начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

свиждане на дете с бабата и дядото

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

свиждане на дете с бабата и дядото

Мнениеот djasra » 15 Май 2007, 12:38

Имам 5-месечно бебе и много усложнени и грозни отношения с родителите на съпруга ми. Моля, отговорете ми закона задължава ли ме да осигуря срещи на бабата и дядото с детенцето ми? И ако имам такова задъжение мога ли да се противопоставя на желанието на съпруга ми да отвежда детенцето ни в дома на родителите си? Мога ли да изисквам срещите между тях да стават само в мое присъствие и в дома, в който живеем?

Предварително благодаря за отговора!
djasra
Нов потребител

Re: свиждане на дете с бабата и дядото

Мнениеот Sarkis_999 » 16 Май 2007, 22:09

djasra написа:Имам 5-месечно бебе и много усложнени и грозни отношения с родителите на съпруга ми. Моля, отговорете ми закона задължава ли ме да осигуря срещи на бабата и дядото с детенцето ми? И ако имам такова задъжение мога ли да се противопоставя на желанието на съпруга ми да отвежда детенцето ни в дома на родителите си? Мога ли да изисквам срещите между тях да стават само в мое присъствие и в дома, в който живеем?

Предварително благодаря за отговора!
Верно е написаното по - долу , НО е верно и това ,че трябва да се вземе предвит и Итересът на детето . Каква е причината да не се вижда то с родителите на съпруга ви ?
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот divain » 17 Май 2007, 09:57

Поне да стане на 4-5 годинки , тогава можем да говорим за интерес и на детето .

Според мен за сега няма законова пречка , която да Ви задължава да осигурявате срещите на детето с баба му и дядо му извън дома Ви и без Вашето присъствие . Това е с оглед възрастта на детето . Можете спокойно да искате срещите да се осъществяват в дома Ви в удобно за Вас време и във Ваше присъствие.

За сега може да е така , но за в бъдеще ... и до колко това е правилно , нормално, морално ... и т. н. .. :wink: - това е друга тема.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот divain » 17 Май 2007, 14:55

Колега , питащата не иска да нарушава ничии права . цитат :"Мога ли да изисквам срещите между тях да стават само в мое присъствие и в дома, в който живеем?"... т.е. тя няма нищо против срещите на детето с баба му и дядо му. Питащата просто се интересува / дано само да съм я разбрала правилно / да ли тези срещи могат да се осъществяват в нейно присъствие и в дома й, защото бебето е само на 5 мес. . Аз мисля , че тя по този начин не нарушава правата нито на бащата / който явно живее в същото жилище и се надяваме , че помага за отглеждането на детето/ , нито на родителите му / които всъщност са поканени да видят внука си :lol: / . А за това , че бебето й е само на 5 месеца .... :lol: и какви интереси има то от тия свиждания ... :?, ...друго щеше да е , ако детето -искаше , а тя не му позволяваше... / но както и по-горе казах по тая тема няма да пиша сега / . При положение , че тя няма нищо против срещите им с детето - законовата пречка от СК - отпада :lol:

А как бихте постъпили Вие , колега , ако имахте 5 месечно бебе и трябва да го заведете в дома на родителите на съпругата си ,с които сте в много обтегнати / грозни /отношения , без Вашето присъствие /защото явно сте нежелан гост / за да му се наслаждават 4-5 часа ? Вие явно нямате деца за да говорите така . Няма да обяснявам спецификата на поведение на 5 месечните бебета , когато майка им не е в тяхното полезрение :wink: . Тук трябва да спомена колко е трудно да отгледаш детето си " сам" / имам предвид - да няма на кого да го оставиш за 5 мин - няма баба , дядо , бавачка , бащата е на работа .../ всяка майка в подобно положение копнее за 1ч " свобода ". Детето в такива случаи така се "привързва" :lol: към майката , че .. нямам думи / изпитала съм го :lol: да ни е жив и здрав сина , който вече е на 5 г. /

А защо пък по-лесно не ще да е -да дойдат на гости бабата и дядото ... и всичко да е О.К. :?: Каква законова пречка виждате Вие :?:

P.S. към питащата : можете да искате срещите да се осъществяват в дома Ви , детенцето Ви е малко още , но както Ви писах и по-горе ... това ще е до време.

P.S. към teutonicus : Колега , нищо лично ... не вземам страна нито на майката , нито на бащата , просто на въпроса зададен по този начин и от тази жена - моето мнение е това. Ако бащата на детето беше задал въпроса си - и на него бих му отговорила , независимо , че можеше да се получи противоречие с предният ми пост. :wink: Все пак : ... почукай - и ще ти отворят ...", " ... поискай и ще ти дадат..." , " ...всеки сам кове щастието си... "
divain
Потребител

Назад към Семейни казуси