начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

И още една молба да помогнете на баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

И още една молба да помогнете на баща

Мнениеот emata » 06 Юни 2007, 17:59

Здравейте всички, които помагатесъс съвети!

Пиша от името на брат ми, тъй като той няма тази възможност! Положението е трагично! Брат ми и жена му имат три деца, момиче на 6 г., и две близначета, момче и момиче на година и половина.

Жена му, по принцип поддържа лошо, дори никакаво домакинство, но не това е проблема. До сега живееха при нашите родители, но постепенно тя започна да пие. Няколко пъти са я заварвали в безпомощно състояние с ревящи и уплашени деца. Последния път, когато се е разиграла тази сцена, баща ми е звъннал на нейните родители, да дойдат и да я видят в това състояние. Последвала е отвратителна сцена при която нейният баща също пиян е извадил нож срещу моя и брат ми ги е разтървал. След този кошмар брат ми се изнасят при нейните родители, които все още не призанават проблема на дъщеря си.
За съжаление, нещата се влошават и там, според думите на брат ми, едва се издържа. Сега в двустаен апартамент живеят четири човека с 3 деца. Нейните родители я навиват да ходят на Варна, да живеят при нейната сестра, само и само да се отърват от нея и децата, които пречат на спокойствието им.
Пълно безумие!
При тази ситуация, брат ми мисли за вариант дори за развод, но много го е страх от изхода и при така стоящите обстоятелства, дали ще му дадат поне голямата дъщеря.
Която между впрочем е постоянно тормозена и бита от майка си и е страшно да чуете какви приказки излизат от устата на това преждевременно пораснало дете! Тормози и брат ми, като дори не му позволява да се нахрани когато е гладен или когато трябва да изпие хапчетата си (за кръвно).

В очите на брат ми постоянно напират сълзи и искам да му помогна и да му вдъхна кураж да се бори!
Той е много добър и винаги е мълчал и търпял, изпитва голям страх от нея.

Моля, ви кажете, ще има ли право и шанс да получи правата поне над едно от децата (предполагам пламенницата ми на 6 г.)?
emata
Нов потребител

Re: И още една молба да помогнете на баща

Мнениеот donna » 06 Юни 2007, 18:21

При добре воден развод ,подкрепен с доказателства може и да получи децата .
donna
Старши потребител

СК

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 19:37

emata, за съжаление това са последиците от ниския ни стандарт на живот. Съпругата на брат Ви е замествала липсата му с алкохола, към който и без друго е била предразположена по наследствена линия. Ако искате да му помогнете, съдействайте му да се сдобие със собствено жилище, в което да покани семейството си да живеят самостоятелно. Ако не Ви е възможно да направите това, поне се опитайте да запазите уважение към майката на племенниците Ви.
Сега, като юрист Ви казвам- оставете брат си да вземе правилното решение за своето бъдеще, както и да подбере адвоката, който ще устои правата му и правата на децата. Последното е може би най- важното.
legista
Младши потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 06 Юни 2007, 23:35

Аз не виждам от какво се страхува брат ви . При тази ситуация той може не само да вземе децата , но и да я лиши от родителски права майката.
Sarkis_999
Потребител

Назад към Семейни казуси