начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Мнениеот radost_1970 » 26 Юни 2007, 15:31

Здравейте.Моля за помощ.Имам апартамент,които е наследствен.Родителите ми починаха.Сега аз сам собстженик.Със съпругата ми се разжедохме.Имаме 2 деца на 17 и 16 години.Съда присади тя да остане в жилистето.Вече изнесе от там пералнята,която е семеина собственост.Вси4ки други мебели са на родителите ми.Нямам достап до жилището си.Има нотариална покана за изпластане на наем от 10.03.,но не пласта нищо.Мога ли да продам апартамента,които е закупен от родителите ми преди брака още сега?Използжа ми и цялото имущество,а аз нямам нищо.ПРЕДЖАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
radost_1970
Младши потребител

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Мнениеот radost_1970 » 26 Юни 2007, 16:45

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТЗИВИЧНОСТТА.Но адвоката ми след като взе 250 лв.не се яви на 2 дела,даже на последното.Сега сам в безизходица.Каза даже че е приключила с мен.А аз не знам какжо да правя и кам кого да се обърна.
radost_1970
Младши потребител

Мнениеот uvella » 26 Юни 2007, 19:29

lyutiyat е прав - въпросите са много, наемете си друг адвокат и , ако не е минала 1 год от влизане в сила на съд.решение, образувайте дело за подялба на имуществото, придобито по време на брака.. Но за да е допустим такъв иск, зависи по кой член от СК е образувано и водено делото, как е приключило, да не е минала повече от 1 год от влезизане в сила на решението и пр... След като търсите дял от придобитото през време на брака имущество - делба (ако е допустима).
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Мнениеот radost_1970 » 27 Юни 2007, 11:05

ТАРСЯ СИ СТАБИЛЕН АДЖОКАТ ЗА ТОЗИ АПАРТАМЕНТ,ЗА ПРОДАЖБА НА 22 ДКА.НИВИ.ОТ СТАРА ЗАГОРА САМ.НО ДА МИ СВАРШИ РАБОТА.НЕ КАТО АНЕТА СЛАВОВА ОТ КАЗАНЛАК.ВЗИМАШ ПАРИТЕ И 2 ПАТИ НЕ СЕ ЯВЯВАШ.ДАЖЕ НА ПОСЛЕДНО,ЗАКЛАЮЧИТЕЛНО ДЕЛО.ТРЯБЖА ДА СЕ ГЛЕДА И ДЕЛО ЗА ИЗДРЪЖКА НА ЕДНА МОЯ ПОЗНАТА.ИЗОБЩО МНОГО РАБОТА.бЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ.
radost_1970
Младши потребител

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Мнениеот radost_1970 » 27 Юни 2007, 11:37

ЗА КАКВА ПОДЯЛБА НА ИМУЩЕСТВО СТАВА ВАПРОС?ВСИЧКИ ВЕЩТИ Ж АПАРТАМЕНТА СА МОИ,НА РОДИТЕЛИТЕ МИ.А ТЯ НЕ ГИ СТОПАНИСВА.КОГАТО ХОДИХ ДА ГИ ОПИСВАМ ПРИСТАТА БЕШЕ РАЗГЛОБЕНА.В СРЕДАТА НА ХОЛА ИМАШЕ ДАРВА,А ОТ ДРЕХИ И ФАСОВЕ ПО ЗЕМЯТА НЯМА КАДЕ ДА СТЪПИШ.А И ДЕЦАТА ТОЛКОВА ГЛЕДА.СИНА Е 17 ГОДИШЕН И СЕ ОБАЖДАТ ДА МИ КАЗВАТ, ЧЕ СЕ ПРИБИРА ПО НОЩИТЕ И Е ВСЕ ПИЯН.ДЪЩЕРЯ МИ Е 16 ГОДИШНА,А ХОДИ С С 30 ГОДИШНИ И Я ПРИБИРАТ В ПОЛИЦИЯТА НОЩНО ВРЕМЕ ОТ ДИСКОТЕКИТЕ.НЕ СЕ ПРИБИРА ПО 4-5 ДНИ.КЪДЕ ХОДИ,КАКВО ПРАВИ НА НИКОЙ НЕ КАЗВА.ТОВА ОТ ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРОВЕРИ.АЗ САМ СИ ВИНОВЕН.ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗВЕДА ОЩЕ 1999 ГОДИНА,КОГАТО РАЗБРАХ ЗА ЛЮБОВНИКА И.НАСТОИЛА Е ДЕЦАТА СРЕЩУ МЕН.СЕГА КАТО НЕ САМ ТАМ ИМ Е ПО ДОБРЕ БЕЗ КОНТРОЛ.ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯКОИ КАТО НЕ Е ПРАВ Е ПО ДОБРЕ.ТЯ НЕ Е ДАЛА И СТОТИНКА ЗА АПАРТАМЕНТА А СЕ ШИРИ ВЪТРЕ.АЗ ДАЖЕ НЯМАМ КЛЮЧ.СМЕНИЛА ПАТРОНА.
radost_1970
Младши потребител

НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ

Мнениеот radost_1970 » 28 Юни 2007, 15:03

Лично и само до LYUTIYAT,които не е изобщо лют,както го изкарват някои.Човече,знам,че вече е нахално,но те моля още веднъж за съвет.Положението ми е много оплетено.Трябва да водя много и различни дела.Ще търся адвоката, при който ме пратихте за продажбата на нивите,то и там една,ама...Може ли да ми отговорите на следното:Водата в апартамента не е плащана 2 години.Аз вече 1 година не сам там.От ВИК пратиха писмо.Сега като отиде съдия изпълнител ще опише моите вещи,защото тя няма нищо нейно.ЗАКОННО ли е да отида във ВИК и като се води партидата на мое има да спра водата.Така тя сте се изнесе,защото без вода не може.Пак и 500 лева е.Вече 1 година не сам там,а тя продалжава да се трупа.След това сте подам иск за периода през който сме били заедно да се дели на 2,а откакто е сама да си я плаща тя.От 10.03.има нотариална покана да ми плаща 500 лв.наем.Не сам получил нищо.Тази нотариална покана нали е документ,и толкова колкото искам ли трябва да плаща.Апартамента е 90кв.на центара на Стара Загора.Извини ме още веднъж.Виждам че си Човек.Помогни ми.МОЛЯ.
radost_1970
Младши потребител

Назад към Семейни казуси