начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Отказано дело за разовд

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказано дело за разовд

Мнениеот tigara » 04 Юни 2007, 17:03

Здравейте, със съпругата ми сме в развод, днес трябваше да има дело, но тя не се появи и делото беше отложено. Има ли начин, ако продължава да не се появява да бъдем "служебно" разведени,?
tigara
Нов потребител

Re: Отказано дело за разовд

Мнениеот vesselincho » 04 Юни 2007, 19:28

Неявявянето на съпругата Ви не е пречка за разглеждането на молбата,но съдът може да разпореди да се яви лично.

За каква форма на развод се касае - развод по чл.99 СК или по взаимно съгласие?

Вие в качеството си на ищец ли сте?
vesselincho
Младши потребител

Мнениеот tigara » 04 Юни 2007, 19:42

Молбата за развод я подадох аз, не е по взаимно съгласие. И още нещо - тъй-като нямаме навършени 3 години от брака, делото ще бъде ли отхвърлено?
tigara
Нов потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 05 Юни 2007, 02:08

tigara написа:Молбата за развод я подадох аз, не е по взаимно съгласие. И още нещо - тъй-като нямаме навършени 3 години от брака, делото ще бъде ли отхвърлено?
НЕ
Sarkis_999
Потребител

Назад към Семейни казуси