начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Неизпълнение и нарушение на съд. заповед

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнение и нарушение на съд. заповед

Мнениеот nellita_m » 11 Май 2007, 15:47

Здравейте,
имам един въпрос:Какво следва когато някой наруши съд. заповед или не я изпълнява/заповедта е по ЗЗДН и е влязла в сила в края на м.юни 2006г./?
nellita_m
Младши потребител

.............

Мнениеот nellita_m » 11 Май 2007, 17:03

Благодаря, но не аз а полицията и прокуратурата в Несебър не познават този ЗЗДН,тай като полицията не го задържа и предава на прокуратурата,а когато подадох жалба до прокуратурата-отказаха да образуват досъдебно производство с мотива,че бившия ми съпруг не нарушавал закона.Искам да поясня,че имам подадени над 10 жалби до полиция и прокуратура,като всеки път му е съставян и е подписвал предупредителен протокол, но ефекта е никакъв.
Всяка жалба съм подкрепяла с доказателства и свидетели,но никой не си прави труда да ги повика и разпита,просто излизат с постановление за отказ........
Какво да се нарави по нататък???
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 17:09

В интерес на истината прокуратурата не е виновна. Виновен е тъпия ни законодател.
Какво като полицията уведомява прокуратурата при неизълнение? Прокурора какво да направи? Бой на нарушителя?

Тази разпоредба е правно недомислие... от което хорат псуват прокуратурата /то нее само едно такова де/

А престъпление наистина тука няма. Да си променят НК и тогаз да пишат глупости в ЗЗДН.
Clavdivs.
Потребител

............

Мнениеот nellita_m » 11 Май 2007, 17:18

Благодаря ти Clavdivs.,но то гава как същата тази РП-Несебър издава постановление незабавно да освободя сем. жилище след като на мен са дадени род.права и сем. жилище трябваше за около 3/три/ часа да го освободя,за да влезе във владение БАЩАТА, който бил ощетен.........??????
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 17:24

Не знам не съм виждал акта. Пък и няма връзка с последиците от неспазване на ЗЗДН.
Жалихте ли пред Окръжната в Бургас. То тия Разпореждания/Постановления ги пишат някои/ по 118, т.5 /пред.3/ от ЗСВ са си е...ли .... фара...
Clavdivs.
Потребител

............

Мнениеот nellita_m » 11 Май 2007, 17:30

И пред ОП-Бургас и пред АП-Бургас,но ефект няма,вече незнам........
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 17:35

ами докато не Ви пребие сериозно /и Ви счупи нещо например/ прокуратуата не може нищо да направи. Сори ама оплакванията в сградата дето я гледа конника.

Иначе ако ви удря, обижда и т.н. - тъжби. Вие ще сте си прокурора. :)
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kontrol » 15 Май 2007, 16:52

Clavdivs. написа:В интерес на истината прокуратурата не е виновна. Виновен е тъпия ни законодател.
Какво като полицията уведомява прокуратурата при неизълнение? Прокурора какво да направи? Бой на нарушителя?

Тази разпоредба е правно недомислие... от което хорат псуват прокуратурата /то нее само едно такова де/

А престъпление наистина тука няма. Да си променят НК и тогаз да пишат глупости в ЗЗДН.

А какво ще кажете за една phantasievolle интерпретация на НК?

Съдът, със своето решение по ЗННД издава заповед, с която налага някоя от мерките по ЗННД. Такам.
Дали не можем да приемем, че тази заповед не е акт на правораздаване, а е такъв на съдебна администрация.
Актът подлежи на изпълнение и контрол от местната полиция. Тогава не може ли да се приеме, че се касае за мярка за административен надзор.

По принцип мерките за административен надзор би трябвало да са ПАМ от вида на превантивните ПАМ. До 91 г. са били уредени в УНМ, ЗНМ, ЗНП. Сега има някаква мижава стеснена уредба в ЗМВР.

Разбира се, за да е съставомерно деянието по чл. 272, ал. 2 е необходимо да е било отправено съотносимо (официално писмено от компетентен орган) предупреждение и въпреки това лицето да е продължило да нарушава забраната (ИД е нейният предмет), като в непродължителен период от време това е станало поне няколко регистрирани пъти.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 15 Май 2007, 17:13

:D

"Човек да има! член винаги се намира!"

Да интересна идея не съм мислил в тази насока. По-скоро отговорът ми беше с оглед суровата действителност. Малоумният ни законодател е гледал много американски съдебни трилъри. Вместо да се занимават с глупости да предвидят едно серионо административно наказание в закона, нещо от типа на "запирането" по УБДХ. Да се метат яко РПУ-тата при нарушения на мерки по ЗЗДН и готово. За какво трябва да върти "углавната" машина за подобни неща.
Clavdivs.
Потребител

................

Мнениеот nellita_m » 17 Май 2007, 11:30

Благодаря Ви все пак,но какво трябва да направя в крайна сметка,защото този г-н е предупреждаван няколко пъти/около 10/ от полицията и веднъж от прокурор,но ефект никакъв:при това всичките предупреждения са протоколи за предупреждения по чл.56/ако не се лъжа/ от ЗМВР и въпреки това го толерират,а най-гнусното е,че полицията в Несебър не само,че незнае ЗЗДН,ами даже и неиска да научи, а на всякъде/вчера 16.05. във в."24 часа" на стр. 7 имаше статия/,че за дом. насилие трябва да се говори и да се помага на жертвите му.
Явно май за пореден път тъпият законодател не си е свършил работата до край!!!!!!
nellita_m
Младши потребител

Назад към Семейни казуси