начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Нямам заглавие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Много съм объркана.

Мнениеот the_angel » 06 Юни 2007, 14:45

Майи трябва да разкажа цялата история,че да може да ми се даде адекватен съвет.И така:
Омъжена съм извън Бг. и живея в срана членка на ЕС от брака си със съпруга ми имаме дете което е на 8м.От известно време нещата не втрвят и аз искам да го напусна и съм му го казала,но той ми заяви,че ако го напусна ще ми вземе детето с цената на всичко,и преди 2 дена разбрах,че е готов да използва дъщеря си (от предишна връзка) с/у мен като я заведе в закрила на детето и тя каже,че я е страх да посещава ваща си заради мен т.е. страхува се от мен.А аз не съм и давала повод за това,единственото което съм правила е да моля съпруга ми да й обясни,че тя има сестра,която още нищо не разбира и когато дъщеря му изпадне в истерия бебето се плаши и почва да реве,а той непожелава да го направи и аз се мъча да й и обясня,възползва се от факта,че неговата дъщеря може да говори понеже е на 6год.,а наща все още не,защото е само на 8м.,и съм съвсем на ясно,че ще се получи думата на деътето с/у мойта което е почти сигурно,че аз съм губеща като се има предвид,че не съм поданик на държавата. В момента съм подложена на натиск от страна на съпруга си.Страх ме е от него страхувам се,че може да ми вземе детето.В момента ме е помолил да му дам срок от 2м.,за да можем да решим какво ще правим,но този срок ме притеснява понеже поисках от нега тези 2м. аз и детето да се изнесем от апартамента му,но той отказа и ме заплаши,че аз ако го направя,той ще използва дъщеря си с/у мен и щел да ме изкара с психически проблеми понеже се разплаках от страх пред него(осъзнавам,че е грешка) и сега меко казано ме е принудил да живея с него тези 2м.
Имали някакъв начин Бг. консултвото да ми помогне да не сме подложени на този стрес със дъщеря ми?
Мога ли по някакъв начин да при тези обстоятелства да подам жалба за псих. тормоз?
Как най-безболезнено мога да се размина?
Благодаря предварително.
the_angel
Нов потребител

СК

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 15:10

Angel, най- важното е Вие какво искате. От там ще следват и съветите. Но на първо място, се погрижете за психическото си здраве. Успокойте се, доколкото това е възможно, за да можете да вземете правилно решение за себе си, за детето и за брака си.
Сега Ви говоря не като юрист- най- трудните моменти в брака са точно тези, когато жената е с малко дете в къщи. Чувства се неразбрана, самотна и нещастна. Опитайте се да погледнете нещата от друг ъгъл, защото, това могат да бъдат и моментите на щастие- Вие с детето, което сте очаквали от мъжа, когото сте обичали, а може би и още обичате. Очевидно и той Ви обича, щом желае да живеете още поне два месеца заедно, а освен това и използва "нестандартни" начини, за да Ви принуди да останете.
А когато сте наясно, че сте взели решение и то е правилно, едва тогава действайте, но решително. Мисля, че все още не сте готова.
А иначе жалба за псих. тормоз можете да подадете, но пак Ви казвам, помислете първо за корена на проблема между Вас, както и за последиците. Бог да е с Вас.
legista
Младши потребител

Мнениеот the_angel » 06 Юни 2007, 19:58

Аз съм сигурна и съм на ясно каво искам,но ме е страх от него.Искам само да успея да се прибера в Бг. със дъщеря си.Искам нормален-спокоен живот,а не живот изпълнен със страх и манипулации,че ако направя еди си какво той ще направи това.
Психически съм си много добре и читава.
the_angel
Нов потребител

