начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Ако можете, дайте компетентно мнение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ако можете, дайте компетентно мнение

Мнениеот JustOneMan » 10 Май 2007, 21:33

Казусът е следният : Женени сме от 10 г., имаме 2 деца на 9 и на 6 години.
Обаче не се разбираме и мислим за развод.
...
Интересен е момента с жилището, в което живеем. Да, води се и на двамата, защото е закупено по време на брака.
Но...купих го с парите от продажбата на друго, по-голямо и скъпо жилище, което ми беше дарение от моите родители преди брака.
...
Със съпругата имаме скандали отдавна, че и сме се понатупвали :)
Но...тя като по-умна се е сещала да се оплаква в полицията, да ме предупреждават, да си вади медицински за синини и т.н.
Аз пък не съм се сещал.
...
Аз работя, но без договор. Изкарвам нормални пари, но не могат да се докажат.
...
Ако тя реши да събере свидетели, ще се намерят доста да я подкрепят, че съм безотговорен, лош и т.н, което не е точно така, но отстрани така изглежда.
...
Дайте, моля, компетентен съвет при тази ситуация. И двамата искаме да се разделим, и да не се тормозим взаимно. Какви ще са последствията?

Поздрави към всички знаещи наоколо :)
JustOneMan
Нов потребител

РАЗВОД ПО ВИНА НА ЕДИНИЯ ОТ СЪПРУЗИТЕ

Мнениеот noel » 11 Май 2007, 09:10

Душко, не виждам да си се загрижил за родителските права над децата!
А иначе - колегата е права. Наистина ти трябва адвокат. И то добър. Не е невъзможно в процеса на делото да се докажат приноси, но е трудничко. Необходими са документи и надеждни свидетели. Съветвам те, и като човек минал през развод, да се молиш на съпругата си за развод по взаимно съгласие със споразумение. Така няма да се обсъжда вина. И, като жена и майка /не като юрист/те съветвам - остави й жилището и поддържай бащински отношения с децата.
noel
Нов потребител

Мнениеот zelen » 11 Май 2007, 17:53

JustOneMan написа:
" Дайте, моля, компетентен съвет при тази ситуация. И двамата искаме да се разделим, и да не се тормозим взаимно. Какви ще са последствията? "

Щом и двамата искате да се разделите, ще се разделите и няма да се тормозите взаимно.
Не разбирам кого касаят последствията - ако това са личните ви отношения - последствията ще са положителни. Ако касаят имуществените такива - могат да бъдат както от първия вид, така и от противоположния. Ако се има предвид последствията за обществото - последното може и да страда, но не много.
Все пак е нужна повече информация за въпросните последствия, за да се даде компетентен съвет.

Най-добре е и жена ви да пусне тема във форума, за да ви се отговори професионално и перфектно.
zelen
Потребител

Назад към Семейни казуси