Здравейте,
Съпругата ми желае да запази фамилията ми след развода. Аз нямам нищо против, но се притеснявам дали би могла да предявява накакви претенции към мен след време, след като развода стане факт или това не ме обвързва по никакъв начин с нея и е само една формалност.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запазване на фамилия след развод.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Хахаах Разбира се, че не. Не знам, някой ми беше казал, че ако има извънбрачно дете, то ще носи моята фамилия и би могло да ми създаде главоболия. Та за това питам, дали ме ангажира с нещо това, че ще продължи да носи моята фамилия.
- Krum_S
- Нов потребител
Ще носи твоята, защото това ще е нейната фамилия. Ако бащата на детето бъде неизвестен, де. Ще носи бащино име от нейното собствено или от собственото на баща и, и в акта му за раждане ще пише "баща - неизвестен".
Проблеми и ангажименти това няма как да ти създаде. Адаши по фамилия - много.
Проблеми и ангажименти това няма как да ти създаде. Адаши по фамилия - много.
-
portokal - Старши потребител
Не знам, някой ми беше казал, че ако има извънбрачно дете, то ще носи моята фамилия и би могло да ми създаде главоболия.
Абе аз друго се замислих сега.
Този някой да не би да е имал предвид нещо съвсем различно: че ако жена ти роди до 300 дни от развода, детето ще се счита за твое? Защото е точно така. Но не зависи от смяната на фамилията. И се оспорва по съдебен ред, по друг начин не може. Т.е. за да се отървеш от това бащинство, водиш дело.
Та следи дали жена ти до месец-два-три от развода няма да забременее, а за адашите по фамилия нямай грижи.
-
А така Е само това ми трябваше. Ма що ще е мое като не е от мен. Съпругата иска да запази фамилията щот и се водят купища дипломи и сертификати с моята фамилия и е позната в средите и точно така. Къде мога да го прочета това.
Благодаря ти отново portokal.
Благодаря ти отново portokal.
- Krum_S
- Нов потребител
Но това с 300-те дни ме изправи на нокти. При положение, че сме разделени вече от 8 месеца и не живеем заедно, как така аз ще съм бащата. Дано не се стига до там, че иначе ще се оспорваме до дупка.
Между другото - поздрави за прекрасния сайт и за компетентните хора тук. Има невероятно много информация.
Благодаря ви.
Между другото - поздрави за прекрасния сайт и за компетентните хора тук. Има невероятно много информация.
Благодаря ви.
- Krum_S
- Нов потребител
Мама миа Преди два дни се видяхме и всичко изглеждаше О.К. Дано не стане някой фал щото сегашната ми приятелка ще откачи а имаме сериозни намерения. Довечера мисля да се помоля на Всевишния да няма усложнения през следващия век.
- Krum_S
- Нов потребител
Това за тристата дни се оспорва по съдебен ред - водите дело. Лесно ще докажеш, че не си бащата, просто ще трябва да се позанимаваш със съдилища. Няма връзка с фамилията. И да си върне бащината фамилия, все тая.
Дето вика Лютият, нали няма данни за такова "свещенодействие"? Но пак да повторя: сега да не вземеш да се противопоставиш да запази твоята фамилия! Бащинството не зависи от това.
И не се шашкай предварително.
Дето вика Лютият, нали няма данни за такова "свещенодействие"? Но пак да повторя: сега да не вземеш да се противопоставиш да запази твоята фамилия! Бащинството не зависи от това.
И не се шашкай предварително.
-
Аз държа на думата си и понеделник трябва да подадем документите за развод. А за "свещенодействието" съм 100% сигурен - не съм я пипал даже и с поглед от както се разделихме преди 8 месеца, то досега ако имаше нещо да се е пръкнало вече . Малко ми е неясно какви ще ги забъркаме в съда ама имаме адвокат и той ще ни каже какво да говорим.
- Krum_S
- Нов потребител
Ирена
Моя въпрос е следния,в решението от развода по искане на бившия ми съпруг, пише че трябва да си върна предишното фамилно име .Но аз все още нося неговата фамилия, и той постоянно ми натяква да си сменя фамилията, защото щял да отиде сам в ГРАО ,има ли той някакви права да стори това.
- irrenn
- Нов потребител
Ирен, ако в бракоразводното Ви решение (в диспозитива му) е записано че след развода ще носите предбрачното си фамилно име .... и решението е изпратено на длъжностното лице по гражданско състояние -то сега в личния си регистрационен картон трябва да сте записана с предбрачната си фамилия. Възможно е в ЛРК да сте с предбрачната си фамилия - но да не сте си подменили документите за самоличност. Тогава посто ще Ви наложат глоба, за това че в 20 дневен срок от влизане в сила на съдебното решение не сте си подменили личната карта, шофьорската книжка и т.н.
Трудно ми е да си представя че някой служител в общината ще откаже да изпълни съдебно решение. По скоро допускам че някой съдебен секретар е пропуснал да изпрати писмото на общината. Но според мен най -първо проверете с каква фамилия се водите в общината и тогава правете каквото и да е.
Трудно ми е да си представя че някой служител в общината ще откаже да изпълни съдебно решение. По скоро допускам че някой съдебен секретар е пропуснал да изпрати писмото на общината. Но според мен най -първо проверете с каква фамилия се водите в общината и тогава правете каквото и да е.
- neznaiko
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|