Здравйте,
Имам въпрос относно наследство ..
Родителите ми са наследници на половин къща .. другата половина е продадена на други хора преди много години.Преди няколко години и двете страни сключиха договор за строеж и той (строежа) вече е готов.Сега обаче от другата страна се съдят .. един доведен брат съди цялата кооперация .. не само другата страна (двама човека) а цялата кооперация.Кажете ми как е вазможно ?Нашата страна няма нищо общо с другите наследници..
Благодаря предварително!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет ..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
В какав смисал дали е кооперация?Родителите ми и другата страна сключват договор за строеж със строителна фирма и вземат 20% мисля ..
Ами "X" съди кооперацията защото има претенции че има дял от другата страна .. затова не ми е ясно защо се съди цялата кооперация .. той може да има дял .. ама този дял ще е от другата страна а не от цялата кооперация,а той съди цялата кооперация.Това имах предвид под "Как е възможно това ? " , защото това са си роднински разпределения а той иска да вземе от всички вместо само от своите роднини или доведени роднини ли не мисля че има значение
Ами "X" съди кооперацията защото има претенции че има дял от другата страна .. затова не ми е ясно защо се съди цялата кооперация .. той може да има дял .. ама този дял ще е от другата страна а не от цялата кооперация,а той съди цялата кооперация.Това имах предвид под "Как е възможно това ? " , защото това са си роднински разпределения а той иска да вземе от всички вместо само от своите роднини или доведени роднини ли не мисля че има значение
- thedragon
- Нов потребител
Каква е тая кооп?
ТеКеЗеСе ли?
Жилищно-строителна ли?
Или както и на моя блок му викат "кооперация"?
ТеКеЗеСе ли?
Жилищно-строителна ли?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
kontrol написа:Каква е тая кооп?
ТеКеЗеСе ли?
Жилищно-строителна ли?
Ами мисля че е ТеКеЗеСе ?Ти как мислиш ?
Жилищна е естествено .. немога да разбера какви са тези вапроси ?
ако някой може да помогне с някакав съвет - ще съм му благодарен .. ако нема такива не виждам смисъл от такива "остроумни" въпроси.
- thedragon
- Нов потребител
thedragon написа:Здравйте,
Имам въпрос относно наследство ..
Родителите ми са наследници на половин къща .. другата половина е продадена на други хора преди много години.Преди няколко години и двете страни сключиха договор за строеж и той (строежа) вече е готов.Сега обаче от другата страна се съдят .. един доведен брат съди цялата кооперация .. не само другата страна (двама човека) а цялата кооперация.Кажете ми как е вазможно ?Нашата страна няма нищо общо с другите наследници..
lyutiyat написа:Така както описвате случая нищо не може да се разбчере !
Лицето "Х" съди кооперацията , ама дали това е наистина кооперация ?
За какво "Х" съди кооперацията - какви са му претенциите ?
Какво е искал "Х" от съда ?
Така както е преразказан случая , по -скоро е някаква история отколкото конкретно описание ...
thedragon написа:В какав смисал дали е кооперация?Родителите ми и другата страна сключват договор за строеж със строителна фирма и вземат 20% мисля ..
Драконе,thedragon написа:Ами мисля че е ТеКеЗеСе ?Ти как мислиш ?
Жилищна е естествено .. немога да разбера какви са тези вапроси ?
ако някой може да помогне с някакав съвет - ще съм му благодарен .. ако нема такива не виждам смисъл от такива "остроумни" въпроси.
Вие сам/а се отнасяте подигравателно с въпроса си.
Питам Ви сериозно, защото има различни видове кооперации с различен статут и отговорът би бил различен в различните случаи. Вие обаче пак недобросъвестно не отговаряте докрай.
А и първото Ви питане е не само неграмотно, а и с недомлъвки, с многоточия. Няма кой да гадае каква е ситуацията при Вас.
Говорите за някаква страна. Каква е тя, не става ясно. Лявата страна на сградата? Или някаква страна по договора, който вече си има 2 страни?
Не се старайте да ми отговаряте. Аз подходих съвсем добронамерено, с желание да уточня фактическите състави, за да можем да ги субсумираме, но няма да се занимавам повече със заядливци.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Ами щом казвате 4е съм се държал лошо според вас .. съжалявам .. не можах да разбера Аз как съм се държал подигравателно след като вие започнахте .. Според вас логично ли е да дойда да питам за помощ и да започна да се "заяждам" без нищо .. според мен не но .. а и kontrol може да съм го написал "неграмотно" но затова исках да попитам тука точно защото нищо не разбирам от такива неща ..
За страните явно не сам се изказал както трябва наистина ..
Благодаря все пак..
Приятен ден!
За страните явно не сам се изказал както трябва наистина ..
Благодаря все пак..
Приятен ден!
- thedragon
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|