Здравейте,
Тръгнах си от при съпругата ми (въпреки, че в този форум бях прочел, че това би могло да се използва против мен при бракоразводно дело) - не ми издържаха нервите. От прочетеното тук, разбрах, че ще ми е много трудно, да не кажа невъзможно да се преборя за родителските права над детето (все пак аз съм мъжът). Съпругата ми не иска да се развеждаме и в момента в опитите си да ме върне при нея започва да използва детето , като оръжие. До сега никога не съм имал проблем да взимам детето, в сряда или четвъртък и да го върна в неделя, но това беше защото съпругата ми си мислеше, че аз съм си тръгнал, просто временно и не разбираше колко далеч са стигнали нещата. Сега започва да ми говори, че тя няма да е съгласна аз да взимам детето всяка седмица - от петък до неделя.Въпросите са ми : 1. Има ли начин тя, на този етап (ние все още не сме разведени) да направи така, че аз де не мога да виждам поне за два дена от седмицата.
2. Какъв е нормалния режим на виждане на детето от бащата при едно дело (защото съм почти сигурен, че тя няма да се съгласи на развод по взаимно съгласие).
3. Тъй като знам, че адвокатските услуги са платени не се чувствайте длъжни да ми отговорите тук, просто посочете начини за контакти - наистина ми трябват услугите на добър професионалист!!!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
1. Моля за отговор; 2. Търся бракоразводен адвокат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
rincewind написа:
" Тъй като знам, че адвокатските услуги са платени не се чувствайте длъжни да ми отговорите тук, просто посочете начини за контакти - наистина ми трябват услугите на добър професионалист!!![/quote]"
Първата част на въпроса ви прави чест.
Относно втората: какво разбирате под " добър професионалист "? И как разбирате кой е точно такъв?
" Тъй като знам, че адвокатските услуги са платени не се чувствайте длъжни да ми отговорите тук, просто посочете начини за контакти - наистина ми трябват услугите на добър професионалист!!![/quote]"
Първата част на въпроса ви прави чест.
Относно втората: какво разбирате под " добър професионалист "? И как разбирате кой е точно такъв?
- zelen
- Потребител
zelen написа: какво разбирате под " добър професионалист "? И как разбирате кой е точно такъв?
Честно казано, нямам идея как да позная, кой е добър професионалист - за това моля за помощ в този форум, просто ми трябва адвокат, на който да опиша всички подробности и той да ми каже какво да правя от тук - нататък и каква стратегия може да се изгради, така че нещата да се развият максимално благоприятно.
- rincewind
- Нов потребител
!!!!!!!!!!!!!!
имате лично съобщение във форумския мейл.
- zelen
- Потребител
Човек винаги сам избира. Обаждате се, питате, проверявате. Харесвате си някой и избирате.
Явно има и колеги, които се самопредлагат. Но Вие вземате решенията.
В София има над 5000 адвоката, поне 1000 работят и бракоразводни дела.
По въпросите,
1. Законът не дава възможност на съпругата Ви / юридически / да Ви забрани да виждате и вземате детето. То не е само нейно, но и Ваше.
2. Няма нормален режим за виждане на родител с детето му, обичайно е през седмица, с преспиване / може и без / зависи от искането и влиянието, което имате върху детето /преценява се въз основа на изготвен в хода на делото социален доклад /.
3. Няма как да ви кажем тоя е добър, ония е лош, вие трябва да си изберете. Питайте приятели, познати, някой минал по този път, преценявайте и избирайте.
Ако съпругата Ви не иска да се разведете, трябва да докажете, че вината за дълбокото и непоправимо разстройство на брака ви е нейна, тогава увеличавате шансовете си да вземете детето. Но дали за него ще е по- добре да живее без майка си и да я вижда, когато съдът е определил? И, ако е така защо? Не подценявам ролята на бащата, но това е един от въпросите на ко ито трябва да си отговорите преди да подаде искова молба.
А адвокат ще си намерите, има.
Явно има и колеги, които се самопредлагат. Но Вие вземате решенията.
В София има над 5000 адвоката, поне 1000 работят и бракоразводни дела.
По въпросите,
1. Законът не дава възможност на съпругата Ви / юридически / да Ви забрани да виждате и вземате детето. То не е само нейно, но и Ваше.
2. Няма нормален режим за виждане на родител с детето му, обичайно е през седмица, с преспиване / може и без / зависи от искането и влиянието, което имате върху детето /преценява се въз основа на изготвен в хода на делото социален доклад /.
3. Няма как да ви кажем тоя е добър, ония е лош, вие трябва да си изберете. Питайте приятели, познати, някой минал по този път, преценявайте и избирайте.
Ако съпругата Ви не иска да се разведете, трябва да докажете, че вината за дълбокото и непоправимо разстройство на брака ви е нейна, тогава увеличавате шансовете си да вземете детето. Но дали за него ще е по- добре да живее без майка си и да я вижда, когато съдът е определил? И, ако е така защо? Не подценявам ролята на бащата, но това е един от въпросите на ко ито трябва да си отговорите преди да подаде искова молба.
А адвокат ще си намерите, има.
- alissa
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|