начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Член на семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Член на семейството

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 09:05

Член ли е на семейството ми сина на съпругата ми, чужд гражданин, живеещ в страна, нечленка на ЕС по смисъла на "Закон за влизането, пребиваването..."?
Как да докажа, че е неин наследник - с удостоверение за наследници и акта за брак или с удостоверение за семейното ми положение?

Закон за влизането, пребиваването...:
§ 1. По смисъла на този закон:
1. "Член на семейството на гражданин на Европейския съюз" е:
а) лице, което е сключило брак или има фактическо съжителство с гражданин на Европейския съюз;
б) низходящ на гражданин на Европейския съюз, който не е български
гражданин и не е навършил двадесет и една години или е лице на негова издръжка, или е наследник на съпруга
GeVall
Младши потребител

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 13:29

Съпругата ми не е починала. Синът й трябва да докаже на нашия консул, че се ползва с правата на член от семейството ми /семейство на гражданин на ЕС/.
GeVall
Младши потребител

Мнениеот rts » 13 Юни 2007, 13:49

Качеството "наследник" се придобива в момента на смъртта на наследодателя - т.е. ако съпругата Ви е жива, не може да има лице, което да притежава качеството "наследник". Във Вашия случай е важно дали синът на съпругата Ви е навършил 21 години (доказва се с удостоверение за раждане и задграничен паспорт). Ако синът е навършил 21 год. и нямате документи, с които да докажете, че майката го издържа, ми сля, че трябва момчето да си потърси друго основание за виза и пребиваване в България.
rts
Активен потребител

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 13:59

Благодаря Ви. Приятен ден.
GeVall
Младши потребител

Назад към Семейни казуси