начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

ипотека и развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ипотека и развод

Мнениеот daliana » 18 Юни 2007, 23:14

Моля ви да отговорите и на моя въпрос.

Закупих апартамент с ипотечен кредит преди да сключа брак. В момента съм омъжена и съответно вноските се изплащат по време на брака. Въпросът ми е какви претенции може да има съпругът ми към жилището в случай на развод?
daliana
Нов потребител

Мнениеот daliana » 19 Юни 2007, 15:56

Ами ние никога не сме живели в него. Всъщност ние живеем в чужбина. Може ли да ме насочите какво трябва да направя, за да го продам.
daliana
Нов потребител

Мнениеот IvoZdravkov » 01 Ное 2007, 23:15

а защо изобщо се омъжихте... :)
IvoZdravkov
Младши потребител

Мнениеот kpy » 02 Ное 2007, 11:01

daliana написа:Ами ние никога не сме живели в него. Всъщност ние живеем в чужбина. Може ли да ме насочите какво трябва да направя, за да го продам.

Ако няма да се връщате специално заради това - трябва да заверите пълномощно /най-добре в българското консулство/ с което да упълномощите някого да поиска и получи данъчна оценка, удостоверение за тежести, както и правото да подпише от Ваше име самия нотариален акт, както и две декларации, които ще заверите пак в консулството. Всъщност ще трябва и декларация, че не е семейно жилище. Общо взето - това е.
kpy
Потребител

Назад към Семейни казуси