начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Семейни казуси

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семейни казуси

Мнениеот poptop » 10 Май 2007, 08:05

С "жена" ми нямаме сключен гр. брак. Имаме 1 дете на 3 години. От 1 година не живеем вече заедно и в момента тече дело за издръжка на детето. Няма до момента дело и не е имало за родителски права и режим за виждане на детето. Което според мене значи ,че нито аз или съда и ги е постановил и би трябвало те да са 50 на 50%. Понеже няма по някакъв начин да ме нарани и използва детето. В повечето случаи или не ми дава да виждам детето, или ми определя кога да го виждам и къде. Задължително виждането ми с детето става само в нейно присъствие и не мога да си изляза само с него.
Въпросът ми е; кой е законният начин да и се припомни докато се насрочи и излезе дело за режим за виждане ,че и бащата на детето има родителски права и задължения, които не ги определя майката.
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
:idea:
poptop
Нов потребител

Мнениеот poptop » 10 Май 2007, 12:47

Явно и тук на никои не може да му светне лампичката :idea:
poptop
Нов потребител

Мнениеот zelen » 11 Май 2007, 17:46

Лампичката светна - поне моята.

А сега към въпроса:
"кой е законният начин да и се припомни докато се насрочи и излезе дело за режим за виждане ,че и бащата на детето има родителски права и задължения, които не ги определя майката. " - като за начало започнете със семейния кодекс.
Ако на " жена" ви не й се чете, опитайте чрез разкази за подобни на вашия казус: роднини, съседи, колеги и т.н. Има ефект.

Ако и тези методи не дадат желания от вас резултат - пишете отново във форума.
zelen
Потребител

Мнениеот poptop » 12 Май 2007, 08:44

Пробвал съм с добра дума ,с лоша и всевъзможни начини ,но няма никакъв ефект. С адвоката ми се опитахме на няколко пъти да поговориме с нея ,но пак ударихме на камък. Всичко при нея е на инат и то магарешки. Може би мои познати са прави ,че е трябвало да и дръпна един бой ,когато и е било времето ,а май и него съм пропуснал.
Мисълта ми беше под законов примерно съдия-изпълнител ,полиция или някаква служба. Адвоката ми умуваше ,но не се сеща по какъв член да я подведе. Нямаме брак ,няма режим за виждане ,а и май няма и закон... :lol: За съжаление живеем в България ,а тук всичко ние идеално и законите са ни за идеални случаи. Такива като мен ,явно сме от Марс и не се вписваме в БГ законодателство.
poptop
Нов потребител

Мнениеот znajka » 14 Май 2007, 11:30

Здравейте,
Един съвет, който не е много издържан правно, но поне в няколко подобни ни случая (пак майки, които ограничават достъпа на бившите си съпрузи до децата) помогна чисто психологически. А и в бъдещи дела няма да навреди

Подайте жалба в Отдела за Закрила на Детето, че правата на детето са нарушавани системно.... Ако е добре аргументирана, те ще я уважат. Това, което ще направят най-вероятно е да поговорят с майката и детето (но то е доста малко, до колкото разбирам) и да излезнат със становище по жалбата.

Прокуратурата и полицията няма да се занимават с Вас, защото няма нарушение на съдебно разпореждае или закон.

Успех!

Напоследък майките масово са полудяли....
znajka
Нов потребител

Назад към Семейни казуси