начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Развод по взаимно съгласие-цени ,етапи,подробности...???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по взаимно съгласие-цени ,етапи,подробности...???

Мнениеот realprofesora » 22 Май 2007, 15:30

Видял съм се в чудо-не мога да взимам социални помощи ,а тази година надхвърлихме доходите си с 13 лева на месец и ни лишиха и от детски добавки.
Та мисълта ми е да се разведем с жена ми и тя по закон да стане самотна майка с 2 деца, за да може да ползва социални добавки.
Възможно ли е това и каква е цената и етапите през които се минава ,срокове и др.
Като уточнение искам да добавя ,че нямаме имоти и др .Само 1 кола.
Моля за вашите компетентни мнения по въпроса .!
Благодаря предварително!!
realprofesora
Нов потребител

Мнениеот realprofesora » 23 Май 2007, 15:27

Никой ли не знае поне ориентировъчна информация да ми даде??? :oops:
realprofesora
Нов потребител

Мнениеот renkapg » 23 Май 2007, 15:39

Ami ne znam zasto ste reshili da se razvedete? siguren li ste, ce tova niama da dovede do po-golemi problemi?
a inace razhodite ne sa mnogo, naemate advokat, okolo 160-max 200lv sa razhodite po deloto, zaedno s honorara, posle, pri gotovo reshenie kopiata za dvete strani se zaplastat po otdelno. tova e cialat procedura.
renkapg
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 23 Май 2007, 20:12

Охххх
...... държава. Абе тая простотия с цензурата... :twisted: Добре - удряна с камшик държава. Tака по-приемливо ли е?

Не е толкова скъпо да се разведете. Даже при малко повече четене и внимаване /и по-свестен съдия/ може да минете и без адвокат /малии как ще скочат тука някои съфорумци/.

Хайде тия застъпниците на самоoтверженото оставане в България да понапишат нещо тука. Също и "националистите", а защо не и "борците" с незаконосъобразните актове, които са на прага /опа грешка - вече са направили "историческа" крачка напред/ в една блестяща правна кариера.

Българийо!!!!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kontrol » 23 Май 2007, 22:38

На държавата, драги ми Клавдий, като определно пространство територия нищо й няма. Високи сини (и доскоро чисти) планини, море и златни равнини.... Като конституционна уредба - почти нищо.
Проблемът е в държавата като съвкупност от хора.
Едни хора бачкат на черно - няма данъци - няма пари в бюджета - няма социални плащания. Други управляват по особен фасулковски начин - и малкото налични пари изчезват.
По тях трябва да играе камишика.

А от друга страна, питащият нека си представи, че има хора, дето не с 13 лева да надскачат прага, а със 50 лв. на калпак са под него. Те имат повече нужда.
Според мен всички такива скали за социални плащания трябва да са диференцирани.
А разводът е крайна мярка, дето и Вие самите не я мислите, нали?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 23 Май 2007, 22:47

Да така е. Като псувам държавата има предвид точно това.
Ние, ние не ставаме...

Няма кой да удря с камшика където трябва. Няма. А и да има - най много да си извади окото.

Дал Господ земи, море, планини - станало страхотно - прекалено даже... Помислил си трябва и нещо лошо - да има баланс ... и сложил българи...
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот realprofesora » 24 Май 2007, 12:09

Благодаря на всички отговорили по темата!!!!!
realprofesora
Нов потребител

Мнениеот rts » 25 Май 2007, 12:14

Нещо не ми харесва казуса Ви. Помощи за деца се получават при доход на всеки член от семейството до 200 лева. Щом сте надхвърлили този размер - какво търсите от държавата ? Или пак някой търси съвет как да прецака собствената си държава. Условията за социални помощи са съвсем различни от тези за детските. Ако наистина сте надхвърлили границата за социални помощи, но нямате доход на член от семейството над 200 лева - ще получавате детски.
rts
Активен потребител

Мнениеот miriam » 25 Май 2007, 13:32

не знам, ама утре ще вземеш да се сетиш , че вашите докато стоят живи не можеш да ги наследиш-та, дали тогава няма да им изпразниш по един пълнител в главите и да ти възникне доход? :D
Изтрещял народ...
miriam
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Май 2007, 00:03

Е това вече ме разби! Едно време се развеждаха, за да си оправдаят имотите, а сега за някакви си 40 лв....
Ми то аз до скоро го превишавах с 3 лв., а сега с малко повече - та какво ще ме посъветвате, за да взимам детски: да си родя още едно дете или да си взема някой без доход, та да падна под границата? :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот pitasht » 31 Май 2007, 14:48

Колегите са прави-много внимавайте при развод, защото има няколко важни неща:
Първо, трябва да се споразумеете за идръжка на двете деца-минимум 30 лева. съдът не ще одобри споразумение без тази издръжка, а и върху нея се плаща отделно държавна такса-2 % върху сумите за 3 години напред, т.е при 30 лева на дете общо 43.20 лева само държ.такса. Отделно таксата за развод-около 30 лева и за адвокат около 100 лева.
Нищо обаче не свършва дотук-знам, че ДСП при определяне на детските вкарва и издръжката, така че си проучете добре случая, не е малозночително и накрая може само да загубите от това.
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси