Моля, за съвет по следния казус!
Става въпрос за наследствен апартамент между майка ми и брат й. Майка ми предлага апартамента да се продаде и двамата с брат й да си разделят парите. Брат й обаче иска целия апартамент за себе си и щом майка ми не е съгласна той й казва, че ще й плати половината сума, но по общински цени, което е на минимална цена. Заплашва я, че щом не иска по този начин той щял да предизвика принудителна подялба по съдебен път. Моля, да ми дадете съвет какво би могла да направи моята майка? Моля, също така да ми препоръчате и добър адвокат, който би се заел да защити интересите на майка ми.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудителна подялба-моля, помогнете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
За адвокат, посочете от кой град!
Иначе дедокът се е олял.
Щом нещата не стават доброволно (което е по-добрият вариант, може би), се налага съдебна делба. При нея ще се реши какво да се прави с имота. След като не искате да Ви бъде възложен, ще получите дела си по пазарни цени.
Така че, няма нищо лошо в съдебната делба, освен че става много, много, много, много, мнооооооого бавно. Но всеки знае, какво са казали по въпроса римляните.
Иначе дедокът се е олял.
Щом нещата не стават доброволно (което е по-добрият вариант, може би), се налага съдебна делба. При нея ще се реши какво да се прави с имота. След като не искате да Ви бъде възложен, ще получите дела си по пазарни цени.
Така че, няма нищо лошо в съдебната делба, освен че става много, много, много, много, мнооооооого бавно. Но всеки знае, какво са казали по въпроса римляните.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Ето ви един
адв. Валентин Русев
София 1000, ул. Витоша № 1, Търговски дом, вх.А, ет. 3, офис 369
от страната:
тел: 0898 448452
тел: 02/9871713
факс/тел: 02/9530160
от чужбина:
тел: +359 898 448452
тел: +359 2 9871713