- Дата и час: 16 Дек 2024, 15:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
nasledstvo???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
nasledstvo???
Zdraveite imam brak ot 9 godini.Maikata na supruga mi po4ina predi 3 godini i mu zaveshta apartament.Vuprosa mi e:Imam li nqkakuv dql ot tozi apartament ili si e samo negov??
- Jenaa
- Нов потребител
Gospoda zlobari vie vuobshte ne znaete kakuv e slu4aqt!Vsushtnost az izdurjam tozi apartament plashtam smetki,danaci,gledam si deteto v nego...daje sum dala 4ast ot parite za nego..prosto beshe zapisan na imeto na svekurvata mi.Pitam zashtoto sega ima ohladnqvane na otnosheniqta ni i me e strh da ne me izxvurli na ulicata.
- Jenaa
- Нов потребител
сем. жилище
Jenaa, ако това е семейното Ви жилище, никой няма да може да Ви изгони лесно. Допуснали сте грешка като сте се предоверили и съгласили апартамента да бъде записан на името на свекърва Ви. При това положение, наследствен дял нямате, но ако си ангажирате добър адвокат може да претендирате за собственост на друго придобивно основание или поне за максимално удължаване срока на законното Ви обитаване в него. Незабавно потърсете такъв колега, за да можете да съхраните интересите си навреме и да не допуснете пак подобна на посочената грешка, която може да е последната, т. е. нещата да бъдат изгубени безвъзвратно.
- legista
- Младши потребител
сем. жилище
И все пак, решението относно собствеността би могло да се търси в събраната документация и фактология. Аз лично не изключвам такова решение, ако и да е с минимален процент вероятност. Надявам се да съхранявате документите за това, че сте платили част от сумата по придобивната сделка на свекърва си и през цялото време да сте го обитавали с намерението, че е Ваше.
- legista
- Младши потребител
казус
lyutiyat, то и мъжката солидарност, очевидно може да бъде разбрана. Предизвикваш ме, но няма да ти покажа вратата, достатъчно жокери ти дадох за плевника. Ако Jenaa се нуждае от помощта ми и ме потърси, ще ти кажа какъв е резултата. Впрочем, най- засуканите казуси обикновено имат най- просто решение.
- legista
- Младши потребител
Jenaa, чисто от женска солидарност ти казвам, че имаш права над апартамента.нищо че се води на супруга ти.
аз имах същия случай.апартамента в който живахме със съпруга ми му беше дарен преди брака.но ние живяхме 10години в него и аз също имах права над това жилище.
това го разбрах, когато решихме да продадем апартамента.при продажбата при нотариуса като продавач на апартамента ме накараха и аз да се подпиша, нищо че не фигурирах в нотариалния акт за дарение на мажа ми, като собственик.така че си потърси правата.
желая ти успех
аз имах същия случай.апартамента в който живахме със съпруга ми му беше дарен преди брака.но ние живяхме 10години в него и аз също имах права над това жилище.
това го разбрах, когато решихме да продадем апартамента.при продажбата при нотариуса като продавач на апартамента ме накараха и аз да се подпиша, нищо че не фигурирах в нотариалния акт за дарение на мажа ми, като собственик.така че си потърси правата.
желая ти успех
- adv.hristova
- Младши потребител
жилище
lyutiyat, прав си- казусът наистина е прост, ама както казват, не е за прости хора. Какво говориш- снаха дарила пари на свекърва си като благодарност- ха- ха, пък и за това, че й гледала децата, които май даже още не са се били пръкнали.
Легиста май те води на привиден договор, че и даже с начално писмено доказателство. Права е, може и да има един процент вероятност за успех. Само, че ако ще става въпрос за плевник...
Легиста май те води на привиден договор, че и даже с начално писмено доказателство. Права е, може и да има един процент вероятност за успех. Само, че ако ще става въпрос за плевник...
- razli4na
- Активен потребител
adv.hristova написа:Jenaa, чисто от женска солидарност ти казвам, че имаш права над апартамента.нищо че се води на супруга ти.
желая ти успех
И Вие сте си сложили ник "адв"?!? Пази Боже сляпо да прогледа!
- bay4o
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|