СК

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 20:29

the_angel, моите уважения, но сте наименовали поста си "много съм объркана". В такъв момент не се вземат важни решения, повярвайте ми. Представа си нямате с какви имоти се сдобиха колеги адвокати от объркани клиенти.
Но, все пак, търсите професионално мнение- колегата преди мен е прав- местен адвокат е Вашия човек. Той ще Ви отговори конкретно какво да направите. Тук е мястото да Ви обърна внимание и на това какви са интересите на детето Ви- дали те съвпадат с Вашите. Местен адвокат ще Ви даде насоки и относно това как да излезете от странат с детето без съгласие на бащата. Желая Ви успех.
legista
Младши потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 06 Юни 2007, 22:58

В коя държава сте. Поне в Б-я думата на деца ненавършили 10 години няма никаква стойност ,защото те са малолетни и психически незрели.Добре ще е първо да си дадете сметка какво искате да правите от тук нататък и да се обърненте към адвокат .
Последна промяна Sarkis_999 на 07 Юни 2007, 01:29, променена общо 3 пъти
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 06 Юни 2007, 23:25

Sarkis_999 написа: Поне в Б-я думата на деца ненавършили 10 години няма никаква стойност ,защото те са малолетни и психически незрели.

Плюс това дъжерята на съпруга ви от друг бкак с общото ви дете не са братя и сестри, освен , ако не сте осиновила неговата дъщеря.

Опаааа...
Ако извършиш блудствени действия с някое детенце на 8-9 годинки ще видиш дали имат стойност думите му....

А за второто изявление .... я пак...
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 06 Юни 2007, 23:36

Clavdivs. написа:
Sarkis_999 написа: Поне в Б-я думата на деца ненавършили 10 години няма никаква стойност ,защото те са малолетни и психически незрели.

Плюс това дъжерята на съпруга ви от друг бкак с общото ви дете не са братя и сестри, освен , ако не сте осиновила неговата дъщеря.

Опаааа...
Ако извършиш блудствени действия с някое детенце на 8-9 годинки ще видиш дали имат стойност думите му....

А за второто изявление .... я пак...
ГОворим за СК , а не за НК
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот the_angel » 07 Юни 2007, 10:15

Жибея във Финландия и тук думата на едно дете особенно в такава организация като "Закрила на детето",се взема и то доста в предвид.И тук също так се взема под внимание,че аз съм чужденка,а доколкото разбирам дори и да се опитам да казжа,че сестрата на нащо дете при истеричните си пицъци вреди на по-малката те няма да ми обърнат внимание понеже пак казва аз не съм финландка,а чужденка.
the_angel
Нов потребител

СК

Мнениеот legista » 07 Юни 2007, 10:41

the_angel, ако това 6- годишно детето беше Ваше, щеше ли въобще да Ви мине през ум да пишете жалба до "Закрила на детето" относно това, че с писъците си стряскало или вредяло, както казвате, на 8- месечната си сестра. Като сте приели съпруга си за такъв е следвало да го приемете с всичките му достойнства, но и с всичките му слабости, включително и с първото му дете, което е част от живота му. Не може да обичате в него само това, което харесвате, а другото- в другата крайност. Може да Ви се стори, че съм строга и не Ви разбирам, но, повярвайте ми, разбирам Ви по- добре от всеки друг. Опитайте се да заобичате мъжа си, заедно с всичко това, което е той. Заобичайте и детето му и един ден ще откриете, че света е място, където има щастие. Избягате ли от тази ситуация, накъде отивате? Не може цял живот да бягате от нещата, които не Ви харесват. Напротив, променяйте това, което не Ви харесва и Вие ще държите живота си под контрол. Но започнете първо от промяната в себе си.
legista
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 07 Юни 2007, 14:05

В коя държава сте сключили брака и чий гражданин е детето ви?
Не искам да бъда груба, но защо всички толкова бързат да сключат брак с чужденец и да заживеят в чужбина , без да се опитат да разберат с какви права и задължения ще разполагат в тази държава?
Доколкото ми е известно, скандинавските държави дават добра закрила и на жените във вашето положение. Ако твърдо сте решили да се разведете със съпруга си обаче и детето е тяхен гражданин, едва ли финландския съд ще е склонен да Ви предостави родителските права , ако смятате да напуснете страната. Там за разлика от България, хората се грижат за гражданите си .
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси