начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Разрешение от съда

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение от съда

Мнениеот emata » 31 Май 2007, 11:33

Привет!

Преди половин година направихме детски депозит в полза на сина ни, който е на годинка. Парите не са много, но в момента имаме страшна нужда от тях, а според договора ни с банката е необходимо разрешение от съда.

Моля, ви да ни насочите къде точно трябва да отидем, за да получим това разрешение!

Предварително ви благодаря!
emata
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Май 2007, 12:16

Понеже пише, че сте с местожителство в София, Ви насочвам към Брачна колегия на Софийския районен съд - намира се в сградата на ГУСВ на бул. "Цар Борис ІІІ". Там са окачили и образци на молба за тази работа. Ако не искате да се занимавате постоянно с такива неща, не дръжте много пари в тази сметка, защото непрекъснато ще трябва да пишете до съда как Ви трябват пари я за храна на детето, я за дрехи, пък като тръгне на училище - за учебници и т.н.
А иначе договорът с банката е съобразен със закона и това разрешение е задължително.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот emata » 31 Май 2007, 13:14

Много благодаря за отговора!

Напълно съм съгласна с Вас и едва ли пак ще прибегнем до този вид депозит!
emata
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 31 Май 2007, 14:37

Мисля че ДСК предлагаха дебитни карти на такива детски депозити и може да си теглите от картата, но не съм сигурен, попитайте в банката, но това си е направо незаконно според мен! Иначе неприятно но се иска разрешение на съда!
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси