Здравеите,в момента се съдя с бившата ми жена за родителските права над 4 год. ни дъшеричка.Делото мина в РС и сега ще го обжалвам.
Предоставих според адвоката ми и други хора един куп добри доказателства но уви.Съдът прие почти всичко.Доказах че свидетелите на жена ми лъжесвидеталстват(нико неим потърси отговорност)
съдът прие че съм добър баща,че съм се грижил за дъщеря ми,но социалните казаха тя е малка и момиче и всичко свърши.Защо всички мислят че ние бащите неможем да бъдем добри родители,
аз преди две години цяла година съм гледал дъщеричката ми сам.Маиката живееше на друго място,на детенцето първите думи които каза бяха тати и баба.И сега един съдъя решава нещо
само защото законът е на страната на маиката.Моля ви ако някои може да даде съвет или препоръка какво да правя в ОС .Надявам се че все някои има като мен препатил или спечелил такова дело.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 14:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Даите съвет на един баща
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ами така въпросът Ви е много общ.
Не ми изглеждат основателни твърденията на социалните, камо ли основаването на решението само на тях. (Въобще: к`ви са тия...)
Акцентирайте и върху евент. неспособност на майката да се грижи, по-ниската й заплата и т.н.
Как беше установено това лъжествидетелстване?
Може да се консултирате и с друг адвокат или да изнесете повече подробности.
Не ми изглеждат основателни твърденията на социалните, камо ли основаването на решението само на тях. (Въобще: к`ви са тия...)
Акцентирайте и върху евент. неспособност на майката да се грижи, по-ниската й заплата и т.н.
Как беше установено това лъжествидетелстване?
Може да се консултирате и с друг адвокат или да изнесете повече подробности.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
...само защото законът е на страната на маиката
Законът сам по себе си не е на страната на майката - общественото мнение (и съдебната практика) е на страната на майката.
И трудно ще го преборите. Независимо дали Вие сте по-подходящият родител наистина, или не сте.
Хаха, кви са тия, ама аз като бивш юрисконсулт в такъв отдел "Закрила на детето" веднъж викам на шефката: "Съдът не е обвързан от нашето становище", и тя ми вика: "Как да не е!".
А иначе със или без мнението на социалните съдът все ще е склонен предпочита майката. Прав е Контрол, че не е тяхното становище причината. Имаше впрочем и едно постановление на ВС, сигурно го знаете, в смисъл: при малки деца и момичета родителските права при нормални условия следва да се предоставят на майката, при големи момчета двамата родители следва да се смятат за еднакво подходящи.
-
portokal - Старши потребител
Re:
Да съгласен съм с някои от нещата,но ние знаем че съдът е истанция където съдебният състав изслушва и разглежда доказателствата от двете страни и тога отсъжда.А не в момента в които аз като баща на момиче прекрача прага на съдебната зала вече зная че съм загубил.Но аз обичам детето си и ще продължа напред,ако трябва и с години.Ето заради това искам съвет от вас как да се боря занапред в съдът.Ако иска някои може да пище и на меила cloc@abv.bg
- miraco
- Нов потребител
Re:
Знам случаи от преди 30 години на бащи-майки (бащи, които отглеждат децата си) след развода. Краен вариант: мисис Даутфайър (Сори, лош съм. )
Съветът: намерете си свестен адвокат по семейно право от Вашия град.
Съветът: намерете си свестен адвокат по семейно право от Вашия град.
А това беше тъпо, много тъпо. После в една друга тема се оплакваха от такива, дето си търсят работа във форума. (Не че всички са лоши.)miraco написа:Ако иска някои може да пище и на меила cloc@abv.bg
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Portokal i pri vas li sotsialnite se vzemat prekaleno naseriozno. Spomniam si edin slu4ai kogato s shefkata na otdela se s4epkahme slovestno za tova 4e sadat reshil edi kakvo si. 4uh dovodi ot roda na "moeto stanovishte beshe ..." i sled kato i kazah 4e neinoto stanovishte e priobshteno kam dokazatelstvenia material no ne e zadaljitelno za sada, posledva "Kak taka da ne e zadaljitelno. Nali nie sme....'I nakaria zavarshi s madrata misal 4e sada ne razbiral ot neznam si kakvo. taka 4e iavno nishto novo pod slantseto.
Shto se otnasia do gospodin - vajnoto e kavo shte reshi poslednata instantsia. Obi4aino ako maikata niama niakakvi seriozni provinenia (neshto koeto da zastrashava seriozno jivota, zdraveto i vaspitanieto na deteto) nevijdam koi sad v BG shte predostavi uprajniavaneto na roditelskite prava nad 4 godishno momi4entse na bashtata .Moje roditelite da sa ravnopostaveni -no nesavsem.Vij kogato porasne hlapeto i navarshi 10 godinki mislai 4e imate po dobar shans.
Kato kazah koi sad v BG se setih za edin raionen sadia v malak provintsialen grad. Kogato gledal brakorazvodni dela s iskane za proiaznasiane po vaprosa za vinata na sapruzite postanoviaval reshenie pri koito saprugata bila vinagi vinovna za nastapiloto dalboko i nepopravimo razstroistvo na braka(nishto 4e 4esto mu otmeniali resheniata v tazi 4ast). Slu4ilo se taka 4e po edno brakorazvodno delo saprugat bil pianitsa komardjia i drugi porotsi.Saprugata bila obiknovenna jena i rabotela kato med sestra. Sadiata ostanal veren na printsipite si i otnovo razvoda bil po vina na saprugata(mojeshe pone razvoda da e po vina na dvamata sapruzi) kato v motivite kam reshenieto e zapisano 4e notorno izvestno e kavi sa med.sestrite....
Taka 4e s malko pove4e kasmet ako popadnete na podhodiashtia sadia moje i da polu4ite reshenie s koeto da vi predostaviat uprajniavaneto na roditelskite prava:)
Kasmet
Shto se otnasia do gospodin - vajnoto e kavo shte reshi poslednata instantsia. Obi4aino ako maikata niama niakakvi seriozni provinenia (neshto koeto da zastrashava seriozno jivota, zdraveto i vaspitanieto na deteto) nevijdam koi sad v BG shte predostavi uprajniavaneto na roditelskite prava nad 4 godishno momi4entse na bashtata .Moje roditelite da sa ravnopostaveni -no nesavsem.Vij kogato porasne hlapeto i navarshi 10 godinki mislai 4e imate po dobar shans.
Kato kazah koi sad v BG se setih za edin raionen sadia v malak provintsialen grad. Kogato gledal brakorazvodni dela s iskane za proiaznasiane po vaprosa za vinata na sapruzite postanoviaval reshenie pri koito saprugata bila vinagi vinovna za nastapiloto dalboko i nepopravimo razstroistvo na braka(nishto 4e 4esto mu otmeniali resheniata v tazi 4ast). Slu4ilo se taka 4e po edno brakorazvodno delo saprugat bil pianitsa komardjia i drugi porotsi.Saprugata bila obiknovenna jena i rabotela kato med sestra. Sadiata ostanal veren na printsipite si i otnovo razvoda bil po vina na saprugata(mojeshe pone razvoda da e po vina na dvamata sapruzi) kato v motivite kam reshenieto e zapisano 4e notorno izvestno e kavi sa med.sestrite....
Taka 4e s malko pove4e kasmet ako popadnete na podhodiashtia sadia moje i da polu4ite reshenie s koeto da vi predostaviat uprajniavaneto na roditelskite prava:)
Kasmet
- neznaiko
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|