Къде трябва да отида и какво трябва да направя при положение, че дядо ми е закупил преди много години парцел, когато той е почилан парцела вече е преминал на името на баба ми. Тя обаче почина преди 6г. а майка ми не се е сетила да ходи да го прехвърли на себе си. Въобще какво трябва да се извади и къде? Удостоверение за наследници ли? Тя е единствено дете, така че би трябвало да е единствен наследник.
Моля за съвет!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Непрехвърлен имот на починал човек?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
"прехвърлянето", както Вие го наричате, става по силата на универсалното правоприемство, демек наследяването. Ако имате голямо желание имотът черно на бяло да пише, че е на майка Ви, намерете документа за собственост на дядо Ви, изкарайте си от общината удостоверение за наследници на дядо Ви и ако действително майка Ви е единствен наследник, отивате при нотариус да извърши констативен нотариален акт. Дори и без този акт наследникът/ците на дядо Ви могат да се разпореждат с имота, представяйки документа за собственост на дядо Ви и удостоверението за наследници, което удостоверение обаче си има срок на валидност и периодично се вади ново.
-
tessa - Потребител
Вървят някакви слухове, че ако не се извърши делба и наследниците не го прехвърлят на свое име, държавата щяла да вземе имота, става въпрос за земеделски земи. Обясних на майка ми, че едва ли би се стигнало до подобно нещо, това според мен си е жива национализация, те са си собственици с нотариалния акт и удостоверение за наследници, но били чули от сигурно място и се бяха засилили да се делят. А срокът бил до 15 май и са закъснели....
Защо ли се пускат подобни фишеци?
Защо ли се пускат подобни фишеци?
- Gabi1
- Потребител
Вървят слухове, понеже хората често бъркат нещата.
Онзи срок беше за предявяване на иск за възстановяване изобщо за първи път на земеделски земи. Но и без това едва ли са били останали до момента кой знае колко такива случаи, при които толкова години никой да не се е сетил да си поиска земята.
Онзи срок беше за предявяване на иск за възстановяване изобщо за първи път на земеделски земи. Но и без това едва ли са били останали до момента кой знае колко такива случаи, при които толкова години никой да не се е сетил да си поиска земята.
-
portokal - Старши потребител
Благодаря, ще им го цитирам.
знаех си, че няма начин да е така, но на мен не ми повярваха - все пак не се занимавам с гражданско право, а пък на тях важен човек от някакво министерство им го е казал
Между другото, вече не се учудвам толкова, че хората питат тук, въпреки че имат адвокат. българинът е научен да се съмнява, да си мисли, че все някой иска да го пре...е. На мен собствените ми роднини не ми повярваха..../извинявам се за оффтопика/.
знаех си, че няма начин да е така, но на мен не ми повярваха - все пак не се занимавам с гражданско право, а пък на тях важен човек от някакво министерство им го е казал
Между другото, вече не се учудвам толкова, че хората питат тук, въпреки че имат адвокат. българинът е научен да се съмнява, да си мисли, че все някой иска да го пре...е. На мен собствените ми роднини не ми повярваха..../извинявам се за оффтопика/.
- Gabi1
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|