начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Какви шофьори сме?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви шофьори сме?

Мнениеот Gabi1 » 30 Юни 2007, 00:32

Извинявам се, ако е имало подобна тема, но смятам, че въпросът е актуален.
Аз лично мисля, че ЗДвП е най-нарушавания закон у нас.
Ще помогнат ли последните промени? Как караме самите ние? У нас по пътищата загиват хора. Много хора! Война ли е? Много се пише и по медиите. Има ли ефект? Ганьо разбира ли какво всъщност прави, сядайки пиян зад волана? Разбира ли, че в скъпа и бърза кола умира също толкова бързо, колкото и в обикновена?
Мнения, препоръки?
Пък дано накой ги види и прочете!
Gabi1
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Юни 2007, 02:28

Видях, че 10 чонека са видели темата, а отговор няма..... Защо ли?!
Gabi1
Потребител

Re: Какви шофьори сме?

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 02:35

Gabi1 написа: Разбира ли, че в скъпа и бърза кола умира също толкова бързо, колкото и в обикновена?

Е не е баш така... Лошото е, че обикновено умират невинните...
Тия майсторите с активните и пасивни защити по-оцеляват... :evil:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 02:38

Gabi1 написа:Видях, че 10 чонека са видели темата, а отговор няма..... Защо ли?!

Еееее петък вечер!!!

Всички вече са с по над 0,5 на хиляда :wink: .

:D

А иначе сериозно - Както беше казал Дедо - "Чипа, чипа трябва да се смени..."
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Юни 2007, 02:43

Благодаря за подкрепата! :lol: И аз съм вече на фаза, но в къщи!
Петък е.... Петровдин е... и...........................
Нека бъдем малко по-добри.......... по пътищата......
Наздраве!
Gabi1
Потребител

Мнениеот s.lechev » 30 Юни 2007, 19:23

НЕ ЗНАМ КАКВИ ШОФЬОРИ СМЕ... НО ЩЕ ВИДИМ КОЛКО ЗАСПАЛИ НА ВОЛАНА СЛЕД JULY MORNING ЩЕ ИМА..
s.lechev
Младши потребител

Мнениеот krisi_janeva » 01 Юли 2007, 11:08

ако хората са достатъчно съвестни никога няма да карат след като са употребявали алкохол и то със бясна скорост,.....но човешката простотия няма край ... :!:
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот d_eneva » 01 Юли 2007, 11:43

За българина е характерно едно нещо: той разбира от всичко, включително и как да шофира... резултатите са ясни. Всяка вечер има по най- малко 10 души загинали по пътищата. Скоро дадоха един пример по някоя от националните телевизии, че в България са загинали по пътищата повече хора, отколкото има загинали американски войници в Ирак или където беше там. Според мен, за да се спре тази ужасна война трябва да има строги санкции. За най- малкото нарушение тежки глоби или отнемане на книжката завинаги. А също така и трябва да се научим да сме по- толерантни шофьори, а не да викаме и споменаваме родата до 9-то коляно. :D
d_eneva
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 02 Юли 2007, 11:46

Когато чета или слушам от колеги, че санкциите са малки и следва да се увеличат не знам да плача, или да се смея.Никой ли не си спомня от курса по Наказателно право, че не в размера на санкцията , а това дали тя ще се приведе в изпълнение е смисълът на нейната препятстваща функция.
Ако всяко нарушение на ЗДвП се установява,после се налага глоба, която в последствие нарушителят плаща, тогава дори и глоба от 10 лв. ще има същата превантивна функция като глобата от 500 лв.Защото нарушителят ще знае, че мине ли на червено, изправари ли неправилно, увеличи ли скоростта-веднага някоя камера ще го снима и след 5 дни ще има НП, което ще трябва да плати до 1 мес.
georgi07
Потребител

Мнениеот guru » 02 Юли 2007, 14:49

Разбира се напърво място проблемът е в несъвестността на водачите, но не по-маловажен е и проблемът със състоянието на пътищата. Особено в по-малките населени места са под всякаква критика, а и предупредителните занаци някъде липсват.
guru
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 02 Юли 2007, 20:31

Gabi1
Потребител

Мнениеот policai » 05 Юли 2007, 22:06

lyutiyat написа:Основните проблеми са три - алкохола , скоростта и неправоспособните водачи !

Убеден съм, че това мнение е добронамерено, но не е вярно.
По стечение на обстоятелствата най-трагичният случай на ПТП в историята на страната се случи неотдавна при нас. Сега имало промени в 64 параграфа на ЗДвП, Мерси! Най-трашната, най-опасното нарушение е пресичане на непрекъсната линия/забранено изпреварване/, та това се наказваше с 30 лв., а в момента, след промените е - 40 лв.
Всичките завишени глоби и отнемане на свидетелство не решават нищо.Ама нищо. Гворих с колеги от КАТ, основния проблем по магистралите е с чужденците, а това въобще не е предвидено в ЗИД на закона...Изобщо създават се допълнителни условия да продължи и да се засили "малката корупция", но не и да намалеят ужасните ПТП по главните ни пътища и автомагистрали....
...пак българска работа.... :( :( :(
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Назад към Общи дискусии