начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Право на семеен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на семеен имот

Мнениеот Veska99 » 06 Юни 2007, 17:41

Здравейте!!!

Имам следния проблем,които не мога да разреша със съпруга си по взаимно съгласие и той е следния;
Притежаваме апартамента закупен по време на брака.Раделени сме.но не разведени.По неволя живея при децата си в друг град и когато ми се наложи да отида там,не мога защото жилището е заключено от него,а той не го обитава.Искам да зная какви права имам и по какъв начин мога да обитавам това жилище на което имам право..

Благодаря ви предварително.
Аватар
Veska99
Младши потребител

Мнениеот divain » 06 Юни 2007, 19:04

Имате същите права като съпруга си .
Помолете го да Ви даде ключ и спокойно можете да ползвате жилището. Ако Ви откаже - обърнете се към адвокат и той ще направи необходимото . :wink: ... ако трябва и за развода в последствие.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот noter » 06 Юни 2007, 21:53

Няма защо да се притеснявате. Юридически Вие имате толкова право да ползвате това жилище, колкото и вашия съпруг. Просто трябва да му покажете, че нямате никакво намерение да отстъпвате. Имотите, придобити по време на брак са собственост и на двамата съпрузи, независимо дали живеят заедно или не. Поговорете с него и поискайте ключа. А ако той не склони, обърнете се към адвокат.
noter
Нов потребител

Назад към Семейни казуси