- Дата и час: 16 Дек 2024, 14:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съгласие на съпруг при продажба на наследствен имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Съгласие на съпруг при продажба на наследствен имот?
Със сестрите ми наследихме имоти-апартамент и вила, които искаме да продадем. Необходимо ли е съгласието на съпруга ми? Благодаря Ви.
- reverie68
- Нов потребител
Декларация по чл.23
Адвокатите се абсолютно прави,че не трябва да се изисква съгласието на съпруга при положение,че жилището не е семейно. Но се изисква! Наскоро продадох апартамент в София и купувачът трябваше да тегли сума от ОББ,за да ми го плати. Не знаете колко ме разиграваха заради тая декларация,наложи се много трудно да се свържа с шефовете на банката,за да разрешат,т.к.бях в развод.Сега,след като всичко мина,трябва да изпратя копие от решението за развода...Дано при Вас да спазят закона и да не я изискват.
- miq_f
- Младши потребител
Личното ми мнение е, че не трябва да се иска съгласието на другия съпруг. Съгласие би трябвало да се иска само ако това е семейното жилище, а доколкото разбирам в случая - тези имоти не са семейно жилище нито на Вас, нито на сестрите Ви.
Но в практика нещата стоят по друг начин. Почти всеки нотариус ще поиска Декларация по чл.23 от СК от съпруга, че е съгласен. По този начин те се застраховат, защото те няма как да знаят, че това не е семейно жилище и изискват и съгласието на другия съпруг.
Но в практика нещата стоят по друг начин. Почти всеки нотариус ще поиска Декларация по чл.23 от СК от съпруга, че е съгласен. По този начин те се застраховат, защото те няма как да знаят, че това не е семейно жилище и изискват и съгласието на другия съпруг.
- tapashoncho
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|