената като гарант.
Миналата година се разделихме в не много добри отношения. В началото на тази година той се върна в БГ.
Преди 20-тина дена получих писмо от банката, от което става видно, че той е преустановил плащането по лизинга и сега аз като гарант се налага да го плащам. От познати разбрах, че миналият месец е дошъл и е взел колата в БГ. След направена справка в службата по вписванията се оказа, че е прехвърлил своята част от апартамента и зем.земя на майка си чрез дарение. Това е станало в периода 5-15 април т.г., а писмото от банката, което получих е с дата 25.04.2007. Там пише, че вече дължи 3 вноски по лизинга. След консултация с адвокат и лизинговата къща, и двете институции ме насочват да си търся правата в България.
Моля за съвет как да процедирам и какви са шансовете ми да си възстановя парите. Също така ме интересува, сега като той няма никаква собственост, мога ли да разваля дарението, което е видно, че е с цел. А може ли да се направи запор на колата в БГ до решаване на случая.
Благодаря ви предварително.
iskriza
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 14:35

.... ето я и сестрата от Испания. :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 15:02

До Clavdivs

Благодаря Ви за усмивката, но да Ви кажа хич не ми е до смях
iskriza
Нов потребител

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 15:29

До lyutiyat:

Въпросът е коментиран, но не зная къде да открия длъжника, а доколкото разбирам ако изплатя неговото задължение без да съм го уведомила предварително за това, няма да мога да си търся парите.
iskriza
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 15:31

Споко, Искрице! Ще изпращате на Кремка колети от Испания в Сливен. :wink: Това на майтап. /по-скор за майтап на колегите.../

Опишете точно случките, защото сестра Ви малко по-други неща е писала във форума. Бившия Ви приятел имал дело в Испания? Нещо там може би може да се натисне. :twisted:
Clavdivs.
Потребител

Назад към Семейни казуси